- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Notebook hibák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acro28
csendes tag
okés, és akkor szted nem hülyeség egybe épiteni????
-
Acro28
csendes tag
másik kérdés pdig az lenne, hogy egy 80 wattos erősítővel asztali, ki lehet ütni 400 watt rms/600 watt max terhl, hangszórót???
-
Acro28
csendes tag
ien hangszóróra gondoltam http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=1763&cikk=termek_564622
-
őstag
sziasztok
lehet nem ide tartozik
yami rx-v 363as erösitó sub kimenetére rádugtam egy rca elosztót és ezek mennek a magnat 200a aktiv sub rca-csatijára 2van neki és igy erössebnek érzem a basst
ez létezik ?
ha csak simán ugy csinállom ahogy kell (1-et dugok be)ugy is jo szol de igy nagyobbat üt ..hmm
sztereo erösitö van benne? -
Sipi16
őstag
válasz szucsinka #5055 üzenetére
Mélynyomókban mono erősítő van, de mivel stereo jelet adsz neki (Mind a két oldal jelét megkapja) ezért érzed erősebbnek. (Nekem asszem 1 rca jön az erősítőből, de valami Y kábellel van megoldva és a Subba már 2 megy.)
5052: Torz jellel bármilyen erős hangszórót ki tudsz herélni...
[ Szerkesztve ]
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
Acro28
csendes tag
sziasztok, lenne egy érdekes kérdésem.. nekem van egy autó erősitőm.. és az érdekelne hogy azt rá lehet e kötni Számitógépre?? mert van 2 800 wattos hangfalam. és gépröl mgy de elég szutyok erősitővel hajtom, és azt szeretném emgoldani ha lehet, hogy kocsi erőitőt rákötni gépre mert ugye az erősebbb.. fontos lenne pls segitsen aki ért hozzá vagy csinált iet..
-
villamos
őstag
Amikor én látom ezeket a watt számokat, 500 meg 800W felmerül bennem a kérdés, hogy vajon mi a fene eszi meg ezt a teljesítményt? Hova kell neki ennyi? Hiszen már 50-60W -tal olyan hangerőt lehet egy átlagos szobában létrehozni, hogy lerepül az ember feje. A pályaudvarok hangosbeszélője is 500W -os szokott lenni, ahol túl kell ordítania a vonatok esetleges zaját, hogy rendesen hallják az utasok.
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Acro28
csendes tag
egész össze kötés érdekelne..
-
villamos
őstag
Valami biztosan van írva arra a kocsi erősítőre, hogy mekkora betápot kér. De szerintem is hanyagold a témát, PC tápról úgysem fog menni, nem valószínű hogy elbírja...
Arról van valami sejtésed, hogy 12V -on 800W az több mint 60A... Azzal már hegeszteni lehet... Szerinted miből lehet kivenni ekkora áramot?
Szóval itt valami nagyon nem göbölyű...[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Acro28
csendes tag
és amugy te láttál már iet vagy hallotál ienröl hogy gépre autóerősitőt?
-
Sipi16
őstag
Én csináltam már. A PC-s táp (400W-os volt) egy 300W-os erősítőt nem tudott meghajtani. De a fő probléma az, hogy ha be is tudod kapcsolni a hangerejét nem tudod rendesen állítani. Olcsóbban jössz ki ha veszel egy normális aztali erősítőt.
[ Szerkesztve ]
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
Sipi16
őstag
Vegyél valami régi stereo-t 100W fölé nem érdemes menni. A mai csúcskategóriások is csak 100-150W között mozgnak. Mekkora hangszórók vannak a ládába? Az előbb valami sok száz vattot írtál. Nevetni mindenesetre jó volt rajta. A hangszóróból ca. 5W-ot hallasz a többi hőveszteség formájában a tekercsen eltűnik...
[ Szerkesztve ]
-
Acro28
csendes tag
egy diszkóba miért van 5-6 ezer wattos hangszórók?
-
Sipi16
őstag
Terhelhetőség. Ezért kérdeztem a hangszóró átmérőjét. Amúgy hangfalat\hangszórót nem Wattra kell venni hanem érzékenységre... (Az ellenállás is 1000Hz-re vonatkozik ha jól tudom) [itt] láthatsz egy szép impedanciagörbét ami közel sincs a gyári 4 Ohmhoz.
Szép számok. A disco-t meg az otthoni\ autós hifit ne hasonlítsd össze. A disco-s hangfalakban nem dóm magassugázró és "mélyhangszóró" van. Egészen más dolgokról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
Azzal fűtenek és néha a füstgépnek segítenek velük...
Valódi kW-os teljesítmények nagy koncereteken szokott lenni felvonultatva. Elég, ha csak az ottani hangoszlopok méretéből indulsz ki és magad is rájöhetsz, h a dizsikben soha nincs akkora teljesítmény.
Régebben volt szerencsém egy autós erősítővel hajtott sub-hoz, ami egy 5.1-es rendszer része volt. A táp trafója nehezebb volt önmagában, mint az erősítő és a láda együttesen.
Oda sok A kell, kis mezei magnó trafók, és a PC-s kapcsoló üzemű tápok nem tudják kiszolgálni az erősítő igényét.Nézz vmi műszaki börzén, turkálóba egy "régi" erősítőt. Egy korrekt hangfalpárral fog tudni annyit, amennyire szükség lehet zene hallgatáshoz.
-
Acro28
csendes tag
igen értelek, de én ezeket házi bulira készitettem hogy jol szoljon dübögjön stb.. hogy n keljen félni h ki ütöm, azért jobb az rőseb hangszóró. min, hány wattos erősitőt ajánlotok asztalit, ami elég lenne?.. 4 ohmos hangszórók.. pl egy link egy erősitőröl, vagy tejesitényt ha irtok nekem.. elég 2 csatornás erősitő is. kérdés h hány wattos elég? mert ugye meghalt a régebbi erősitőm.. tranzisztoros és végfokos, és régi, nincs alkatrész már hozzá.. és msot egy akai nagyobb hifi vel hajtom.. amiröl csak annyit tudok h 4-16 ohmos.:S
-
Sipi16
őstag
Vaterán nézz örül 100-150W-osak elég jók. 4ohm? Az átlag hangfalak 8Ohmosak, de meg lehet oldani. Pontosan milyen hangszórókról beszélünk? Kicsit bővebb paraméterekkel egyszerűbb lenne.
Mennyit szánsz a hangfalakra és az erősítőre?
[ Szerkesztve ]
-
Sipi16
őstag
Lehet, hogy jobban jönnél ki ha vennél egy [ilyet] vagy ennek a nagyobbik testvérét...
-
Acro28
csendes tag
ugy van megoldva.. hogy egyik láda ba egy 30 cm es Ground Zeró van rms 400 watt ahogy mondta, 4 ohmos fs 25 Hz| QTS 0,44 | Vas 110 liter| Bl 12,2 Tesla X-max 14 mm
Spl-érzékenység 90,2 db mély hangszóró egy 150 wattos dupla piezzó magassal, a másik láda az másik mélyvan sajnos
"FATBOY" DS 12 E Power 400 Watts, Impedance 4 Ohms 50 mm / 2,0" Voice Coil, Steel Basket Fs 35 Hz, Qts 0,44, VAS 62 L, 90 dB Inst. Depth 146 mm, Inst. Diameter 282 mm ez is egy 150 wattos piezzóval, reflex mind a két lkáda, programal kimérve mekkora láda hány literes és a reflex cső is.. -
Acro28
csendes tag
ezt az Fs-t nem értem meik a jó?? ha kicsi vagy nagy a hz? meg pl a vas.. azt se vágom h hogy mint?
-
Sipi16
őstag
Vagyis autós hangszórókról beszélünk. Valami középsugárzón nem gondolkoztál? Mert a ground zero nem nagyon szeretheti a középtartományt. Most néztem a sósmogyi oldalán, hogy a piezoknak kicsit érdekes az ellenállásuk, de ha jól vettem ki akkor csak a teljesítményt befolyásolja.
Nem gondolkoztál ugyan olyan alkatrészekből álló hangdobozokon? Vagy ezek csak HB-ba kellenek és csak ott kell zörögniük?
[ Szerkesztve ]
-
Acro28
csendes tag
Persze persze, csak Házi buli, meg othon... azért vannak benne kocsi hangszórók, emrt hogy jó mélyet adnak.. azért kérdezem hogy mien aztali erősitőt ajánlassz hozzá, mennyi a legkisebb amivel meg tudom azért szépen szólaltatni, pl 2 x 50-70 wattos erősitő vagy több...?
-
Sipi16
őstag
Eddig mivel hajtottad őket? A középhangoknál nem torzítottak a mélyek? A hangváltás, hogy van van megoldva? Szerintem 70W nézegessél de egy 100W-os legyen inkább a cél...
-
shalafi66
veterán
hogy mik vannak errefelé... Fero testvír hol a popcorn? leülnék kicsit és nézném.. mint úszik el a dinnyehéj két 100W-os hangszóró mellett.
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
Acro28
csendes tag
de sztem gyenge lehet.., az lenn a másik kérdésem, hogy ezeket a hangszórókat ki lehet ütni pl egy 2x 80 wattos erősitővel?
-
Sipi16
őstag
Ha torz jelet adsz neki ki lehet ütni. Próbáld ki másik erősítőkkel ha van valami havernak mondjuk valami 80-100W-os és akkor meghallod, hogy kell-e 100W-os neked.
shalafi66: Miva'?
-
Acro28
csendes tag
gondolkoztam azon hogy egyládába tenni a két hangszórót.. magas hangszóróval.. és amjd jön a párja, erröl mit gondolsz?
-
Sipi16
őstag
Szerintem jó lenne, mert akkor a két mélyhangszórórt sorba tudnád kötni és az 8 Ohm lenne. Ami a régebbi erősítők között elterjedtebb mint a 4 Ohm. (Általában akkor melegednek nagyon az erősítők amikor a trevezettnél kisebb ellenállású hangfalakat hajtanak velük.) Ezt az ötletet támogatom, de érdekes lenne megnézned a lejebb linkelt hangfalat. Lehet, hogy olcsóbban jönnél ki mint ha építgetnél. (A hangjáról nem tudok nyilatkozni, mert sosem hallottam.)
-
villamos
őstag
Én kocsihangszórót kocsiba tennék be. Pl jól mutatnának a kombi warburgba...
Ha nagyon építkezni akarsz felütöd a somogyis füzetecskét, abban találhatsz tippeket. Ezek igen messze állnak bármitől ami precízen (vagy akár minimális mértékben is) meg van tervezve, vagy mérve, de amennyire a hozzászólásaidból ki tudtam venni, a te igényeidnek maximálisan meg fog felelni szvsz...[ Szerkesztve ]
-
shalafi66
veterán
válasz villamos #5092 üzenetére
Akkormár inkább másfelé keressen, mert azér a SAL-tól olcsóban is találni hangszórót, méghozzá nem is olyan rosszakat.
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
Acro28
csendes tag
a sal se valami hudenagy, 80 % -szar.. nem hogy akkor olcsób..
-
Sipi16
őstag
-
Acro28
csendes tag
3-4 sal hangszóróm volt külömbözőek és egyik se volt valami jó, nem szoltak valami jol.. volt ameiket egy buli során ki is hajtottunk. ezek már megéltek 5-6 bulit...
-
villamos
őstag
Az a baj, hogy néha össze se lehet rakni, hogy mit is kíván kifejezni...
Érdemes lehet meggondolni a linkelt 17k -s ládát...
Erölködőnek meg esetleg BEAG -okat ajánlok, mondjuk AET453, vagy valami hasonló. Az ne zavarjon hogy mono, több dobozt kiteszel a szobába, és voila sztereo... (vagy egy-egy végfokot/csatorna, csak akkor figyelni kell a hangerőre)
Ilyeneket nem nagyon lehet kinyírni, ha sikerül, akkor kongratulálok...Mekkora szoba? Hányszor hányas?
[ Szerkesztve ]
-
Acro28
csendes tag
Sal nál olcsóbbat nem naon láttam még.. egy nagyobb szoba..
-
Acro28
csendes tag
5x5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest