Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Ærni #39515 üzenetére

    Vannak úgynevezett aktív hangdobozok, amelyekbe bele van építve az úgynevezett erősítő, ha a tietek ilyen hangdoboz lenne, akkor rá tudnád kötni a telefont (laptopot...) úgy, hogy szóljon is. De mivel a ti hangdobozotok úgynevezett passzív hangdoboz, amibe nincs beleépítve erősítő, ezért a mobiltelefon (laptop...) fejhallgatókimenetéből kimenő, nagyon alacsony szintű elektromos jel nem tudná rendesen megmozgatni a hangszórók membránjait, legfeljebb egy halvány cincogás jönne ki a hangszórókból. A mobiltelefonban (laptopban...) is van egy aprócska erősítő, de az csak arra elég, hogy a fejhallgató membránját mozgassa meg, a (passzív) hangdoboz sokkal nagyobb elektromos jelszintet kíván, mint amennyi egy telefonból ki tud jönni. Ezért, ahogy a többiek is mondják, a telefon (laptop...) kimenetét a hifi torony erősítőjével kell összekötni. Ehhez egy olyan (sztereó) összekötő vezetékre van szükség, amelynek egyik végén az a jack dugó van, amit a telefonba (laptopba...) dugsz, a másik végén pedig olyan csatlakozó(k), amilyen(eke)t a hifitorony erősítőjének az úgynevezett vonalbemenete fogadni tud, ez nagy valószínűséggel úgynevezett RCA csatlakozó.

    (#39518) Kriccs Én se értek a Vaterához, úgyhogy még figyelmeztetni sem tudtalak volna, hogy résen kell lenni. Canton volt?

    (#39519) perempe Ezek szerint olyan erősítőd van, amelynek nagyon fontos, hogy a hangdoboz kifejezetten érzékeny legyen?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák