Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shtml

    őstag

    válasz Frenky87 #4824 üzenetére

    Azt még nem próbáltam és mivel fizetős, nem is fogom. Ugye lossless tömörítőknél két lényeges szempont van. Az egyik a tömörítési fok, persze sok-sok zenére átlagolva, a másik pedig az, hogy szimmetrikus-e vagy sem.

    A szimmetrikus tömörítők - ilyen pl. az APE - komoly hátránya, hogy a kibontáshoz kb. ugyanannyi idő kell, mint a tömörítéshez. Ezért is nagy szívás az insane és hasonló opcióval készített APE, mert a gyengébb gépen megakad a lejátszás, főleg trackváltáskor. Továbbá ezzel a tömörítő diszkvalifikálja magát a hordozható eszközökben való felhasználásból, mert túl nagy teljesítményű processzor kellene a lejátszóba, ami pénz és fogyasztás=üzemidő.

    A aszimmetrikus tömörítők (Wavpack, FLAC, TAK) több időt igényelnek a tömörítéshez, a kibontás viszont lényegesen, akár nagyságrenddel gyorsabb, ezért ideálisak hordozható lejátszókba. Nem sok ilyen eszköz van lossless támogatással, de amelyek vannak, azok a FLAC-ot támogatják. Eltekintve persze az Apple lossless formátumától, de azt senkinek nem ajánlom.

    A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

Új hozzászólás Aktív témák