Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Foley101

    tag

    Sziasztok!

    Van egy WD Caviar Green 1 TB külső winyóm (My Book Essential keretben, de ez lényegtelen), amin mentéseket tárolok. Pár napja még futattam rajta HD Seintel tesztet, kiváló állapotúnak mutatta. Sikeresen másoltam rá több ezer állományt három nappal ezelőtt.
    Mivel véletlenül töröltem róla fájlokat, a Hiren's boot recovery lemezzel bebootoltam a gépemre, és elindítottam a PhotoRec fájl helyreállító alkalmazást, ami körülbelül bő fél napig futott. Egy nappal később néztem rá, hogy mi lett vele. Láttam, hogy lezárult a PhotoRec folyamata, sikerült a helyre állítás, majd újraindítottam a gépet. A Win10 betöltődése után bekapcsoltam a Green winyót is, és azt tapasztaltam, hogy felpörgés után rendszeresen ismétlődő kattogó hangot adott ki magából, és a Windows sem látta. Innentől kezdve le-fel dugdostam a winyót a gépre, párszor látta Windows a winyót, de tallózni egyszer sem lehetett. Még a My Book Essential keretből is kivettem a winyót, és egy másik HDD dokkolóba betettem, hátha a WD keret elektronikája vacakol.... de így sem látja sem a Windows, sem a Hiren's boot környezet.
    Pár bekapcsolás után mindig kattogott, aztán egy idő után abbahagyta...most már egyáltalán nem kattog, szépen felpörög, és ennyi.

    Ez milyen jellegű hiba lehet? Mintha a PhotoRec tönkre vágta volna az egészet.... esetleg túl nagy terhelést kapott a fél napos AKTÍV működéstől? Hova vigyem, hogy megnézzék? :(((

    Előre is köszönöm a tanácsokat! :R

Új hozzászólás Aktív témák