Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • apezka

    tag

    Hali!

    Sikerült nagyon olcsón (ingyen) hozzájutnom egy LinkSys SLM248G4PS switch-hez. Ami, mivel 24 porton POE támogatást tud, a tervezett IP kamera rendszer központi eleme lesz. A gond ezzel a switch-el, hogy bár menedzselhető lan-on, böngészőből és soros porton, konzolon is, sajnos mivel régi csak a WinXp, eredeti patch-ek nélküli IE 6.0 (talán) verziójával működik. És innen jön a kérdés: Milyen gépet rakjak neki össze?

    Elvárások aminek meg kell felelnie:
    - Windows Xp kompatibilis (konfigurálás miatt)
    - Soros port (alap konfigurálás miatt)
    - LAN (későbbi menedzselés miatt)
    - Lehető legkisebb méret mITX, maximum mATX

    Az biztos, hogy a legolcsóbb megoldás az lenne, ha vennék 5-6000 huf-ért egy kiszuperált P3-P4 gépet. De azt utána kerülgetnem kell, ezért lenne jó egy mini PC/Barbone, esetleg egy olyan ThinClient amin önállóan is elfut a tejes értékű Xp, ami minél kisebb helyet foglal.

    Amivel már rendelkezek:
    - 2x2GB DDR3 1333MHz ram
    - 500GB SATA2 vinyó

    A meglévő cuccokhoz 14-16000 huf-ból lehetne venni egy integrált CPU-s alaplapot, de ahhoz még kell ház (és táp) is. Viszont ebben az esetben akár állandóan futhatna (bár az XP frissítések nélkül nem volt a legstabilabb rendszer... ;] )

    Napok óta keresgetem a megfelelő topikot a kérdésemre de nem találom az igazit, hátha ti tudtok segíteni, mert talán a menedzsment miatt be illik a házi szerver címke alá! :B
    Előre is köszi a válaszokat!

    A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!

Új hozzászólás Aktív témák