Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • espeke

    tag

    Sziasztok,

    Tudnátok segíteni ebben? Két problémám is van hirtelen :)

    Az első a fontosabb.

    1, Vettem egy 500GB-s WD Blue vinyót használtan, 33 nap van benne HD Sentinel szerint. Típusa: WD5000AAKS. Ez itt.

    Beraktam a vinyót, win telepítés és amikor leáll a gépem teljesen (vagy épp az után kicsivel, tehát hdd leállásakor) egy olyan hangod ad kb. 1 másodpercig, amit úgy tudok leírni, hogy mintha megkarcolna egy CD-t. Ez 1 mp-ig van és kész. Attol félek, valami gond van vele :( HDD tökéletesen megy amúgy, kicsit hangosabb, mint az előző, de az nem hiba. Nincs kattogás, fel-le pörgés, minden tök jó. HD Sentinel szerint a Smart oké, 100per100-as, lefutattam egy hosszú öntesztet is, az is tökéletes.

    Feltételezésem szerint akkor van ez a csikorgó, karcos hang, mikor visszaáll parkolópályára a fej. Azt nem tudom, hogy okozhat -e valamilyen problémát, menet közbe minden oké. Sajnálnam visszavinni, mert nehéz volt szerezni vinyót, ami nem posta, azt eleve nem preferálom. Ez a hang akkor van, mikor teljesen leáll, nem tudom sleepnél van -e.. Tudom, hogy a hang az sose jó :)

    Leszedtem a WD utilitiét és a hosszú self-test is megvolt HDS-ben, de azt hiszem a vinyó beljesével minden oké, csak a karcolós hang van teljesen leálláskor. Ezért szerintem hiába tesztelem órákig az mindig jóra jön ki. Van valamilyen program, ami a HDD-k mechanikai állapotát teszteli ? Sztem a progik már csak a meglévő és/vagy logikai hibákat képesek megtalálni. Hallottatok a SpinDisk nevű progiról?

    Tehát ez okozhat később gondot -e?

    2, A második egyszerűbb, mindössze arról van szó, hogy a WD 500-ast berakva a régi Samsung 500-as HDD-met nem látja a Win 10. Amint visszarakom a régi 250-est, látja. BIOS látja, HD Sentinel is látja, mindössze a Sajátgépben nem jelenik meg. Ez egy HP 8000 gép, gondoltam rá, hogy 750gb plusznál nem érzékelné, de ez hülyeség volna, mert a biosban látja. Kötet nincs hozzá rendelve, de nem is tudok.

    Köszi a segítségetek,
    főleg persze a problem 1 megoldása a prioritás.
    Persze, jó eladótól vettem, visszavehetem, legfeljebb pénzvisszafizetés lesz.
    Vagy tök mindegy a hang, lehet nem okoz galibát?

    [ Szerkesztve ]

    m0o0ncalf https://www.youtube.com/watch?v=T9BD3JS2DRI

Új hozzászólás Aktív témák