Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • battag

    aktív tag

    válasz Csabex #19095 üzenetére

    Köszi a segítséget!
    Igazad lett, a kameráknál fix IP cím volt beállítva. Bár nem volt egyszerű - legalábbis nekem - idáig eljutni. Mivel PoE-s kamerák (legalábbis a 6-ból 5 biztos), a TP-Link PoE Switchet is közbe kellett iktatni. És akkor kezdődött, hogy találomra állítsak be a laptopnak IP címet, végül a sokadik próbálkozásra az 192.168.1.xxx -et beállítva rátaláltam az 5 kamerára (Advaced Port scannert használva) amit megerősített a Search Tool is.
    Ekkor Internet Explorerrel próbáltam elérni a hőn áhított Fisotech-es kamera menedzsment felületet, de meglepetésemre nem az általatok linkelt printscreenekhez hasonló felület fogadott, hanem ez (ez milyen gyártmány lehet?);

    majd az itt kért alkalmazás telepítését követően ez;

    Itt végül be tudtam lépni a kamera menedzsment felületre, látszik a kamerák képe is - és így végre sikerült is megcímkézni, hogy az ezer falból kilógó UTP kábel közül pontosan melyik is tartozik egy adott kamerához - és ott a hálózati beállítások között átállítottam őket DHCP-re. Következő lépésként a routerben kaptak szépen rezervált IP-t, így már az otthoni hálózatról szépen elérem a kamerákat.

    De még mindig nem megy a Hikvision DS-7108NI-Q1/8P NVR-ből. próbáltam PnP-vel, manual-ként a rezervált IP-vel és mindenféle porttal és protokollal, de semmi, nem látja az NVR. Jól gondolom, hogy ezen a felületen kellene valamit jól beállítanom?

Új hozzászólás Aktív témák