- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz AxBattler #29501 üzenetére
A silverstone a legjobb porszuro ,legalábbis az én tapasztalataim alapján.alig fogja le a levegőt,viszont hetente takarítani kell mert olyan hatékonyan összeszedi a port. A többi porszuro amivel eddig dolgom volt(Tt,Corsair,fractal,nzxt,phanteks) meg egytol egyig lefelezte/harmadolta a venti teljesítményét.
-
félisten
válasz abridabri #29502 üzenetére
Ez jó hír, bár hetente nem tudom szétcsavarozni a házat, max. havonta.
(#29503) RazoR
Igen, Demciflex frankó, de szállítással, vámmal együtt elég drágára jön ki 1-2db filter. Egy szettel már megérné...(#29505) RazoR
És tényleg, Blue-ék forgalmazzák, a 120mm-es 3k HUF-ért megéri... viszont a Metis egy alu ház, ahhoz a speciális, "Non-Ferrous" kell a gyári oldal szerint... azt lehet külön kellene rendelnem.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Frod
addikt
Sziasztok!
i5-ös rendszer hűtés 'tuning' lenne nálam jövő héten, mert épp most állnak úgy a számok év végén, hogy tudok egy kis beruházással emelni.
CM HAF 912-es házban először is lesz egy cpu hűtő csere+paszta.
Oldalt és felül Coolink SWIF-ek dolgoznak.
A kérdésem az volna, hogy érdemes lenne elől és hátul is cserélni a gyári ventiket?Ha igen, előre egy 20-ast keresnék, (ha lehet ledes, de az se gond ha nem) hátulra pedig egy 12-est.
A Coolink továbbra is jó választás, vagy valami új bestbuy termék a piacon azóta?
Segítséget nagyon megköszönném!Do you see the white shadow?
-
Grózi
Topikgazda
válasz Aku-Aku #29499 üzenetére
Csavarozni bordához?Most vagy nem esik le mire gondolsz vagy nem tudom..De a legegyszerűbb ha fogod a bordát és a ventit és bemész egy nagyobb csavarboltba.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
-
Frod
addikt
H87-Pro lapom van, én úgy tudom 4 db 4-tűs csatlakozóm van.
Ár az ~2000 környékén / darab jó lenne ha megállna. (Nyilván ha van egy nagyon hűdejó 2500-ért az belefér)
Szabályozásba eddig nem nagyon mentem bele, minden alapon pörög.
Felül kettő 12-esnek van hely, ott már pörög egy, a másodikat nem érzem indokoltnak, jól gondolom?Do you see the white shadow?
-
Grózi
Topikgazda
Annyiért nem sok minden lesz.Felülre felesleges a +1.Nem tudom most letölteni a manualt,dobd be légyszí a ventialjzatok lábkiosztásának a képét hogy tudjak segíteni.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
-
-
Grózi
Topikgazda
Legalább nézz bele az Összefoglalóba,ennek köze sincs ahhoz amit kértem...
Ledes,minőségi venti nincs az árkeretedben.Az a 75 cfm meg a valóságban 45.Oldalra ne tegyél,sokkal fontosabb előre 2 jó darab.
Ha a 120P-vel elégedett vagy és tudod is szabályozni,akkor meg nincs miről beszélni-tegyél 2 db-t előre.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Nos az árkeretedből jobbra nem futja,kicsivel feljebb árban az Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem) 120 jobb választás.
-
GoldhandRent
őstag
-
cyberkind
félisten
Alpenföhn Brocken 3 gyári ventije ajánlott a használatra?
-
juliensorel
senior tag
válasz GoldhandRent #29521 üzenetére
Szerintem akik ide járunk az eddig ajánlott típusokbol vettünk/veszünk, gondolom meg nincs ilyen új széria senkinek, vagy akinek van az nem olvassa ezt a fórumot. Viccen kívül mondom, vegyél egyet , próbáld ki, teszteld, ha nem tetszik online vásárlás esetén 14 napon belül szó nélkül visszaviheted.
-
GoldhandRent
őstag
válasz juliensorel #29523 üzenetére
Sokan vannak itt, akik tesztelik, azért kérdeztem..
De erre a "mégse kell" dologra még nem gondoltam, nem is rossz ötlet !-
-
juliensorel
senior tag
válasz GoldhandRent #29524 üzenetére
Lehet mást is érdekelne a teszt amúgy
Én nem rég vettem 2 db 14es nanoxia deep silence-t, hangosak voltak, csalódtam, visszavittem , mondtam szerintem hangosabb mint ahogy állítják a leirasban, ennyi. De meg mondani se kellene semmit, 14 napon belül ez a törvény. -
Grózi
Topikgazda
válasz GoldhandRent #29521 üzenetére
Az Arctic márka az elmúlt 10 évben normális ventit nem csinált,reméljük ezzel megtörik a széria...Nem volt még szerencsém próbálni,de ahogy írták is-teszteld le te magad!
-
Murlo
csendes tag
Sziasztok!
1.
Egy Define C -be keresek 2db 14mm-es ventillátort előre. Alaplapomon (Asrock Z87 Extreme 4) egy darab 4pin-es csatlakozó van. A Dokuban ez szerepel :Ez elvileg tudja a PWM-et, ugye? Ha igen akkor erre egy y kábellel menne 2db 14mm-es pwm venti. Remélem eddig életképes az elképzelés
Én a fórumban leírtak alapján és mert a vga hűtésre ezt használom megelégedéssel : Wing Boost 2 Plus -ra gondoltam. De kíváncsi volnék alternatívákra és hogy miért jobb, miben más, mint a WB 2? A ház zárt eleje(oldalt levegőző) miatt, van esetleg spéci igény a ventivel kapcsolatban? A keret rá ésszerű keretek közt rugalmas, fizetek többet ha indokolt.2.
Van egy XFX 650w pro tápom ami rettentő hangos ha beépítem egy alsó tápos házba, ami alulról levegőzik. Ha kiemelem a helyéről, ventilátorral felfelé fordítom és van bőven levegője, akkor rögtön elcsendesül. Szóval nem csapágyas, nem elhasználódott, az első pillanattól fogva ilyen. Gondoltam venti cserére, de az előbbiek miatt el vagyok bizonytalanodva, hogy segítene e? Vagy bele kell nyugodnom, hogy bármit csinálok zártabb helyen annyira fog melegedni, hogy bármilyen ventivel hangos volna? -
Grózi
Topikgazda
Igen,a cpu_fan és a cha_fan1 pwm-s és az elosztókábel is működik.A WB2 jó választás,ami jobb az lényegesen drágább.
Ha befér,akkor 2 db TY-147A a legjobb választás szerintem.
Az a táp nem épp a halk ventijéről híres,sajnos ugy van megírva a ventivezérlés hogy alacsony hőfokon is magas fordulat jár a venti.
Vagy ventivel felfelé szereled be vagy a gyári spec. alapján nézel bele egy csendesebb ventit.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Murlo
csendes tag
Köszi a gyors választ! Megnéztem a TY-147A - t. Annyival nem drágább, ha azt mondod jobb választás, akkor belefér. Viszont: Mivel nem szabvány méret meg kell néznem, hogy elfér-e Elvileg nem szabadna gondot jelentenie, viszont két különböző adatot találtam. Gyári oldalon 140x152 szerepel, Merlin oldalán viszont 140x160. gondoltam rákérdezek, mert nem egyszer találkoztam már téves gyári adatokkal. A másik kérdésem hogy a csavar furatok szabvány méretűek e?
köszi -
hegegabi80
addikt
Nos még én sem költöztem be a kis kuckóba, mert még nem volt időm moddolni rajta.
Na meg nem döntöttem el, hogy 1 db TY-147A vagy 2db 120 WB2 Plus menjen befújónak az aljába.
A magasabb lábat már beszereztem, most már nyugisabb idők jönnek, lesz időm foglalkozni vele.Viszont a kérdésem a következő még:
Mennyire lényeges, hogy stabilan legyen rögzítve mint a 4 ponton a venti?
Ugyan is a ház mélysége 255mm, a két venti 240. Ez még nem is gond, de az elejében és a hátuljában a csavarok befelé állnak.
Ezért gondoltam, hogy kb 5mm-el meg kell emelni a két ventit.
1. M4 csavarral rögzítem oda a ház közepén 2-2 csavarral, egy csavaranyányival megemelve, a másik végén nem tudom, mert ott macerásabb a lyukat megcsinálni. Így nincs a venti mind a négy ponton rögzítve, de 2 totál fix a csavar miatt. vagy
2. alumíniumból csinálok tartó konzolt, amit a ház aljához rögzítek, és arra mehet a venti, ahová már lehet rögzíteni gumival is.[ Szerkesztve ]
-
Enter65
senior tag
Sziasztok!
Az adatlapomon lévő gépbe szeretnék ventiket és annyi plusz lenne, hogy kerül bele még 3db HDD is (2db 1TB + 1db 2TB).
Keret olyan max 10-15K az egészre!
Előre is köszi a helpet!
-
Cées
csendes tag
Sziasztok!Ventiket szeretnék venni az alábbi konfighoz amiben kérném a segítségeteket:
-i7 7700k proci
-asus rog strix z270f gaming lap
-gtx 1060 6gb dual oc vga
-Phanteks Enthoo Pro M ház
A házba szeretnék még előre 2 140mm-es ventit,de elég laikus vagyok a témában ezért is kérném a segítséget Pont ezen oknál fogva nem is tudok árat írni de nyilván az lenne a legjobb,hogy minél olcsóbban minél jobbat tudjak belerakni Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz hegegabi80 #29533 üzenetére
Valahogy ez az istennek sincs meg képszerűen nekem-tudnád képpel vázolni?
-
Grózi
Topikgazda
válasz Enter65 #29534 üzenetére
Kéne még tudni,hogy mit tudsz szabályozni.
Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
3,5K a WB2,szerintem továbbra is ár-érték bajnok ebben a szegmensben+egybe is fűzheted őket és később bordára/radira is alkalmazható.Félreértés ne essék,a PW2 is jó venti amit abridabri ajánlott,de jó pár darabra érkezett panasz,sok hibás darab volt belőle.
Na meg persze legelőször annak kéne utánanézni,hogy 3 vagy 4 pin-t tudsz szabályozni lapról-lásd egy hsz.-l feljebb amit írtam.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Enter65
senior tag
Meg van
CPU_FAN:
CPU FAN PWM
CPU FAN IN
CPU FAN PWR
GND
CPU_OPT:
CPU FAN PWM
CPU FAN IN
CPU FAN PWR
GND
AIO_PUMP:
AIO PUMP PWM
AIO PUMP IN
AIO PUMP PWR
GND
CHA_FAN1:
CHA FAN PWM
CHA FAN IN
CHA FAN PWR
GND
CHA_FAN2:
CHA FAN PWM
CHA FAN IN
CHA FAN PWR
GND
W_PUMP+:
W PUMP+ PWM
W PUMP+ IN
W PUMP PWR
GND -
dqdb
nagyúr
válasz Enter65 #29543 üzenetére
Mindegyik csatlakozó hibrid, azaz 3 és 4 pines ventilátort is tud szabályozni, a DC és PWM mód között a BIOS-ban lehet váltani.
99%, hogy a CPU_OPT csak a CPU_FAN-nel együtt szabályozható csak, szóval azonos ventilátor kell rá, és van esély, hogy az AIO_PUMP és W_PUMP+ páros is hasonlóan viselkedik. BIOS-ban kiderül, hogy melyik csatlakozó szabályozható külöm.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
válasz Enter65 #29543 üzenetére
Tegyél előre 2 db 140-s Alpenföhn Wing Boost 2 Plus (csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)-t és hátra egy 120-st ezek közül és kész is vagy:
Nanoxia Deep Silence Pwm 1500 rpm
Coolink Swif2 120P
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros)
Én a Lepa-ra szavaznék hátra és bőven beleférsz a keretbe is.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
hegegabi80
addikt
Gondoltam, hogy kicsit kusza lesz. Nos majd csinálok róla egy-két fotót, hátha úgy jobb.
De első körben, 1 db TY147A vagy 2 db 120-as WB 2 Plus a jobb megoldás?
Szerintem az én esetemben a 2 db 120-as, mivel a ház tetejébe is 120-as megy, így egy aljzatra mehet a 3 venti, a másikra meg a cpu. Max a IS-50-re ráteszem a TY147A, csak nehogy lefagyassza nekem. -
Grózi
Topikgazda
válasz hegegabi80 #29549 üzenetére
Elöször dobj egy képet,hogy mi,merre,meddig és kiötöljük.Légszállítás terén a 2 db WB2 természetesen veri az 1 TY-147A-t,a kérdés hogy szükség van-e rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- NZXT Hue 2 RGB Lighting Kit + NZXT Aer RGB 2 140mm + NZXT Aer RGB 2 120mm
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Minőségi ARGB ventik és modding nagy választékban most szuper akciós áron!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest