Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz c4 #3400 üzenetére

    Ideje lenne elengedni a szabvány-on való lovaglást. Nem a szabványról van szó. Régen a képarányt az határozta meg, hogy sqare pixelek voltak, vagy valamilyen arányban nyújtottak (mint a DVD-nél volt). Ma már lényegében csak 1x1-es pixel arányról beszélünk. Innentől fogva teljesen mindegy milyen a felbontású a forrás anyag a lejátszónak nincs más dolga mint pixelhelyesen lejátszania az anyagot és nem létező forrás tartalmat nem kéne megjelenítenie.
    Teszem azt csinálok egy saját utazási videót és egyedi képarányt, vagy crop-ot akarok használni, azt miért ne tehetném meg? Engem nem érdekel a BD szabvány, nem arra csinálom a saját anyagomat, ki se lesz írva soha, nem is úgy akarom kódolni. A számomra hasznos crop-ot akarom a lehető legjobb képminőséggel és legkisebb fájlmérettel. Egy pc ezt tudja kezelni, a lejátszó programok szintén, akkor ésszerű elvárás, hogy egy andoridos media lejátszó egy bizonyos appja is képes legyen erre.

    A szabvány az 1x1-es pixel.
    Ha valaki kódolásnál a pixel arányt elrontja (ilyen is előfordulhat, pl sony vegasban is beállítható eltérő pixel arány, amikor készítem a saját anyagomat), akkor az tényleg el van rontva, de a workflow-ban nem BD és hasonló szabványokkal dolgoztat még a Sony sem, hanem pixelarány és általam választott projekt felbontás. Ha ilyen tartalom előállítása warez lenne, akkor egy ekkora cég nem rá lehetőséget paraméterként beállítani.

Új hozzászólás Aktív témák