Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz audi100td #17452 üzenetére

    Sokat gondolkoztam, és csak megérzésem van. Ha használtan vetted, nem tudod az előéletét. Volt-e takarítva, takarón használták-e (megfőzték), akku/230 használat aránya (tápellátás hol és hogyan öregedett). Két variációt tartok elképzelhetőnek.

    1. Megfőzték, vagy nagyon szélsőségesen használták. Ettől a tápellátás, és a gyors alkatrészek a drive-ok környékén öregedtek. Nem képesek tökéletes működésre. (Ha jól néztem utána, 3 éves típus, 3 év garanciával. Sajnos ez is figyelembe veendő az újabb laptopok esetén. Úgy mondanám, nem az utókornak tervezik. Legjobb példa erre az utóbbi idők netbook-jai, melyekben az aláméretezett táp sok HDD problémát okoz.)

    2. Nem mindegy a drive típusa, és firmware verziója. Vannak laptopok, melyeknél a gyártó kiadott a drive-hoz frissítést. Erre a nem teljesen kompatibilis meghajtás miatt lehet szükség. Itt kell megemlíteni, hogy nem teljesen kompatibilis driver is okozhat problémát.

    Ja, kompatibilitás. Vannak határok (időzítés, táp) melyeken belül kell lennie az eszközöknek, és akkor kompatibilisek. Igen ám, de az egyik alulról, a másik felülről közelíti az ideális értékeket. Hőmérséklet, öregedés, gyártási pontatlanság, beszállítók hibája (nem tudja a termék a katalógusban leírtakat - tipikus példája a Quantum lct széria motormeghajtó IC kipukkanása) miatt ezek az értékek tovább tolódhatnak. Így szerencsétlen párosítás alkalmával bizonytalanság rossz esetben tömeges hiba jelentkezik.

    Javasolni tudom, laptop szakszerviz megkeresését, hátha ott tudnak segíteni.

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák