- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
RR-13
őstag
Az volt a bajuk, hogy az igazolvány fotózásnál a kereten kívül (!) látszódott a háttérben a lakcímkártya egy része is, tehát a full képen nem csak a személyit látták....
Az első kettőt ezért utasították el, a további kettőből, meg dél óta nem tudták eldönteni, hogy elfogadják-e.
Fél 4-kor hívott egy ügyintéző a fentiekkel, és nem tudta, hogy én beadtam újabb kettőt délben.
Az utolsó kettőt még nem bírálták el, és du fél 4 óta nem hívtak.
Ezért most beküldtem egy ötödiket is... talán a fennmaradó háromból egyet elfogadnak végre. -
RR-13
őstag
válasz Ereshkigal #23452 üzenetére
Akkor nem értetted, amit írtam. Nem a keretben látszódott a lakcímkártya egy része, hanem kb. 10cm-el arrébb letéve. Elő volt készítve.
Most akkor minek van az a keret, ha azt is nézik mi van a kereten kívül
Az volt logikus, hogy azért van a keret, hogy abban csak a személyi lehet egyszerre, és azért kell beleigazgatni az igazolvány széleit. -
Gabis
őstag
Amikor az Unicredit-es video chat-es számlanyitást csináltam, az is érdekesen zajlott... Össze-vissza kellett billegtetnem a kártyákat az arcom előtt, előre-hátra mozgatni, látszódjon az arcom, most ne látszódjon stb. Majd kis idő múlva hívtak, hogy nem sikerült, fáradjak be egy bankfiókukba megkötésre.
-
bigdady
nagyúr
Nem lehet a személyi szàm látszott a képen a háttérben vagyis a lakcím kártya ezen oldala volt felfelé? Mert arról adatvédelmi törvény tiltja hogy rögzítve legyen a személyi szàm vagy másolva legyen ez az oldala a lakcimkártyának, tilos tàrolni ezt az adatot
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Na még ez kellett volna nekem...
Elég volt a régi MKB Bank 3 éve, amikor 3 videóhívásban sem nyitották meg a számlát, se nekem se másik családtagomnak, és írták, hogy személyesen nyissuk meg.
Akkor 5 ezer járt egy nyitásért (vagyis járt volna).
Na azóta "kerülöm" az MKB-t... mostanáig, mert most, a BB. helyett MKB lett sajnos. -
RR-13
őstag
válasz bigdady #23456 üzenetére
Minden lehetséges itt már..., és ez logikus lenne, amit írtál, de nem ezt mondták telefonban, csak annyit, hogy látszódott más igazolvány is a képen.
Amúgy a második nyitásnál nem emlékszem, hogy dobtam le a nyomtatóra a lakcímkártyát, de az első szelfis nyitásnál átlátszó tokban fotóztam le a személyit is, viszont ahogy kinyitottam a tokot a személyi hátulja miatti fotózáshoz, akkor pár centire ott volt a lakcímkártya mellette, de a ott lakcímes oldala látszódott.A másodiknál kivettem a kártyákat, és azt 10 perc alatt elutasították a beküldést követően.
Azt szerintem elkapkodták...
Majd ma talán kiderül mi van a további három szelfis nyitással, de jól megdolgoztattak a 10 ezerért.[ Szerkesztve ]
-
CrazySouls
tag
Az unicredit online nyitás videós azonosítással tényleg egy hulladék. Először mutasd a személyi igazolványt, aztán tartsd az arcodhoz. Látszódjon az igazolvány és az arcod is. Aztán mozgasd össze vissza, utána pedig a lakcímkártyád.
3 telefonnal próbáltam. iPhone 12, 13 és egy Huawei Mate 40 Pro-n. Illetve 2 laptoppal is.
Az egy dolog, hogy az ügyintézőt én mindig olyan minőségben láttam, mintha kaputelefonnal lenne továbbítva a képe, de 20/20 alkalommal hibára futott az egész videós azonosítás.
21. alkalommal sikerült, gondoltam én, 4-5 órával később hívtak, hogy az ügyintéző amit mondott közben szöveg az akadozott.
Sokszor egyszer csak az ügyintéző nem látta a képem, aztán kinyomta. Volt, hogy nem tudta normális minőségben lefényképezni a kártyáim. Volt, hogy szerinte rosszul esett a fény rá, megfordultam, szerinte másik szobába mentem át és kinyomta. Nevetséges. Bementem én is személyesen, 15 perc alatt végeztem.
Kérdeztem az ügyintézőt, hogy sikerült e valaha valakinek ez az azonosítás, azt mondta, hogy nagyon ritkán hallani róla, 99%-ban személyes azonosítás a vége.
Illetve azt is, hogy miért nem elég mutatni magad és a személyit, hogy lássák tényleg te vagy te és be lehetne küldeni normálisan lefényképezve az azonosító okmányokat. -
Gabis
őstag
válasz CrazySouls #23460 üzenetére
Csak akkor tudnám, hogy miért opció egy olyan dolog, ami a gyakorlatban nem is működik. Ráadásul nekem kb. egy hetet vett ez el. Mikor elsőnek indítottam a folyamatot, éppen a video chat-es elérhetőség előtt volt, ezért elhalasztottam. Innentől kezdve nem is tudtam újra kérni ezt a lehetőséget. Pár nap telefonálgatás után, azt tanácsolták, kezdjem elölről. Ekkor meg valamilyen karbantartás volt, szóval ez ugrott. Majd miután sikerült a folyamat, kiderült, hogy nem jó, menjek be. Ok. A bankfiókban az ügyintézőnek sok kedve nem volt a dologhoz, és az összes létező marketinges vackot, és adatmegosztást bepipált, mert amit online csináltam azt nem látta (elvileg). Szóval heteken át tartó levelezés követte, hogy ezeket kikapcsolják. Végül ez is meglett (elvileg).
-
-
RR-13
őstag
válasz Ereshkigal #23464 üzenetére
Ja oké, így már értelek, és igen, egyetértek
Köszi.Most küzdök az appba belépéssel... csak forog az óra 2 perce.
Vagyis áll egy helyben.Szerk.: Most megjött az aktiváló sms, de nincs hova beírni
[ Szerkesztve ]
-
CrazySouls
tag
Ilyen országban élünk. Minden fejlesztés megvan, csak hát semmi nem működik.
Nálam az ügyintéző szerencsére aranyos volt. Egy biztosító viszont ugyanezt játszotta velem és hívtak naponta legalább 5 alkalommal. Szerencsére céges szám volt megadva, kollégáknak szóltam, a hívást pedig átirányítottam egy bizonyos honlapon található, szolgáltatásokat kínáló hölgy telefonszámára.
Elég volt 2 nap, utána kikapcsoltam, azóta nem hívnak. -
pictigjis
senior tag
ja, és jó tudni, hogy a kártyagyártást sem indítják el addig, amíg nincs a számlán a fedezet a kibocsátási díjhoz. erről most láttam egy üzenetet a netbankban
noha azt írták, reggelre kész lesz a javítás, továbbra sem tudok belépni az appba, szóval mégis csak valami általános hibát generált a sok új ügyfél...
-
RR-13
őstag
Mivel az appban nem jött ablak, hogy beírjam az aktiváló sms-t, ezért beléptem a netbankba, és kiválasztottam a GRÁNIT eBank AKTIVÁLÁSA menüt, majd beírtam az sms-t, és kilépett
Majd ismét beléptem beírtam az aktiváló sms-t, és aztán jött megint egy jóváhagyó sms, aláírtam a megbízást, és azóta is csak áll az óra egy helyben.Atyaúristen, ha ez ilyen idegesítő lesz, akkor holnapra elmegy a kedvem a próbálkozásoktól...
Eddig már 8 sms jött, de semmire nem haladtam.
Remélem egyikért sms-ért (jóváhagyóért) sem kell fizetni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz pictigjis #23470 üzenetére
pedig ezek az sms-ek fizetősek. telebank-on, vagy netbank szabadformatumú levélben tudod kérni a kikapcsolást (vagy az értesítési limit felemelését.
lehet, hogy külön kell a jóváírásokra és a terhelésekre. nem tudom, most hogy van, de 5+ éve ennek a limit modosításnak mintha lett volna egy 100 Ft-os díja is.egyébként én azt javasolnám, hogy használd az app-ot, legfeljebb ne arra a készülékre telepítsd, amit magaddal is viszel
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
addikt
jóváhagyó sms-ért nem kell. szerintem pihentesd egy pár órára a dolgot. hétfőn simán ment. két hete simán ment. most látszik, hogy van valami gebasz. ha 3 percenként újrapróbálod, csak magadat fogod idegesíteni. :)
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
pictigjis
senior tag
-
RR-13
őstag
Köszi az infókat.
Nem idegesít egyelőre, inkább vicces...
Kértem én is, szabadizés levélben, hogy kapcsolják ki a nem díjmentes sms-eket... gondolom ezek az egyenleg változásról érkezők lennének, de akkor mi az az iSMS, ami díjmentesBiztos, hogy valami hiba van központilag az aktiválással, mert visszatettem a korábbi (6.12.639) Gránit appot, és ott sem jön fel sms beíró ablak de, ha a netbankba aktiválni akarom a megérkezett sms-el, egyből kilép a netbank.
Vagyis nem az alkalmazásban van a hiba, hanem központilag.
Szerk.: Ja az iSMS-et majd az appban lehetne aktiválni gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz pictigjis #23475 üzenetére
cserébe működik. (legalábbis ahhoz képest, hogy az erste csicsás új dezign-ja nagyon sokáig használhatatlan volt, aztán nem tudom, hogy valaha sikerült-e kijavítani, vagy csak kezdődött elölről a George bevezetésével)
én mindenesetre nem a netbank-ból próbálnám aktiválni az ebank-ot ezek után. valószínűleg egyszerre fog megjavulni a kettő és mostmár az e-bank-os aktiváció egyszerűbb.
-
-
pictigjis
senior tag
válasz pictigjis #23475 üzenetére
és most másodszor csinálta meg, hogy megírtam a szabad formátumú levelet, és a megbízás aláírása helyett kilépett az üzenet mentése nélkül. megcsinálom a három vásárlást a jóváírás miatt, megvárom a három hónapot a 10 ezerre, aztán azonnal megszüntetem ezt a francba
-
addikt
nah, azt nem tudom, hogy külön ki lehet-e kapcsolni csak az sms-t. (bár gondolom igen)
ha (amikor) bejuttok az ebank-ba, akkor lehet választani, hogy milyen formában küldjön üzenetet a bank az egyenleg változásokról:
isms, vagy isms+sms, vagy sms.előbbi esetén az app-ban jön majd notification, második esetben app-ban próbál küldeni, de ha 5 percen belül nem tudja kiküldeni (pl. nem vagy online), akkor hagyományos sms-t küld, aminek viszont díja van, a harmadik esetben egyből sms-t küld, díjért.
nem tudom, hogy ugyanez ez a kapcsoló hat-e a jóváhagyó kódokra is, de ott mindig van sms, ha isms nem ér el, viszont annak az sms-nek nincs díja
-
RR-13
őstag
Köszi, elég sok verzió van... nem tudom, hogy ez annyira jó-e, mert sok mindenre kell figyelni.
Most valaki remélem megírja, hogy az alkalmazásban fel kellene jönnie egy ablaknak, ahova be kellene írni az aktiváló sms-t
Mert ilyen nem jön soha..., a netbankos aktiválás meg nem hat az appra, nagyon nem...Na mindegy legalább már szerződésem van.
-
addikt
válasz pictigjis #23481 üzenetére
nem tudom, nekem 24 órán belül mindig feldolgozták és válaszoltak. bár egy hónapja egy sima e-mail-re több, mint egy hét után válaszoltak csak.
nem tudom mi áll a rendszerhiba hátterében, de már most illene kommunikálni róla, ha pár órán belül nem rendeződik, akkor pedig ez megint nagyon sunyi. hozzáteszem ez most nem akkora leállás, mint az a bizonyos. az ebank pl használhatónak tűnik (ha már aktiválva van)
-
addikt
btw, most vettem észre, hogy a betéti kamatokat viszont emelték.
-
pictigjis
senior tag
lehet, nem szerencsés, hogy pont húsvét előtt vagyunk válaszoltam a tegnapi levelükre, hogy sajnos nem jött be, ma sem működik a belépés, az egyik "fontos embertől" autoreply jött már
Tisztelt Levélíró,
A mai napon nem tartózkodom az irodában, leveleimet nem olvasom, kérem keresse a Digitális Ügyfélközpont munkatársait.
Tisztelettel,
-
Ereshkigal
őstag
Tuti valami gebasz van náluk, egy hónapja nekem flottul minden ment elsőre. Mondjuk ez senkit sem vígasztal.
.tnm: hm, tényleg, bár nem mindet. Felemelő 6 hó sajna nem változott, az eBank 3 hó viszont igen. Ezeken kívül én mással nem élnék, akkor inkább menjen a kincstárba az a pénz is.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz Ereshkigal #23488 üzenetére
Viszont a Bajnok látra szóló éves kamatlábához nem nyúltak (nem tudom, ezt szokták-e korrigálni?!), ami persze nem egy nagy szám, de más bankokhoz képest azért nagyobb: folyószámla egyenlegének 1 - 500 000 Ft részére jegybanki alapkamat-3,00%, min.0,00%, 500 000 Ft feletti részére jegybanki alapkamat-1,50%, min.0,00%.
Erről se tudtam, csak feltűnt április elején, hogy kaptam valamire 150 Ft kamatot.[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
válasz Ereshkigal #23489 üzenetére
Igen, mikor emelték az alapkamatot meglepődtem hogy még kamatot is fizetnek. Most olyan havi 900Ft-ot kapok rá (sok pénzt nem tartok a számlán), ez bőven fedezi az éves kártyadíjat+utalási költségeket. Összességében nem hogy ingyen van így a Gránit Bajnok, hanem még pénzt is keresek vele
4 8 15 16 23 42
-
RR-13
őstag
A Gránit Banknál tudnak az ebank aktiválási hibáról, elvileg dolgoznak már rajta.
-
CrazySouls
tag
Gránit se appon, se netbankon keresztül nem enged be.
Netbankon azt írja: A felhasználó ki van tiltva az Electra Szerver számítógépről. A bejelentkezés sikertelen.Ez mi?
-
aktív tag
válasz CrazySouls #23492 üzenetére
egyszer eljátszottam ezt, mikor túl sokszor próbáltam rossz jelszóval belépni. ügyfélszolgálat szerint egy idő után magától is feloldja (de nem vártam meg, inkább kértem jelszó reset-et).
-
RR-13
őstag
Nem "váltok" az UniCreditről, az fixen megmarad még minimum 2,5 évig.
A Gránit számlát próbaként nyitottam, ha beválik (egyelőre kétlem), akkor meghagyom tartalékszámlának.
És nagyon jó hasonlítási alap a Gránit Bank, és számlája, a jövőre nézve...Tehát az UniCredit Partner Aktív Zéró számlája továbbra is az első helyen ajánlott azoknak, akik nullás számlát szeretnének.
-
bigdady
nagyúr
Itt hasít
-
István89
tag
Ez amiatt van, mert kétszer rossz jelszóval próbálkoztál a netbankba belépni. Nem oldja fel elvileg x idő elteltvel, kérni kell egy új belépési jelszót, bár a hétvégi ügyelet azt hiszem ilyet már nem csinál. (engem legutóbb ~1 éve elhajtottak, hogy biztonsági okokból ők már nem küldhetnek új jelszót, de azóta lehet megint változott.)
Amúgy jó olvasni, hogy mennyi új elégedett Gránit ügyfél lett itt hirtelen. Örülök, hogy sokaknak tetszik a mai kornak megfelelő, modern, letisztult netbank felület és a hibamentes, gyors díjnyertes mobilapp.
[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
Nekem ma reggelre eltűntek a kártyáim a Google Payből. Másnál is, vagy csak nálam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest