Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz vacs #23121 üzenetére

    Szerinted hosszú távra mennyire lehet jó az Unicredit esetleg a Cib?
    Kérdés, hogy neked mi a hosszú táv?
    Mivel babavárót akartok felvenni - és feltételezem, hogy nem az OTP-nél, hanem az "új" banknál -, ezért minimum 10 évként értelmezem az hosszú távot az esetedben.

    Mind a CIB, mind az Unicredit nullás számlája időhöz kötött, tehát az utána következő időszakra vonatkozhat a kérdésed.
    A CIB 2 év után sima ECO-ra vált, az Unicredit 3 év után Partner Aktív Pluszra. Ezt a két díjcsomagot kellene összevetned, hogy melyik a jobb. Mindkét díjcsomagra igaz, hogy 2-3 év múlva a mainál drágább lesz minden szolgáltatás.
    Május 1-től a CIB-nél az utalás 0,408 %, max. 8210.-, az Unicreditnél 0,369 %, max. 7391.-. Viszont az Unicreditnél ez egy október 31-ig akciós díj, a nem akciósat nem sikerült kibogarásznom. Az Unicreditre egyébként is jellemző, hogy rengeteg díjtétel akciós, tehát kiszámíthatatlan a változás. Ebből a szempontból a CIB kiszámíthatóbb.

    Hosszú távra én inkább a Rafi Gold 2.0-át javasolnám. Igaz, hogy ennél havi 400e a jóváírási feltétel, de ez kisebb jövedelem mellett is megoldható. 400e likvidtartalék úgyis kell, és vagy egy kincstárszámlával ingyen, vagy egy Wise számlával havi 85-ért megoldható (pingpongozással) a feltétel teljesítése. Ha nincs tartalék, akkor is.

Új hozzászólás Aktív témák