Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Lacir #8091 üzenetére

    a következő megoldási lehetőségeid vannak:

    triviális megoldás 1: mivel előfizetést megosztani cégek között szerződésszegő magatartás, mindkét cég vesz egy-egy upc előfizetést.

    triviális megoldás 2: nem csinálsz linux routert, hanem a 192.168.0.x-es címtartománnyal rendelkező céget békén hagyod, a 192.168.1.x-es címtartománnyal rendelkező két cég esetén a saját windows szerverükbe raksz bele még egy ethernet kártyát, amit beraksz a 192.168.0.x-es hálózatba, és engedélyezet rajtuk az internet megosztást.

    triviális megoldás 3: veszel párezer forintért két netmegosztó routert, és a két 192.168.1.x-es hálózatú cégnél berakod gatewaynek őket.

    nem triviális megoldás 4: felraksz egy linuxot sok ethernet kártyával, raksz rá valami virtualizációt, pl. xen-t, a xenbe egy-egy linuxot routernek, és azokon keresztül routolsz. ez viszonylag egyszerű annak, aki ért a linuxhoz.

    nem triviális megoldás 5: packet mark-kal addig faragod a kernel routing tábláját, amíg az nem kezd történni vele, amit te szeretnél. úgy érzem, ehhez eléggé feketeöves linuxosnak kellene lenned, ami nem vagy (bocs).

    az én javaslatom a triviális megoldás3, ez tűnik a legolcsóbban kivitelezhetőnek. ehhez képest a 2-es is jó, csak az hálózatbiztonsági kérdéseket is felvet, tehát ott érteni kell a w2k3 szerverhez, hogy ne csinálj galibát a hálózaton.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák