Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz lorant80 #4203 üzenetére

    Az alaplaptól és a chipset-től függ a controller milyen név alatt található. Van, hogy SCSI alatt jelenik meg ATA vagy SATA csatolású egység. Azt, hogy a Te rendszeredben hol található, nem tudom. Ezt egy szervizes tudná megmondani, én nem ismerek minden alaplapot.

    Azt viszont tudom, ha a rendszert fogja és lassan megy egy drive, akkor az bizony PIO módban dolgozik. Vagyis a processor szavanként (2 byte) dolgozza fel az írást és az olvasást. Nagyon macerás, időt rabló feladat. Ha viszont gyors és szinte észrevehetetlen, akkor UDMA módban a controller és a DMA vezérlő együttes munkájával a processor-t kihagyja az átvitel.

    Az XP ha egyszer beállt PIO módba, csak a driver adminisztrációs bejegyzésének törlésével lehet ismét UDMA módba kergetni. Vagyis elfelejti, hogy volt ilyen csatolója, és a következő boot során detektálja, újra beteszi a kezelendő eszközök közé, a maximális sebesség mellett.

    Ha mégis lassú, akkor ott valamilyen ismétlődő hardware hiba van. Azt kell megszüntetni. Vagy, utólag telepíteni a korrekt driver-t. Azt, hogy Nálad mi a megfelelő megoldás, vagy Te tudod kideríteni, vagy szakember tud segíteni. Ha így a Fórumon keresztül nem megy, akkor személyesen kell valakivel megoldanod.

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák