- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz robi0604 #7499 üzenetére
Én is pontosan azt írtam az árakról, amit Te.
Miután csúcs házimozikról riportot készítek, napokig nem kapcsolom be a saját rendszeremet, pedig nem alapmodellekből áll.
Az enyémnél vannak százszor, ezerszer jobbak, amikről álmodni sem érdemes.
Igyekszem mindenkit a lehető legjobb megoldás irányába terelni. Néha sikerül.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Állódobozt ne tegyél szekrényre!
A bejáratásra már kaptál választ, amihez annyit teszek hozzá, hogy inkább 200 óra, mire elérik a végleges hangzást. Ezt majd fogod tapasztalni.
Milyen erősítőre lesznek kötve?
Szerintem, a legjobb buli alig használtat venni féláron. Tele van ilyenekkel a net.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz robi0604 #7512 üzenetére
Általános vélekedés szerint sokkal nagyobb élmény egy jó sztereó rendszer, mint egy szerény tudású 5.1. Nagyon sokszor kapcsolok át kétcsatornásra, ha nem vagyok elégedett a surrounddal.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz dhcodoki #7524 üzenetére
A most meglévő rendszeremet apránként építettem fel, késznek nem nevezném, de azért hallgatható.
Hangdobozokból először a frontokat vettem meg, hozzájuk passzoló centerre csak másfél évvel később jött össze a pénzem. Addig valami tízezres Jamo trónolt a tévé tetején, hát, nagyobb élvezetet nyújtott a sztereó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz Diplomata #7533 üzenetére
Koncertre a zene miatt járok, otthon pláne nem vagyok kíváncsi másra. A koncerten sincsenek mögöttem hangszórók. A Zeneakadémián előttem sincsenek. :-)
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Kíváncsi vagyok, melyiknek jobb a hangja, remélem beszámolsz róla! Mellesleg a pólólengetésnek nem sok köze van a hangminőséghez, zenéhez általában szükségtelen.
-
-
BBéci
legenda
Egy tipp: haveromnak ajánlottam néhány német hifi üzletet. Az egyiktől megrendelt egy Denon 2310-est, ami szállítással együtt 60000 forinttal volt olcsóbb, mintha itthon vette volna.
Megfontolandó!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz dhcodoki #7565 üzenetére
Én viszont több olyan rendszert hallgattam, amihez nem volt feltétlenül szükséges a szubláda.
Ha rajtam múlik, mindenképpen .1-gyel hallgatom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Daywalker #7566 üzenetére
Legutóbbi riportom helyszínén Meridian DSP 5500 frontok és center, 3100-as surroundokkal működött a rendszerben. Kikapcsolt Velodyne SPL mélynyomóval is akkorát szólt, meg sem tudtam mukkanni.
Persze tudok ellenpéldákat is sorolni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Semmit nem ér az a rendszer, amit nem állítottak be rendesen. Ahhoz hangnyomásmérő műszer szükségeltetik. A mélyláda hangereje azonos szinten kell legyen a többivel.
-
BBéci
legenda
Attól még dts marad, ha átállítom sztereóba.
DVR-LX70D felvevőm van, nagyon szeretem, de egyre kevesebb lesz a szerepe, mert digitális adásokat nem tudok felvenni vele, HD-t meg pláne nem.
-
BBéci
legenda
Azért nem tudok digitális adásokat felvenni, mert nem képes rá, csak analóg bemenettel rendelkezik. A stb-ból kijövő analógot tudom rögzíteni, viszont egyelőre azért nincs digitálisom, mert mindegyik cég szutyok beltériket ad, ami rontja a képminőséget.
Véleményem és tapasztalatom szerint, az LFE csatornát jobb különálló mélysugárzóval megszólaltatni, mint a frontokhoz hozzákeverni. Nézzük csak meg a THX ajánlásokat!
Egyes esetekben, mint például az említett Meridian rendszer, eszméletlenül jó lehet a hangzás mélyláda nélkül is, ám egy Velodyne DD15-tel már elég sokat javulna. Eredetileg az volt az SPL1200Ultra helyén és vissza is fog kerülni.
Néha elfelejtem bekapcsolni a mélynyomót, úgy kezden nézni a filmet. Nem rossz, de amikor észbe kapok és bekapcsolom, csak jobb lesz egy picit. Igaz, az állódobozaim csak 28 Hz-től indulnak. Papíron. A valóságban 35-től, alatta már nagyon halk.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz dhcodoki #7590 üzenetére
Részemről szó sem lehet lebeszélésről, én is ragaszkodom a .1-hez, méghozzá nagy membránnal és legalább 200 W RMS teljesítménnyel.
-
BBéci
legenda
A hátralévő évtizedekre érdemes leszoknod a loudnesses hamgzásról! Igy a zene legfontosabb része, a középtartomány szenved csorbát. Most azonnal állíts mindent nullára! Az első pár óra után megszokod. Különben sosem fogsz tudni objektíven választani.
Én vagyok az idősebb. :-lHelyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Az állódobozok hangszóróinak pozíciója adott, azokkal ne foglalkoz! A center fülmagasságban, vagy az alatt legyen! A háttérsugárzók magasa 90-110 centire a füleid fölött, melletted vagy kicsivel hátrább!
-
BBéci
legenda
45 fok a nyerő, a 60 nagyon sok.
Ha a center sokkal magasabban van, mint a frontok, az nagyon zavaró. Annál még a padlóra, alacsony állványra helyezés is jobb. SZVSZ.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz dhcodoki #7628 üzenetére
A kopogtatós példádról az a véleményem, hogy mindennek onnan kell szólnia, ahol az adott zaj keletkezik. Ha a vászon mellől, akkor onnan. Ez a jó rendszerek képességei közé tartozik.
-
BBéci
legenda
válasz dhcodoki #7628 üzenetére
A kopogtatós példádról az a véleményem, hogy mindennek onnan kell szólnia, ahol az adott zaj keletkezik. Ha a vászon mellől, akkor onnan. Ez a jó rendszerek képességei közé tartozik.
-
BBéci
legenda
Hangcuccok tesztelésénél fontos szempont a térábrázolási képeség vizsgálata. Minél jobb a rendszer - beleértve a kábeleket is - annál szélesebb a színpadkép, jóval túlér a hangszórókon.
-
BBéci
legenda
válasz Winzsolt #7651 üzenetére
Azoknál minden jobb.
Amit a kettős kábelezésről írtál, nem teljesen pontos, olvass utána, most autóban ülök, nem tudok helyesbíteni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Winzsolt #7651 üzenetére
Mindössze ezzel a mondattal nem értek egyet:
"A lényege, hogy 2 független kábelen megy a jel, hogy ne zavarják meg egymást. Kb."
Nem az a lényeg, hanem a két különálló végfok, amivel hajtható a két hangszóró(csoport). Az ilyen jelek nem szokták zavarni egymást.
Meg kell különböztetni a kettős kábelezést a kettős erősítéstől. Mindkettő járható út a SAL esetében is, de nyilván az utóbbinak van több értelme. Összességében nagyobb teljesítmény jut az egyes hangszórókra és nem "szívja" el egyik a másiktól az áramot.
Egy meghallgatást megér ez a doboz, de olyan valaki fülelje, akinek van e téren tapasztalata, összehasonlítási alapja.
Boldog lennék, ha egy hazai termék jó minőségű és sikeres lenne, ám a SAL
a legolcsóbb kínai tömegcikkekből épül fel. Egyetlen szempont szerint, hogy a cég magyar tulajdonosa a lehető legnagyobb hasznot zsebelje be.
SZVSZ.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Thuglife #7657 üzenetére
Talán igen, biztosan nem merném állítani.
Nálam a 22 négyzetméteren volt két hónapig Velodyne DD15 és nem találtam túlzásnak, zavarónak, persze felesleges akkora. Nézz utána a paramétereinek!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Beállítás kérdése, amit a benne lévő mérőmikrofonos EQ elvégez. Teljesitmény sosem lehet sok, csak ésszel kell bánni vele. Igazság szerint a szobámba bőven elég az SPL12Ultra is.
-
BBéci
legenda
-
-
BBéci
legenda
válasz djapor96 #7674 üzenetére
Csak a TAD-okat és az S-81B-t hallgattam, mindegyik nagyon tetszett.
Amit Te vettél, azt 25000-ért láttam egy hirdetésben, annyit mindenképpen megér.
Mélyláda feltétlenül kell hozzá!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz rayoliviero #7696 üzenetére
Ha letiltod, a hang nem fog menni az elsőként leírt módon. Fikmnézéshez az használd, amelyikkel kisebb a kép és a hang elcsúcsása, mert az minden esetben jelentkezik!
-
BBéci
legenda
válasz rayoliviero #7698 üzenetére
Sokan használják a leírt módon, teljes elégedettséggel.
-
BBéci
legenda
Mindenki számára hasznos lenne, ha kipróbálnád a HDMI összeköttetést. Aztán elmeséled a tapasztaltakat, mindenki okulására. Szerintem működni fog.
-
BBéci
legenda
Mindenki számára hasznos lenne, ha kipróbálnád a HDMI összeköttetést. Aztán elmeséled a tapasztaltakat, mindenki okulására. Szerintem működni fog.
-
BBéci
legenda
válasz Diplomata #7707 üzenetére
Hasonló problémával kűzdök. Korábban az Indiana Jones PCM hangját kiadta a laptopom, ma CSI Miami DD, GI Joe dts jeleit sztereónak érzékeli az erősítő. Utóbbiakat BS Playerrel, Indyt Winnel játszottam le.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest