- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- iPad topik
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
Ennyit tudtam tenni az ügy érdekében. (ez így mennyire tartós megoldás?)
Majd ki is próbálom a külső USB-s dokkolóba.
A kapton szalag azért le fog jönni, mert nem "fix" helyen van a HDD...tehát cserélgetve van.
Kérdés, hogy megéri-e nekem a kapton újra és újra fel ragasztása vagy nem...Van olyan USB dokkoló amivel használható ez a HDD alapba (meg a többi fajta HDD is), vagy ez csak PC esetén megoldott +csatival? (átalakítóval)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Pikari
addikt
válasz MaxxDamage #55801 üzenetére
Van, igen. Az olyan, aminek elvágod a 3.3v vonalát ollóval Vagy vágd el a nyáklapon a 3.3v vonalat a vinyón.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Pikari #55802 üzenetére
Igen, az tartósabb megoldás lenne!
Tudok jobbat is.
Forraszanyagot leszedem arról az egy lábról és kicsit felhajtom és már hozzá sem ér...de mivel erre kb. nincs szűkség, így el is csíphetném és egy darabot leszedek róla, így többet nem fog érintkezni...[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz Pikari #55802 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg az a leragasztás ezt a problémám, mert ugyanaz ami eddig volt (be sem kapcsol)
A 8TB WD amiről szó van (ragasztott 3.3v csatlakozóval) [link]
És egy WD RED 6TB ami gond nélkül bekapcsol (gyári állapot): [link]◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Pikari
addikt
válasz MaxxDamage #55804 üzenetére
Mielőtt bármi egyebet csinálnál, kösd rá egy asztali gépre, molex-sata power adapteren keresztül, hogy biztos legyen, hogy nem ez a baj.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Pikari #55805 üzenetére
Nincs asztali PC-m ami hadba fogható (padláson van ami(k) el van(nak) rakva, de azok server/workstation "dual socketes" retro gépek) így nincs asztali gépem.
Jelenleg műtétekre várok, ha mennem kell valahova akkor max. vinni tudnak.
Ennyit nem szeretnék erre áldozni...én megpróbáltam ezt a 3.3v vonalat, de nem jött be...beszélek az eladóval, hogy return...[ Szerkesztve ]
-
Razor9
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni. Az este folyamán a Windows 10 lefagyás közeli állapotba került, így újraindítottam a gépet. Gyanús volt, hogy lassan indul, erre az oprendszer betöltése után látom, hogy a merevlemezre (1 TB-os Western Digital Caviar Blue) telepített játékok ikonja nem tölt be. Csodálatos... Ha bemegyek a lemezkezelőbe, ott a Windows dinamikus, de hibás kötetként mutatja, amit nem tudok újraaktiválni, viszont a Hard Disk Sentinel szerint minden szuper és a GetDataBack is látja az adatokat.
Van rá mód, hogy újra elérhetővé tegyem a lemezt vagy inkább mentsek le mindent róla és vegyek tőle érzékeny búcsút?
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz Razor9 #55807 üzenetére
Ez a topik nem foglalkozik adatmentéssel. Természetesen mindig érdemes a fontos adatokról rendszeresen biztonsági másolatot készíteni. Lehetőleg addig, amíg még jó a vinyó.
A linux talán vissza tudja hozni a partíciós tábládat ( gdisk /dev/sdX ) - ez megkérdezi, hogy rekonstruálhatja -e a partíciós táblát a backupból. Aztán hogy szoftveres, vagy hardveres okok miatt döglött -e meg rajta, az majd kiderül, ha újra használni kezded.
-
King Unique
titán
válasz Razor9 #55807 üzenetére
A S.M.A.R.T. alapján ugyan szektorhibák (még) nincsenek, ellenben adatátviteli hibák igen, vagyis ellenőrizni kellene a SATA adat- és tápkábelt, szükség esetén cserélni.
Ha fontos adatok vannak a HDD-n, akkor az 1. lépés igen, az adatok lementése legyen, majd utána jöhet a tesztelés.
Egyébként miért lett dinamikus lemez, éppen úgy sikerült?
-
Razor9
csendes tag
válasz King Unique #55809 üzenetére
Fogalmas sincs, miért lett dinamikus. Csak átraktam anno a régi gépemből, aztán működött.
Próbaképp megmozgattam a SATA kábelt, kihúztam a winyóból és visszatettem, aztán miért ne alapon átdugtam az alaplapon, most így működik. Mindenesetre ami fontos, azt lementem, aztán alapos tesztelés alá vetem. Egy rövid tesztet este csináltam már, az rendben lefutott. -
apszi
őstag
Sziasztok!
Egy villám butakérdés töredezetség tekintetében. Egy hdd töredezettsége miként valósul meg, ha pl. több partíció van rajta? Partícionként, vagy a globális lemez területén történik a dolog? Tehát X partíció széttöredezhet, míg Y nem, vagy ilyenkor az egész lemezt érinti a töredezettség?
Előre is köszi. -
Pikari
addikt
A töredezettség mindig fájlrendszer szintjén értelmezhető. Nem lemez szintjén. Továbbá ez egy olyan dolog, ami utoljára kb 20 éve volt valódi probléma, ezzel nem kell foglalkoznod.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Több partíciónál elvileg partíciónként értendő a töredezettség, ahol pl. a Windowsok beépített meghajtóoptimalizálójában és külső programokban is ilyenkor külön-külön partíciónként lehet elvégezni a töredezettségmentesítést, nem a teljes lemezen egyszerre, lehet eltérő egyik-másik partíción a fájlrendszer töredezettségének mértéke, stb.
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz King Unique #55814 üzenetére
Köszönöm a válaszod, valami ilyesmiben reménykedtem.
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Van egy orico [link] külső házam, amiben egy wd40 blue ezrz van!
A probléma a kovetkező: nagyobb terhelesnél, és random ledobja a hdd-t ami ugy néz ki hogy ház folyamat villog, lemez kihasznaltság 100% de adatfolyam 0.. [kép] . És elerhetetlen lessz a hdd. Eszközkezelőben így írja ki: [kép] IO teszt-től kb 5mp alatt lehal....
Aztán van egy axagon dokkolóm [link]
Át raktam a dokkolóba a hdd-t és lám, itt már rendesen hdd nevét írja ki a Windows: [kép]
Nem csak hogy a nevét irja ki, de IO teszt gond nélkül lemegy akár úgy hogy közben megy egy torrent ellenőrzés, és plex stream .
Szerintetek mi lehet a gond? Nem épp egy gagyi ház ez az orico vagy de? Jobban bejön maga a ház, mert néma benne a hdd, a dokkoló viszont a fej ugralását felerősíti...
Tapasztalt már valaki hasonlót?
Még amivel kiegesziteném a leírást.
Ezt a hddt használtan vettem, nem tudom mivel hogyan volt particionalva, de az eladó egy kivezetett Sáta kábelen használta...úgy emlékszem haza hoztam, bele raktam a dokkolóba, és mivel formázott volt, már használtam is.(Talán a vevőnél formaztuk le dokkoloval és azt a dokkolót meg is vettem)
Aztán egy idő után vettem ezt az orico házat, egy az egybe fogtam és bele raktam a hdd-t amin már akkor volt 3 Terra adat.
Ekkor kezdődött a probléma
A hdd ház jobaratomtól vettem, ahol gond nélkül üzemelt egy másra dugva.
Infó dokkolora dugva: [kép]
Aztán ig néz ki dokkolóban és külső hazba dugva ugyan az a hdd: köszi a helpet[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz szkutyi #55818 üzenetére
akkor is tápellátási problémának hangzik. lehet, hogy leesett a vezérlőről egy kondi, vagy ilyesmi triviális probléma van
-
szkutyi
addikt
Frissítettem a benneevi chipet, mostmár a teszt végig fut, de ahogy rá engedtem egy torrent ellenorzest is úgy már kiakadt...szóval tuti a jmicron 578 okozza...
-
Edgar2621
őstag
Hello kedves topiktársak!
Ti milyen programot használtok lemezkarbantartásra? Jöhet ingyenes és fizetős is (ha az valamiért megéri, többet tud).
Elnézést ha rossz topikba írtam, nem találtam a megfelelőt.
XO: Gollami26
-
Werkly
őstag
Ha HDS szerint egy HDD 100/100 az nem garancia, hogy tökéletes az állapota? Használt piac miatt kérdem a "garancianélküliség" miatt! Kösz!
-
Werkly
őstag
Mitől van, hogy a HDD néha csippant egyet és akkor beakad a gép egy pillanatra? Kezdődő halás? Pedig 100/100. Ötletek? Kösz!
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Van 2db WD külső hdd-m. Kb. 1,5 éve voltak bekapcsolva utoljára mivel olyan dolgok vannak rajta ami nem kell haviszinten sem. Most kellenének róluk dolgok. Megpróbáltam 3 gépen, mindegyik látja a vinyót de a rajta levő dolgokat nem.
Lenezkezelőben is azt mutatja, hogy minden rendben, látni a foglalt és szabad területet is. Usb-s mind a kettő és ntsf-re vannak formázva és így vannak rajta a dolgok.
Kérdésem az lenne, hogy miként tudnám újra megnézni a rajta lévő dolgokat? -
King Unique
titán
válasz Komi28 #55830 üzenetére
"mindegyik látja a vinyót de a rajta levő dolgokat nem."
Ezt pontosan hogyan is kell érteni, a Windows fájlkezelőjében megjelenik a külső HDD - ott csak akkor fog, ha van meghajtóbetűjele - , ha igen akkor azt megnyitva üres a meghajtó, vagy meg sem lehet nyitni hozzáférés megtagadva hibaüzenet miatt (példa), vagy mi?
[ Szerkesztve ]
-
Komi28
senior tag
válasz King Unique #55831 üzenetére
Teszek be képeket. Felismeri a gép, van betüjelele, megnyitja és a képen is látszik, hogy nem látszik mi van a vinyón
-
King Unique
titán
válasz Komi28 #55832 üzenetére
• Biztos hogy voltak rajta fájlok előtte, utólag nem lett formázva a meghajtó?
Csak mert a mellékelt screenshotok alapján totál üres, mintha eleve nem lett volna rajta semmi.
• Tehát nem RAW, nem NTFS hozzáférési probléma, így marad esetleg az ennél az esetnél részletezett probléma. De az utóbbi is csak akkor, ha bekapcsolt gyorsindítás mellett leállított Windows alól lett a megfelelő leválasztás nélkül másik Windowshoz csatlakoztatva a tárolóeszköz és ott rámásolva a fájlok, meg ez is inkább belső és nem külső meghajtóknál reálisabb.
• Ha nem az előbbi a gond, akkor esetleg a fájlrendszer ellenőrzését (első körben ellenőrzést javítás nélkül) lehetne futtatni, az talál-e a hibát, megnézni a külső házban lévő HDD állapotát a HDS programmal, stb.
• Plusz kipróbálni a külső merevlemezeket másik USB-kábellel és másik USB-porthoz csatlakoztatva is, ha 2,5" típusok akkor a stabil USB-s tápellátás biztosításához eleve USB 3.X porthoz javasolt csatlakoztatni, stb.
• A meghajtóikon is eleve abnormális... Nem lett esetleg vírusos a külső meghajtó vagy maga a rendszer, vagy netán 3rd party antivírus szoftver van telepítve és az blokkol rajta valamit, netán az egyedi meghajtóikonautorun.inf
fájlt?[ Szerkesztve ]
-
FF23
senior tag
Üdv Urak!
Van egy ilyen 2,5"-es HGST Travelstar Z5K500 500GB hdd-m, ami állandóan parkoltat és lemegy alvóba. Asztaliban használom és qurva kellemetlen, hogy mindig várni kell mire felpörög. Van valami talán gyári dos-os program amivel lehet állítani az energiagazdálkodáson. Nem tudjátok melyik az?
RT-AX58U v1
-
King Unique
titán
Itt alapesetben eleve más a HDD fejparkolása és készenléti állapotba váltása, a kettő egymástól normál esetben független.
A Windowsban is eleve beállítható, hogy a meghajtók hány perc után váltsanak készenléti módba, sőt ki is kapcsolható ez a funkció.
A fejparkolás az egyes WD és Seagate HDD-knél tiltható firmware szinten, ellenben hogy HGST esetében van-e ilyen lehetőség, az passz, lehet nincsen. De ott is van lehetőség szoftveresen mérsékelni / tiltani, lásd pl. Windowson a HDS program, illetve azon belül a fejlett energiagazdálkodás tiltása és a lemezek leállásának akadályozása funkciók.[ Szerkesztve ]
-
FF23
senior tag
válasz King Unique #55835 üzenetére
Igen, a firmware-es lehetőség érdekelne. A Windowsos dolgokon túl vagyok, az energiagazdálkodásnak nincs rá hatással, a HDS-t meg minden bekapcsolásnál indítgatni kell, teljesen balra van a csúszka.
Mindegy, kipróbálok párat hátha megtalálom melyik volt azRT-AX58U v1
-
Pikari
addikt
Hátha valaki találkozott már ilyennel: vettem egy hibás 8tb western digital hc510 héliumos vinyót, kísérletezés céljából.
A vinyó felpörög, próbál inicializálni (fejmozgások ide-oda 3x), félig leáll, ismét felpörög, próbál inicializálni (fejmozgások ide-oda 3x) majd teljesen leáll.
Az eszköz nem jelenik meg.
Ha a sata adatkábelt lehúzom, és úgy adok rá áramot, akkor a vinyó inicializál (egy kerrenés), és nem áll le. Ha ezt követően rádugom a kábelt akkor ismét inicializálgatni próbál 3x, félig leáll, megint próbálja 3x, és teljesen leáll.
Az interneten talált troubleshoot útmutató szerint amennyiben a sata adatkábel nélkül inicializál a vinyó, az sata kábelhibára, vagy pcb hibára utal. Találkozott már valaki ilyesmivel?
-
Komi28
senior tag
válasz King Unique #55833 üzenetére
Szia. Csak most volt időm foglalkozni vele. Igen a HDS szerint is üres. Van egy másik ugyanolyan vinyó és azon biztos rajta vannak a cuccok. Viszont erre azt írja, hogy a paraméter nem megfelelő, de ad neki betüjelet. A HDS nem tudja betölteni az adatokat róla Elméletileg ezen is ntfs rendszer van. Rátettem egy win 7 gépre de ott azt írja, hogy használat előtt formázni kellene. Lehet valamit kezdeni vele esetleg?
-
tazkir
csendes tag
Sziasztok,
2,5 -es sata HDD-t csatlakoztatok usb-n keresztül házimozihoz.
File rámásolása közben lefagyott a gép, ezután RAW már módban volt.
Elvileg ezt megoldottam, újra NTFS.
Többször formáztam, partíciót töröltem, újra partícionáltam stb. minden megvolt.
Látszólag úgy néz ki minden paraméter, mint egy másiknál ami jól működik.
Ezt viszont továbbra sem látja házimozi. - Mi lehet még?
Valakinek volt már ilyen? - mi mehetett tönkre? PC-n teljesen jól használható. -
Pikari
addikt
válasz tazkir #55839 üzenetére
Formázd le FAT32-ben (linux alatt meg tudod csinálni). Nem törvényszerű, hogy a TV-nek van (rendes) ntfs drivere.
-
King Unique
titán
válasz tazkir #55839 üzenetére
Ha a HDD PC-n megfelelően működik, akkor ez nyilván nem HDD probléma, hanem házimozi / tévé probléma, ami értelemszerűen a TV & Audió témakategória megfelelő topikjának a témája, ott kellene szükség esetén folytatni.
Ha USB-n a tápellátás rendben van, rendesen felpörög a HDD és nem kattog, akkor a "házimozinak" vagy a partíciós sémával (MBR / GPT), vagy a fájlrendszerrel van gondja, azt nem támogatja a készüléken lévő kőbuta operációs rendszer.
Ahol ha GPT partíciós séma szerinti az USB-n csatlakoztatott HDD, akkor lehet az lesz gond, mivel (régi) médialejátszók, tévék és társaik készülékek gyakran csak az MBR séma szerinti lemezeket támogatják. Ahol ilyenkor a megoldás értelemszerűen az MBR séma szerinti inicializálás és particionálás.
Az ilyen multimédiás készülékeknél rendszerint a FAT16/32 és az NTFS fájlrendszerek támogatottak, sőt némelyiknél akár még az exFAT is. Vagyis az NTFS fájlrendszernek elvileg nem kellene gondot okozni, de ha azt esetleg mégsem támogatja ez a "házimozi", akkor pl. a FAT32-re formázás megoldás lehet. Ahol szükség esetén a 32 GB-nál nagyobb méretű kötetek FAT32-re formázása Windowson is eleve megoldható (példa), csak emiatt nem feltétlen kell másik operációs rendszert bootolni.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz King Unique #55841 üzenetére
Mi van veled King?
Mostanában bárhol látlak, szürkés a neved és fel vagy függesztve...!?!?Ma én is csatlakoztattam 3 USB Pen-t és abból 2-re azonnali formázást javasolt, és hagytam is a fenébe.
Csak a csatorna sorrendet mentettem le egyikre.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Van egy WD Red Pro wd4003FFBX 4tb merevlemezem, de állandóan ad egy fura hangot, mintha a fej leparkolna. Ha megfogom a merevlemezt, akkor érzem, hogy rendesen megrántja!
Pedig gumis rögzítéssel van befogva de az egész házon lehet érezni!
Ez normális! A Windowsban ki van kapcsolva a energiatakarékos lehetőség!
Kb hasonló időben csinálja pár másodpercenként aztán egy ideig nem. A rendszer ssd-n van ez csak adatra hsználom, de ha ír vagy olvas, akkor is csinálja közben úgy vettem észre. Van valami tippetek, hogy mit csináljak ezzel vagy ez ilyen lenne! -
Pikari
addikt
Smartban nézd meg, hátha a high flying writes miatt csinál egy vész-visszahúzást, és egy gyors újrainicializálást. Ezt okozhatja hibás beállítás, hibás bios, gyenge tápfeszültség, a ház rezonanciája, de persze az is, hogy a fej mechanikája szétkopott.
-
MaxxDamage
félisten
Nekem is érdekes hangot ad az egyik Red Plus meghajtó, mikor kibontottam, első használatánál tapasztaltam.
Amúgy tökéletes a működése.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
Üdv. Kollégák segítséget szeretnék kérni! Van 2db WD60EFZX-em, most kerültek be az új NAS-ba, de eléggé hangosak, ha megdolgoztatom(pl. benchmark). Van egy másik WD40EFRX-em, annak kb a hangját nem hallom. Ez normális?
Találtam videót, hát igen, valami nagyon hasonló. Csak nekem hangosabb.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz KaiotEch #55847 üzenetére
Van egy WD60EZRZ-em, ami nem ugyanaz, mivel ez blue, de ennek nincs semmi hangja.
-
Komi28
senior tag
#55833 erre esetleg tud valaki megoldást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest