- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti78
őstag
válasz Oibacsi #2100 üzenetére
uramég hol? Ja, megvan tényleg. Bocs, akkor függőlegesen van.őőőő vagyis vízszintesen
Akkor mér csak az van hátra, hogy ajánljon valaki 14 cmes ventit, amit vízszintesen lehet használni. És ne legyen már nagyon drága[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Peti78
őstag
Ez vajon siklócsapágyas?[link]
A csúszócsapágy az egy a siklóval?[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
ez a siklócsapágy vízszintesen felizgatott....
Nálam a noctuak közül kettő vizszintesen van a VGA-n --- ez sem lehetne így?my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Oibacsi
őstag
válasz HarryPotter #2110 üzenetére
de, azok lehetnek
-
dethroner
veterán
Üdv mindenkinek.
A segítő tanácsaitokra várok. Van egy Color(shit) házam, amiben csak a VGA és a CPU hűtő mozgat valamennyi levegőt. De eléggé meleg van odabent, ha meg leveszem a ház oldalát akkor nagyon porosodik és hangosabb is mint szeretném. Szóval eldöntöttem hogy rakok előre és hátra is 1-1 db 12 cm-es ventilátort. Csak azt kéne tudom hogy milyet. Szeretném megtalálni az arany középutat az ár, a légszállítás, és a hangerő között. És milyen csapágyasat javasolnátok, mert ahogy láttam többféle is van. Gondolom a zaj és az ár ennek a hozománya. Szóval, ki milyet javasol?[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
proof88
addikt
No én viszont kitaláltam h hátulra Englide lesz, viszont előre meg más kéne, ami kék ledes... ultra halk és 12 centis... Englide-nak egyelőre nincs ledes ventije... Raidmax Ninja-m van és abban sokallom az elülső venti hangját...
-
proof88
addikt
Amúgy nagyon szép eredmény tényleg, hogy magyar gyártmányú ventijeink ilyen jók, ha megnézitek ezt, lényegében hangban uraljuk a 8 centis osztályt, ehhez nem rossz cfm társul, 12 centiseknél is dBA/CFM arányban verjük a Noctuákat. Ezért veszek hátulra olyan 12 centis gumicuccal, csak hát előre is kéne, de egy LED-es ... ehh... olyan sajnos nincs Englide-ban, de a linkelt tesztben egyik sem LED-es!!!
Itt van néhány LED-es, de nem tudom, milyen a hangjuk... pff![ Szerkesztve ]
-
Peti78
őstag
Ez milyen csapágyas szerintetek?
[link]
Angolul mi az elnevezése a különböző csapágyazások típusainak?[ Szerkesztve ]
-
scorpyo
csendes tag
Valaki megtudná mondani. hogy milyen értékű poti vam a thermaltake ventik fordulatszabályzóján?
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésen (remélem jó helyre írok).
Szeretnék a procim hűtésén egy kicsit tuningolni. A következőkre gondoltam:
- gyári Intel rézmagos hűtő + 8->12cm ventilátor átalakító + Scythe 12cm venti (88CFM)
vagy
- Thermaltake Volcano 7 full réz hűtőborda + 8->12cm venti átalakító + a Scythe 12cm (88CFM) venti
Szerintetek ez javítana a hűtésemen? A réz bordával jobb lenne az eredmény? Nem lenne túl nehéz a rézzel együtt a cucc?
Előre is köszi a segítséget! És bocsánat ha esetleg rossz helyre írtam volna, de nem tudtam eldönteni, hova is kellene ennek mennie.
Üdv! -
proof88
addikt
válasz simii16 #2124 üzenetére
És ezek mennyibe kerülnének összesen? Csak mert lehet jobb lenne egy hőcsöves megoldást választani. Szerintem hiába nagy a légkavarás, ezek a bordák nem tudják eléggé elvezetni a meleget, a levegő meg nem fog tudni segíteni rajta. HyperTX2 vagy hasonló hőcsövesre szavaznék.
-
proof88
addikt
válasz simii16 #2127 üzenetére
Várd meg más véleményét is, de szerintem egy olcsó hőcsövessel jobban járnál. Látom Debreceni vagy, ezt láttad már?
-
Henk
veterán
Sosem hallottam erről a ventiről,nem tudom,hogy ezzel lesz e itt valakinek is tapasztalata.
proof88: nem az általad linkelt tesztre gondoltam,általában nem hiszem már el az adatlapon lévő értékeket,ott minden olyan jól hangzik.Aztán mikor megveszed akkor jön a csalódás,már párszor belefutottam ilyenbe.Sőt igazából a tesztekben sem bízok már mert nem egyforma az ingerküszöbe az embereknek és amire az esetleges tesztelő azt mondja,hogy halk az lehet nálam már nem fér bele.Jobban szeretem magam kipróbálni a ventiket,de ez meg költséges móka szokott lenni.Pedig egy párat már kipróbáltam míg a gép halkítási projekt folyt. -
dethroner
veterán
-
Henk
veterán
válasz proof88 #2141 üzenetére
Scythe S-flex 800-as volt nekem,Noctua-m is bár annak magasabb volt a fordulata valamivel.AC 12025L-em is volt,Englide az nem.Az AC nekem hangos volt alapon,(1000rpm) a Scythe és a Noctua egyforma fordulatra szabályozva kb azonos hangban,de az S-flex-nek kicsit mélyebb hangja van ami számomra elfogadhatóbb.
Peti78: tényleg van Nyugdíjas raktáros listájában.Még sosem tűnt fel,gondolom azért mert én 14-es még nem kerestem nála. -
proof88
addikt
Nekem az a problémám, hogy kipróbálnék egy S-Flexet, viszont mindenképp vennék egy Englide-ot. Utóbbit már csak azért is, mert magyar és persze nagyon jó. Viszont élőben jó lenne összehasonlítani őket, de csak ezért nincs kedvem kettőt venni. Egyet hátra szeretnék rakni a kettő közül. Előre meg sajnos LED-es kéne, abból nincs se Scythe S-Flex, se Englide. Mondjuk lehet még meggondolom, hátha ki tudok találni valami kamu helyet a gépben, ahova berakhatok egy plusz ventit. És akkor van értelme kettőt (hármat) venni.
Előre már nem tudok rakni, mert 2 12 centis van elöl... de csak az egyik búg, a Raidmax LED-es. Fent van egy CM 4-in-3 device modul, annak van egy 12 centis szintén LED-ese... lehet h a memóriákhoz kéne rakni egy 12 centist vagy a videokártyához.
Meg az is vicces, hogy a hátsó Raidmax, amit Englide-ra akarok cserélni, kb nulla hangja van, mert ellenállással van leszabályozva.
Szóval nálam ez az egész Englide - Scythe S-Flex mizéria azért vicces, mert hátulra raknám valamelyiket, pedig valójában az elöl lévő Raidmax LEDest szeretném lecserélni. Jó vagyok nagyon. -
Henk
veterán
válasz proof88 #2144 üzenetére
Hát én azért nem vennék még egy ventit,hogy összetudjam hasonlítani,főleg ha nincs rá szükség.Csak + egy zajforrás.Előre miért ragaszkodsz annyira a ledes ventihez?Általában hangosabbak mint a simák,nekem mondjuk nagyon nem jönnek be,de ez szubjektív.
Szerintem ha mindenképpen Englide-t akarsz akkor vegyél azt hátra a Scythe-t meg hagyjad.Felesleges összehasonlítani őket ha eldöntötted,hogy hátul Englide lesz,előre meg ledes,így sz S-flex kiesett. -
jaja1981
addikt
Tudtok valami nagy, és lehetőleg halk, lassú fordulatú ventit ajánlani?
Nagynak a 30-40cm átmérőjűt értem. -
proof88
addikt
Én sem vennék csak ezért ventit, ez a bajom, mert már régebben gondoltam az S-Flexre, csak jött az Englide... Na, hagyom szegényt flexet..
A kék ledeshez azért ragaszkodok, mert csak úgy lesz majd szép a ház. Nem tudok vele mit tenni, sorry, nekem bejön úgy.
Azt tudom, h hangosabbak, de az nem járja, hogy úgy búgjon, mint az a Raidmax. Hiszen a CM ventijét sem hallom, persze gondolom, lehet az alapból alacsonyabb fordulaton pörög. Viszont LED-es ventikről nem láttam tesztet, ezért nem tudom, melyiket vegyem... vagy gondoltam arra, hogy csak ellenállást vennék, de nem tudom, hogy akkor a LED-ek fényerejével mi lesz... ezért meg nem akarom megvágni a kábelét... Scythe-nek is van LED-es, csak ki tudja, az milyen hang ügyileg, bár ahhoz van szabályzó is és ott írja, hogy a fényerő nem változik... na mindegy, csak szemetelem a topicot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Milyen TV-t vegyek?
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- 40x40mm-es 12v ventilátort keresek
- Be quiet! Pure Wings 140 MM es rendszerhűtők eladók!!!
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs