Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Caranita

    aktív tag

    Hogyan lett az Annke C800 csőkamera H265+ képes

    Kicsit messzebbről kezdem, hosszú lesz, de részletes :)

    Nihill fórumtárs javaslatára cseh raktárból Alin rendeltem egy Annke szettet, az előtte teljesen laikusként kiválasztott AHD Provision szett helyett. Azóta is imába foglalom nihill nevét, olcsóbban sokkal sokkal jobbat kaptam :R
    Megérkezett a kameraszett, minden a leírásnak megfelelő, majd beírta ide valaki, hogy az Annke oldalán 70$ minden C800 kamera, így gyorsan rendeltem is 2db-ot, amiket az utcafrontra szántam. Ott jobban süt a nap, így a bullet kamerát választottam, hátha kevésbé lesz zavaró a napsütés, és elrettentőbb is talán, mint a turett.
    Érkezés után szobában rögtön rádugtam az NVR-re, első dolgom lett volna beállítani a felbontást, kódolást, amikor szembesültem vele, hogy bizony a csőkamera nem tud H265+-t.
    Nem akartam elhinni, hiszen tökugyanaz minden, csak a ház más, de az Annke specifikációban is így szerepelt, így eléggé mérges voltam magamra, hogy ezt nem csekkoltam le :W
    Mivel nem hagyott nyugodni a dolog és teljesen logikátlan is volt, elkezdtem fórumokat bújni, több helyen olvastam hogy az Annke teljesen megegyezik a Hikvision-nel, egyedül a logó és a firmware más.
    Végül egy Amazonos review adta meg a kezdő lökést, hogy belevágja a firmware cserébe.
    TekzMekz user véleményének lényegi része:
    On the down side, if you try to get a firmware update from Annke's website for these cameras, you will not find anything available. If you contact them about it, they say they don't recommend updating the firmware unless directed by a support tech when troubleshooting an issue. That is totally bogus and I should deduct stars from my rating just because of that, but fortunately these cameras have not been crippled to allow only Annke's firmware (like a few OEM cameras out there). These cameras can be upgraded using Hikvision's own firmware, model DS-2CD2383G0-I, which you can find on Hikvision's website.

    When you upgrade using the Hikvision firmware, you can then add the cameras to your 3rd party NVR (I use Synology) by brand and model, instead of using ONVIF. This gives you access to all the advanced detection features, H.265+, etc.

    Senkit ne zavaron meg, hogy az amerikai kolléga más modellt adott meg, megnyitva a firmware leírását láthatjuk, hogy a Hik nem bonyolítja túl a dolgot, és rengeteg kamerának ugyanaz a szoftvere (eltérő ház, felbontás, funkciók ellenére is)

    Beléptem IE-n keresztül az NVR beállításokba, majd onnan át a kameréba.
    A HikvisionEurope-ról letöltött szoftvert kicsomagoltam, majd a kamerabeállításokban betallóztam a firmwaret, és elkezdődött a frissítés.
    KB 3 percet vett igénybe, ezalatt újraindult a kamera, és az app is hibát jelzett, majd a végén egy teljesen megújult kamera felület fogadott.
    A régi Annke design átállt Hikvisionre és megjelent a mágikus kapcsoló a H265+-ra vontakozóan.

    Sajnos a firmwarecsere ellenére az FPS lehetőségek maradtak, pedig ha megnézzük a Hikvision DS-2CD2085FWD-I speckót láthatjuk, hogy 8MP-nél tud 20FPS-t, míg az Annke csak 12,5-öt.

    Azt gyanítom, hogy az NVR-t is Hik-esíteni kéne, az majd egy következő projekt lesz:))

Új hozzászólás Aktív témák