Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz rocketry23 #4089 üzenetére

    akkoriban a nagyjából 9 gigás diszkméret duplázása volt a szokás. tehát volt 9 gigás (talán 9.3 GB), 18, 36, 73, 146, 300 gigás diszkek.

    A 140 giga lehet 146 gigás fizikai diszk, lehet a raid vezérlő által raid0-ba összefogott két vagy több diszk, vagy lehet a windowsod által raidbe összerakott diszk.

    emlékeim szerint a 346-osban gyárilag egy buta vezérlő van, amihez lehetett venni raid1-et meg raid5-öt hardveresen tudó vezérlő-kiegészítést. a legegyszerűbben ezt úgy találod meg, hogy kinyitod a gép házát, és egy alaplapra pluszban bedugott kártyát keresel, amiből kilóg egy drót, aminek a végén akkumulátor van. az alaplapi vezérlő emlékeim szerint csak akkor volt hajlandó raid1-et meg 5-öt csinálni, ha akksis védelmet kapott a vezérlőn levő cache memória. azt is érdemes megnézni, hogy mennyi ramot mond a vezérlő cache-nek, a 32 megás az nem raid, a 256 megás az már lehet raides.

    de régen volt a kezemben ilyen cucc...

    egyébként ha gondolkodnál azon, hogy fájlszervert csinálj belőle, akkor át lehet alakítani sata-sra, és akkor rakhatsz bele sok diszket. konkrétan 346-os géppel ilyet nem csináltam, de a vele egykorú 1U-s géppel többel is.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák