Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cristigre

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy igen furcsa tapasztalatot szeretnék megosztani Veletek.

    A gépemben két merevlemez volt. Az egyiket (egy Seagate-et) nem régen félre kellett tennem, mivel a Hard Disk Sentinel szerint már csak 13%-os volt, valami 80 hibás szektorral. Sokszor feltűntek másolásnál akadások (a másolás leállt egy időre), egy-egy kattanás is hallható volt, mintha kiakadna valami "tű" valahonnan (nem tudom másként leírni a hangjelenséget). Újraindításnál a hibás szektorok egyre csak gyarapodtak, míg végül ki kellett dobnom a merevlemezt. Ez a merevlemez azonban már koros volt, így nem izgatott a dolog különösebben. Ideje is volt már egy nagyobbra váltani.

    Egy bő hónapja vettem egy vadonatúj 1500 GB-os szintén Seagate merevlemezt, amely a régi helyét vette át. Eddig minden rendben volt, de pár napja a hiba újra felütötte a fejét, és már 8 hibás szektorom van (88%) a Hard Disk Sentinel jelentése szerint.

    A SATA kábelt már kicseréltem egy újra. Az alaplapi csatlakozási pontot is megváltoztattam már. Az alaplapom egyébként egy MSI P35 Platinum Combo. Windows 7 x64-es operációs rendszert használok. A másik merevlemezem egy 250 GB-os Samsung, amely több mint 2 éve van a gépemben, és máig hibátlan.

    Kifogytam, kifogytunk a magyarázatokból.

    Ha valaki tud, kérem segítsen, legalább a hibajelenség azonosításában.
    Előre is KÖSZÖNÖM!
    A Hard Disk Sentinel friss jelentését feltettem ide:
    http://www.megaupload.com/?d=VVU5ZTIO

    Még egyszer mindent köszön:
    Cristigre

Új hozzászólás Aktív témák