Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • regenyid

    tag

    válasz gorog00 #13242 üzenetére

    Szia,

    Alapvetően ma már 2 fél rendszerben lehet / kell gondolkodni.
    AHD ( nem az az analóg amit olvasol a cikkekben )
    IP
    Az AHD kamerák a hagyományos analóg jelátvitelt alkalmazzák, viszont már digitalizált formában kerül továbbításra a DVR felé ami majd a tömörítést végzi. Tehát lényegében már digitális kamerákról beszélünk amit hagyományos Koax vagy sodrott érpáron ( UTP ) 75 ohm-os impedanciájú kábelen továbbítanak a DVR felé.
    Az IP ezzel szemben már kapott egy hálózati interface-t, és itt a digitalizálás mellett a tömörítés is a kamera oldalon zajlik.
    Kiépítésében van lényeges különbség. Az IP kamerák legtöbbje már ismeri a PoE szabványt így egy UTP kábelen megkapja a tápfeszültséget illetve a kommunikációt. Ezzel eltudsz menni akár 100 méterig, de egy erősebb PoE switch-el akár 200 méterig is. ( Nincs szükség helyi megtáplálásra. )
    Az AHD kameráknál hagyományos BNC csatlakozóval fogsz találkozni, és külön kell vinni a 12VDC tápfeszültséget és az analóg videójelet. Viheted egy kábelen is, de azzal számolni kell, hogy 20 méter után már esik annyi feszültség a kábelen, hogy a kamera oldalon már nem lesz 12V-od és nem biztos hogy üzemszerűen fog működni a kamera.
    A rendszer kiválasztásában általában az a döntő, hogy hova és mekkora rendszert kell kiépíteni. Egy átlagos családi ház, lakás, esetén mondjuk 4 kameráig én az AHD rendszert javaslom. Itt még nem lesznek akkora távolságok hogy indokolt legyen az IP. Ettől nagyobb rendszereknél viszont mindenképpen a PoE IP kamerákat ajánlanám.
    IP kamerák előnye még hogy különálló eszközként is elérheted (rögzítő nélkül ). Hátránya talán, hogy egy kis késleltetéssel kell számolni élőkép esetén mivel a tömörítést a kamera csinálja.
    AHD kameráknál real time-ban látod az élő képet.
    Képminőséget tekintve közel azonos a kettő. Nem igazán fogsz észrevenni különbséget, maximum ha helytelen a kivitelezés, és némi képzajt tapasztalsz az AHD esetén.

    Ui:
    A Hikvision-ön kívül nagyon sok jó és megbíható gyártó és termék létezik. Személy szerint nem Hikvisiont telepítek, mert szerintem egy túlárazott termék.
    A Provision-ISR azonos minőségben és tudásban de már itt is 10.000 Ft különbség van két azonos típusu IP kamera esetén. Sok 10.000 Ft sokra megy egy nagyobb rendszernél.
    De jó minőségű még a Dahua, vagy Videosec, Sec-Cam, Milesight, Axis, stb..
    Noname terméket ne vegyél. Nincs mögötte gyártói support ami a biztonságtechnikában nem túl jó.. Szükség van a folyamatos termék támogatásra.
    Nagyon sokat látni "4 kamerás FullHD megfigyelő rendszer 20.000 Ft.. ". Meg ne vedd! Ez már egy 20 éves technológia ami az akkori készletből maradt fenn és ezt próbálják kisöpörni. Ez még ténylegesen analóg rendszer. Ezeknek a kameráknak a felbontása VGA közelében mozog. Arra jó, hogy a kutyádat megfigyeld az udvaron, de arra hogy beazonosíts vele személyt vagy adott esetben egy rendszámot felejtős.

    [ Szerkesztve ]

    www.rdelectronic.hu

Új hozzászólás Aktív témák