Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz #40935168 #16161 üzenetére

    Szia!

    Légy boldg, és örülj a bomba csajodnak. De sajnos ez nem segít a hiba keresésében. Ahogy leírod, csak a három winyó van a tápra kötve. Sem proc, sem alaplap nem terheli. Ugye? ;]

    A Samu EG drive-ok talán a legjobban megbízhatóak (saját tapasztalat alapján) a ma kaphatóak közül. Hűvösek, eléggé strapabíróak. De bármiben lehet gyári hiba, erre van a garancia. Ha viszont a környezetedben hullanak a drive-ok, akkor inkább ott lesz a hiba forrása.

    Zavarmentes 230V-ot kell biztosítani. Ehhez zajszűrős, villámvédelmes elosztót illik használni. Ha nem elég, akkor szünetmentes tápot is sorba kötni! Zajjal, ingadozással "megáldott" környezet esetén nem jó az off-line, csak az on-line szünetmentes!

    A tápegység névleges teljesítménye legyen közel a duplája mint a meghajtott eszköz valós igénye! Sajnos a mai méretezések esetén (tenyérnyi hangszóró is ugye 120-180W-os :DDD ) ekkor biztosított, hogy megfelelő tartalék marad a rendszerben.

    Nem elegendő a tápegység megfelelő ereje, azt el is kell juttatni a drive-hoz. Tehát ha nem tökéletes a tápcsatlakozó, akkor "csodákat" tud művelni.

    Azt sem tudod (és a kereskedő sem), hogy hogyan szállították azt a szériát. Nem kapott ütést esetleg? Ugyanis nem ritka, hogy a szállítási hibák jönnek ki az első egy hónapban.

    Beszereléskor ügyeltél arra, hogy ststikus kisülés ne történjen? Nem kell érezned, mert pár száz voltos különbség nem érezhető, de maradandó károsodást okoz. A földelés (Téged is!) szerelés közben igencsak javallott!

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák