- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen ventilátort(front) ajánlanátok TT Suppressor F51 házba? Jelenleg 1db [gyári] van benne. Esetleg, még egy ilyen?
Nem kell "rgb" és a "hangosság" sem számít, HATÉKONYSÁG A LÉNYEG! Túlkölteni nem szeretnék.
Köszönöm előre is! -
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Szükségem lenne egy 80mm-es Pc ventilátorra, de nem számítógépbe, hanem egy páragyűjtőbe. A lényeg a jó csapágyazás, (a mostanit 2 hónaponta olajoznom kell) mert 0-24-be megy! A gondom, hogy a páragyűjtőbe 2 vezeték van csak, (poiros, fekete) és amiket találtam, azok már 3 pin-esek, Pl. Van valami jótanácsotok, ötletetek?"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Ribi
nagyúr
válasz Faterkam #40054 üzenetére
3 vezetékes, mert a +1 vezeték az alaplapnak visszajelzés a fordulatszámról.
Attól az neked még jó lehet.
Mennyit szánnál rá?
Mostani mennyire hangos és kb milyen fordulata van?
Vannak maglev ventik amikben talán nincs is olaj, azok nem nagyon kopnak, de nem is ócóak.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hoppà ! Megjelent az új phanteks venti amit a noctua 12x25 ellen szàntak. És làss csodàt még is veri azt. Ugyanabból az anyagbòl készült, ugyanúgy fél mm tàv van csak a lapàtok és a keret között ,a csapàgy itt viszont màgneses. Végre lesz egy kis àrverseny a csúcskategòriàban . Teszt : [link]
-
Faterkam
addikt
Pár hónap után, mint a kereplő, ekkor szétszedem, és beolajozom. A párologtató 15e Ft volt pár éve. Sokat nem költenék rá már. A fordulatról halvány gőzöm sincs. Egy fordulaton megy.
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
veterán
Indítok egy kis házi tesztet inkább csak magamnak , van pár porszűrőm ,kíváncsi vagyok melyik a legjobb . Nyilván a demciflex ,de olyanom nincs 120mm méretben
Padlószőnyegen 6db venti 6különböző szűrővel ellátva, azonos fordulatszámon hajtva . Megnézem 1hónap múlva mi lesz a helyzet.
Előtte / utána szélsebesség mérővel megmérve .
Pull oldalon a szűrők mennyire lesznek porosak ,illetve a push oldalra raktam szúnyoghálót ,azon meglátszódik mennyi port engednek át a szűrők.
Résztvevők :
-Nylon harisnya
-hangfal szövet
-Phobya Dustcover pro
-Silverstone SST -FF123W
-Akasa aluminium filter (GRM120-AL01-BK)
-Silverstone SST-FF121 -
Takax12
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam 3 db COOLERMASTER MasterAir MA410P RGB LED TUF Edition procihűtő ventilátort hűtőborda nélkül.
Elvileg ezeknek pirosan kellene világítaniuk. Rádugom az alaplapra de piros színt nem ad. Két csatija is van, jól gondolom, hogy a felsőről az áramot kapja, a másikról pedig a színét, fordulatát, lehet vezérelni?
Kérdésem: ha csak az áramos kábelt dugom be akkor is kellene pirosan világítania, vagy mindkét kábelt rá kell kapcsolni az alaplapra, hogy piros legyen?
Köszi előre is a segítséget. -
abdulka1
őstag
válasz Takax12 #40059 üzenetére
Szia!
A felső csatlakozó (4pin PWM) a tápellátást, és a fordulatszám szabályzást szolgálja.
Az alsó (4pin RGB) csatlakozón keresztül pedig a szín szabályozható, alaplapra vagy elosztóra kötve.
Szerintem nem csak pirosan tud világítani, hanem szoftveresen állítható a szín. Az egy színben világító ventilátorokon nincs külön csatlakozó a ledekhez.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Takax12 #40061 üzenetére
Nem ismerem kimerítően ezeket az RGB cuccokat, de az biztos, hogy szoftver kell a vezérléshez. Mivel van a lapodon megfelelő csatlakozó, biztos hogy a támogatási oldaláról beszerezhető a gyártóspecifikus program is. (Aura sync / RGB fusion / Mystic light / Polychrome sync)
Illetve az sem mindegy, hogy dugod rá a lapra a csatlakozót!
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Takax12
csendes tag
-
abdulka1
őstag
-
abdulka1
őstag
válasz Takax12 #40064 üzenetére
Ami kimaradt az előzőből!
A ventilátor csatlakozóján kell lennie egy nyilnak ami a 12V-ot mutatja! Ezt kell összepárosítani a lap megfelelő érintkezőjével,. Vagy jelölve van a lapon,vagy a kézikönyvből kiolvasható,
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Gomez1984
aktív tag
Sziasztok
Gyors kérdés.
Az normális hogy már a második ventót próbálom felülre tenni a házba és mindegyik nekiáll zörögni?
Az egyik egy Bitfenix Spectre pro PWM 140mm
és egy NZXT 140mm
Lóg a csapágy azért??
Lehet valamit tenni ellene?7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Sapphire Nitro 380-on, eltörtek a ventilátorok.
Költséghatékonyan mivel lehetne pótolni?
Mehet simán a bordára is, vagy valahogy bele applikálom a műanyag keretbe.
Arctic nagyon tré?
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Zwiebi
tag
válasz abridabri #40074 üzenetére
Igazandibol az volt a cel, hogy nema legyen minden felhasznalasi mod alatt, nem pedig az extra teljesitmeny.
0.975V-on fut 1923 MHz-en (nem tudom a Heaven miert 1961-et ir ki). 48 fokos Heaven alatt ha a hazhutok es a GPU ventik 500 RPM-en vannak, ami mar kielegitoen csendes.P.s.: a teszt alatt a HWInfo 75-80W koruli GPU fogyasztast irt ki (egyszer volt egy spike 90W-ra).
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
-
Szasztok komáim a kókányban!
Kell belépő a kókányba vagy lehet kérdezni azonvást? Ha utóbbi akkor ki mikor hol csinál nekem extra hőcsöves megoldást mobil hűtőblokkra?Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
fahrii
őstag
Adott egy gépház: BQ 500DX
BQ Shadow Wings 2 140mm PWM, elöl 2 befele, hátul 1 kifelé tolja a levegőt (fix 100% RPM mellett)
VGA: 3080Ti FTW3 Ultra
CPU: 3600X / Noctua NH-D15SAzt tapasztalom jelentősen alacsonyabb a GPU hőfok levett oldallap esetén, ilyen 8-10 fokról van szó fix 80% fordulatszám esetén. Mit tudnék tenni az ügy érdekében?
Cseréljem le a ház ventiket valami nagyobb teljesítményűre? Esetleg szereljek be felülre (hátul) még egy ventit, ami szívja a levegőt?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz fahrii #40079 üzenetére
Oldalra tolja a forró levegőt a VGA, ami ott megreked, és vissza is szìvja egy részét. Ha megfogod az üveget érezni fogod milyen meleg. 2 lehetőség : előre erős ventik ,ha nem zavar a hang.
Vagy marad a mostani felàllàs,de kiveszed a VGA alatti PCI slot takaròlemezeket. ,ha maximalista vagy akkor rakhatsz oda egy kiszìvó ventit. -
Richard!
addikt
válasz Zwiebi #40073 üzenetére
Oké és az mennyibe került? Mert az én mutatványom megáll bőven 10 ezer alatt Arctic MX4 pasztával és pwm adapterrel együtt. 🤭
Mindenesetre nagyon szép eredmény[ Szerkesztve ]
Ma kezdődik életed háralévő része
-
fahrii
őstag
válasz abridabri #40080 üzenetére
Köszi! A hang az zavar, de a jelenlegi helyzetnél minden jobb, a VGA hűtés kb. 90%on teker terhelés alatt.
Előre milyen venti lehet ajánlott? Hirtelen, amiket néztem:
Noctua NF-P14s redux 1500 PWM
NOCTUA NF-A14 PWM
SILENT WINGS 3140mm PWM high-speed
Az elég ha csak az alsó ventit cserélem le és azt közvetlenül a VGA-ra kötöm (van 4 pines kimenet a kártyán)?
A régi bq pedig menne felülre, ártani gondolom nem árt. -
-
fahrii
őstag
válasz abridabri #40086 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat. Időközben beszereltem a két b14ps-t előre, illetve az egyik sw2 ment a proci felé szívni a levegőt. Az alsó eloop lett kötve a VGA-ra, ez terhelés alatt max rpm üzemel, a felső olyan 70% környékén. Sokat javított a VGA hőfokon, de még mindig nem az igazi. Levett üveglap még mindig kb 6 fokot jelent. Van még egy sw2, megpróbálom beszerelni előre. Ebben az esetben milyen felosztás lenne a célravezető a VGA hűtés szempontjából? Alul sw2, közepre pedig a max rpm-en üzemelő b14-ps kerüljön?
-
mgoogyi
senior tag
-
Balázs_a_laz
aktív tag
Sziasztok,
van egy 40mm-es ventillátor egy biztonsági kamerarendszer rögzítőjében, ami baromi hangos. Vettem hát helyette egy ultra silent hangmegszüntető ventillátort, csak azzal nem számoltam, hogy az eredeti ventinek 2 pines csatlakozója van, ennek az új csodának meg 3. Na most ha bedugom a tápját a 2 pines aljzatra 12V-ra (a régi és az új is 12V-os), akkor nem indul el, csak ha picikét meghajtom és akkor csak minimális teljesítményen, levegőt egyáltalán nem szállít. Megoldható valahogy a problémám? Mi kellene ahhoz, hogy a normális teljesítményén üzemeljen az új pici ventillátorocska. Előre is köszi, B. -
chopin42
addikt
válasz Balázs_a_laz #40089 üzenetére
Fotó a régi hátuljáról és az újról is.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Zwiebi
tag
válasz Balázs_a_laz #40091 üzenetére
Valoszinuleg az a problema, hogy feszultseg alapon probalja szabalyozni a ventit es a Noiseblocker mukodesi tartomanya 9V - 12V, mig az eredeti Sunon-e a spec sheet alapjan 4.5V - 13.8V (12V rendesen).
Gondolom szoftverbol nem vezerelheto a venti...
Ha valahol van hozzaferheto fix 12V*, akkor megprobalhatod arra rakotni az uj ventit, talan ugy sem lesz hangos. 2800RPM vs 4500RPM eredetileg.*Ha rogzito, akkor talan SATA-rol, vagy Molex-rol tudsz valahol splitterrel 12V-ot szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
CsabaSteel
aktív tag
Sziasztok! Tudna valaki abban segíteni nekem, hogy honnan tudok rendelni cooler master 2x 200mm RGB ventit? Azért kéne bár nem annyira sürgős de a zőld szin kiéget belőle. Ha tud ebben valaki segíteni honnan rendeljem azt megköszönném.
Csé
-
Takax12
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni a következő probléma megoldásában?
Kaptam 4 darab Gamdias 200mm-es ventit. [kép]
A mérete alapján Gamdias Apolló, vagy Gamdias Athena házakból szerelték ki őket, vadi újak, nem porosak, látszik rajtuk, hogy nem voltak használva.
Kettőn, [kép] nevezzük őket "fő ventiknek" sok csatlakozó van, többek között tápcsati (1), három tűs csati (2), olyan csati, amivel a másik ventit lehet hozzá csatlakoztatni, (3), és még két csati, amit nem tudom micsodák, és hová kell csatlakoztatni őket.
A másik kettő ventin [kép] "másodlagos ventik" viszont csak olyan csatik vannak, amikkel sorba lehet őket kötni a fő ventikkel.
Kipróbáltam őket több esetben is:
1. csak a fő ventit kapcsoltam be,
2. a fő ventire 1 mellék ventit kapcsoltam,
3. a fő ventire 2 mellék ventit kapcsoltam.
Minden esetben ha a tápcsatit rádugom a tápra, akkor a venti szivárvány színben világítani kezd [kép] , de csak kb 3 másodpercig, mert utána lila színre vált, [kép] ahogy a csatolt képen is látszik.
A 3 tűs rgb kábelt nem tudom sehová az alaplapomra kapcsolni, így azt nem tudtam próbálni közvetlen csatlakozással. Beszereztem viszont egy cooler master három gombos szín vezérlőt,
3 az 1-ben rgb kábelt,
és 3 és 4 tűs becsatlakozót is.
A 3 tűs becsatival rádugom a színvezérlő kapcsolóra, de hiába nyomkodom a gombokat csak a lila szín világít.
Biztos, hogy a 4-es és az 5-os csatlakozó lehet a megoldás valahogy a fő ventin, de nem bírok rájönni, hogy hogyan...
Van esetleg valakinek ötlete?
Kösz L -
Omateee
tag
válasz fahrii #40092 üzenetére
Nekem is BQ 500DX házam van. Kezdetben az elöl 2 venti szív, hátul egy kifúj felállást használtam, de én sem voltam megelégedve. Lecseréltem minden ventit Arctis P-re, elölre került 2db szívó, felülre 2db és hátra 1db kifújó.
Nagyjából 10 fokkal lett hűvösebb a házban, a zaj szinte minimális. Egy 3700x ketyeg bent, amit BQ Dark Rock Pro 4 hűt, mellette egy 2070Super. Igaz a kártya nem termel akkora hőt, mint a tied, de érdemes lehet egy hasonló felállással próbálkoznod.
Az üveglap levételével az egész levegőáramlást megborítod a házban, szerintem az nem megoldás, a porosodásról nem is beszélve. -
veterán
Extra radi lesz beépítve majd távol a géptől,ahol nem tudom szabályozni őket ,így kell rá fix rpmes csendes venti (Kaze flex 800 rpm vagy Arctic P12 silent /1050rpm / )
Van itthon pár felesleges ventim meg egy felesleges 120x60 as vastag radi, gondoltam kipróbálom a static pressure vs airflow ventik hogy teljesítenek.
Meglepetés ért , hogy a francba lehet egálban /egy kicsit jobb is egy 800rpmes airflow venti mint egy static pressure venti (1050rpmen en hajtva)
Scythe Kaze flex RGB 800rpm vs Arctic P12 RGB on 60mm thick rad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
- Phanteks M25-140 PWM D-RGB White 3-pack
- Bequiet Pure Wings 2 120mm (4db,dobozos)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest