Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TonTomika

    aktív tag

    Sziasztok,

    olvasgatom már egy ideje a vonatkozó topikokat, kb 1 hónap és összeépítem én is a szerver vasat.

    A hardverkiépítés már megvan a fejemben, GIGABYTE GA-H97N-WIFI alaplap, 8gb ram, Intel Pentium G34xxT processzor, 3x3TB WD red HDD a média és egyéb cuccok tárolásához, + 750gb notebook HDD a torrenthez, a maradék két slotot pedig később tervezem feltölteni HDD-vel. Az internetet pedig egy Mikrotik router adja.

    Az egész rendszer pedig egy APC Back-UPS ES 700VA BE700G-GR szünetmentesen ülne. (Ha jól tudom, kvázi-szinuszos). Egyetlen hardverelem nincsen meg a fejemben, ez pedig a tápegység. Szeretnék rendes méretű tápot, de gyanítom, hogy nem működne jó hatásfokkal. Btw elég meglepő, hogy szinte nem létezik a kis teljesítményű minőségi tápegység fogalma.

    A lényeg tehát hogy elbírja a fenti kis fogyasztású rendszert, illetve 6db HDD teljesítményfelvételét az indulásnál + 6db sata port. Alkalmazhatok-e erre esetleg egy paneltápot?

    Ti milyen tápegységeket használtok? Kivétel nélkül paneltápozik midnenki? Próbáltam a tápos topikban kérdezni, de süket szemekre leltem sajnos. ATX tápból egyelőre ezt néztem ki.
    Ebay-es Aliexpresses paneltápot szabad venni?

    Szoftver tekintetében még nem döntöttem teljesen, hogy csak Xpenology legyen-e rajta, vagy Ubuntun virtualizáljam, és egy szerver géppel oldjak meg mindent. :)

    Amikre használnám:
    - fájlmegosztás (VPN-en angliába is)
    - VPN
    - plex (vagy bármilyen média szerver), 2-3 készülékre parallel transzkódolással
    - git szerver (talán webszerver is a munka miatt, bár ez meg van oldva másképp)
    - time machine mentés
    - ip kamera
    - (talán) DNS szerver
    - torrent transmissionnel, külön drive-ra.
    - vagy 100% Xpenology vagy Ubuntu szerver + virtualizált Xpenology (inkább az utóbbira hajlok)

    Szerintetek kell ilyen erős konfig erre a felhasználásra, vagy építsek inkább Intel N3150-es integrált lapra? Itt a legfőbb bajom, hogy nincs ezekben elég SATA port.

    Előre is köszönöm a segítséget! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák