Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz n.gab #169485 üzenetére

    Megsoroztál :)
    a normál állapotra amit írtam hogy nem edzel úgy értettem hogy egyáltalán nem edzel :) ha edzel, akkor célozd meg a 2g/tskgot minden nap, azokon a napokon is amikor pihensz.

    tömegeléskor legyél kalóriatöbbletben szintentartáshoz képest, 500 fölé nem javasolt menni, de addig (ha tényleg rendesen edzel) nem kéne nagyon zsírosodj. Nem fontos edzés után rögtön, pláne nem fél órán belül. De az edzés után a ch nagyja az izmaidba megy vissza, így azért jellemzően az edzés utáni kaja legyen gyors ch + fehérje.
    szálkásításnál edzés elött s utánra időzítsd főleg a ch-t ahogy tudod. De ezek se szentírások, csak célszerű így alakítani.

    zsír-ch arányt tapasztald ki magadnak - magasabb zsírral kevésbé leszel éhes (általánosságban) magasabb chval pedig robbanékonyabbak tudnak lenni az edzéseid (általánosságban) de mindenkinek magának kell kitapasztalnia neki mi a jó arány, halgass a testedre :)

    meddig tömegelj? Hát ameddig szeretnél, akarsz e még izomtömeget növelni vagy testzsír% javítanál már inlább :) egyéni preferencia, kinek mi az ami még belefér esztétikailag s mi az a pont amikor már inkább bálnának érzi magát s szálkásítana hogy jobban definiált legyen az izomzata. Én olyan 11% tzsig megyek le s 15-16%ig tömegelek fel kb… tömegeléskor is szoktam ilyen minicut-okat beiktatni, 1-2 havonta 1 hetet kb, mert így legalább van egy kis változatosság…

    edzés tömegeléskor menjen a legoptimálisabban, ott fontos fejlődni sokat, progresszív overload legyen. Szálkásításkor meg igyekezz tartani amennyire tudod amit tömegeléskor elértél súlyokban, volumenben.

    ha csak heti 3x mész akkor 1 nap edzés 1 nap pihi jobb lehet szerintem s heti 3 esetén talán biztosabb a teljes testes edzés… de ha garantáltan nem marad ki a héten a 3ból 1 nap se akkor lehet egyéb bontás is, pl a fentebbi általam javasolt (de ha a héten 1 kimarad az már elég problémás mert egy teljes izomcsoport marad így ki)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák