-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt1129
addikt
válasz herdsman12 #49549 üzenetére
Köszi. Épp a tavasszal vettem 4db Vredestein Sportacs 5-öt innen. Kérdeztem tőlük email-ben a dot számot, megmondták és meg is rendeltem. Most is ez lesz szerintem. Köszi a tippet. ( kicsit drágább volt, ezért nem innen, de ennyit megér).
-
belaazallat
addikt
válasz herdsman12 #49549 üzenetére
Én is Bujákiéktól vettem a Vredi Quatrac-ot az ingyen szállítás miatt, dot-ot nem tudtak mondani, mert épp nem volt készleten, másnap jött a kamion.
Egy negatívum volt a vásárlással, a futár cég, ami a gumikat szállította nem jelzett előre.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
No.01
őstag
Van arrol barmi info, h felnikupakbol milyen a gyari (gyarto szerint konkretan Toyota) meret?
Tovabba a teli felni ami nem gyari lesz az milyen lehet? (Dezent) nem talaltam infot rola... -
polonic
félisten
válasz MasterMark #49503 üzenetére
Nem csak ott, az egész országra érvényes.
Az előrejelzés még novemberben is 11-12 fokokat jelez. Persze ez változhat. Úgyhogy nem tudom. Lehet, hogy kb 2 hónapot se lesz feltéve ebben a szezonban a téli. -
addikt
tudom, hogy unorthodox kérdés, de nem lenne jobb bemenni egy gumishoz, és ott rendelni gumit? én ismerek Csepelen pl valakit, akinél simán netes árak vannak
vagy lenne mondjuk ingyen szerelés meg ugye ingyen szállítás - talán megérné összességében egy kicsit drágább gumi árral is.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
polonic
félisten
válasz Csabroncka #49558 üzenetére
A télieket alapból az öregedés miatt cseréltem korábban is, nem a kopás miatt.
A biztonság miatt nem akarom feltenni a télieket. Nyilván ha éjjel, meg hajnalban mennék az autóval, akkor felraknám. De szerintem azért 11-12 fokban nagyon nem optimális a télinek a tapadása.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Csabroncka #49558 üzenetére
Nem is a kopás a baj hanem az, hogy +10 fokban még nem ideális a téli gumi tapadása.
#nincsbennetarcsi
-
Puma K
nagyúr
Urak, az létezhet hogy a Bridgestone BRIDGEST T005 tulajdonságait tekintve "B" üzemanyag takarékossággal és "A" nedves fékúttal rendelkezik...? Hol a kakukk tojás?
Csak azért kérdem, mert bármelyik prémium abroncsot néztem azoknak ha a nedves féktávja "A" kategóriás akkor az üzemanyagtakarékosság rendszerint "C" szokott lenni.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
Először tesztoldalon voltam aztán menten nézegetni az itthoni árakat: [link]
"Developed and produced in Europe, Bridgestone Turanza T005 delivers outstanding wet performance and fuel economy, combined with high mileage, to give drivers full control in challenging daily situations, especially on rainy days."
Ahogy nézem akik az enyémhez közeli (235/45R17) méretben használja az pozitívakat ír róla, aki meg a kisebb verziókat használják azok panaszkodnak rá.
[ Szerkesztve ]
-
-
rbalint88
addikt
válasz Puma K #49566 üzenetére
Nekem a sajat auton (A4 cabrio) 235/45R17 Michelin Pilot Sport 4 van, a cegesen (Hyundai i30 2021) 225/45R17 Michelin Primacy 4. Mindket gumit maximalisan tudom ajanlani. A Bridgestone-t focvis Golf7 GTI-jen probaltam, de ugy mondanam, hogy nem egy bizalmat epito gumi. Ha sokat mesz, akkor turagumit vegyel, ha keveset, akkor sportgumit, de szerintem egy E39-re nem valo ecogumi
-
toompa
őstag
Üdv urak!
205/55R16 a méret.
Hankook vagy Goodyear UG9+?
10ezer forint a különbség, az még belefèr.
A Hankook hátránya a nagyobb fogyasztás, a GY felé húznék, de a 2021 Adac tesz a Hankook-ot hozta ki jobbnak. Melyiket vegyem?
Köszi minden tanácsot!
Esetleg ebben az árban ha van jobb (27990.-)
Vegyes használat, autópálya, autóút. Város nem sok.
Évi 15-20ezer km.[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz rbalint88 #49569 üzenetére
Az E39 életem második autója.
A gumis témát ennél az E39-nél komolyabban veszem. Korábban az 190E-vel kis híján a Blahát keresztül drifteltem akaratomon kívül a Corvin tetőtől kikanyarodva szállingózó hóban a Keleti felé nedves úton és nem picit kopott nyári gumival... Most ehhez még csak hasonlót sem szeretnék átélni véletlenül sem.
A külön ECO témát nem tudtam, hogy van a gumiknál is. Habár látom a nyári Falken abroncsok nevében ott az Ecorun, de nem ezért vettem meg.
A tesztekben elért eredményeit néztem a legutóbb vásárolt Continental WinterContact TS860 téli gumiknál. A 2020-ban a nyári szezon elején vett Falken ZIEX ZE310 EcoRun-t meg egy gumis üzletben javasolták 3 féle akkor raktáron lévő gumi közül.
Köszönöm a részletes tippet. Korábban már említetted nekem, hogy Michelin lenne a tuti erre a verdára felhasználási módtól függően: [link]
[ Szerkesztve ]
-
DaFok
tag
Sziasztok,
185/65 R15 méretben ezek közül melyik lenne a bestbuy mk1 focusra?
Hankook Winter ICept RS2 W452
KLEBER Krisalp HP3
Vredestein Snowtrac 5
Vagy a gumisom ajánlotta 195/55 R15-ben (ez mondjuk nem új, 2018-as)
Continental WinterContact TS860Köszi előre is
-
SPeti1984
senior tag
válasz toompa #49581 üzenetére
Nekem volt mindkettő pont abban a méretben amit keresel. Ég és föld a különbség a Goodyear javára. Első évben még rendben a Hankook, de utána nagyon hamar kipörögtek a kerekek egy picit nyálkásabb úton. Körforgalomban érezni lehetett hogy alacsonyabb sebességgel is hogy kúszik kifelé. Pedig csak egy Meriva B 1.4 turbó 120 volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz polonic #49585 üzenetére
Az még jó, nálunk a cégesen a Conti PC5 2 év alatt elkopott. A harmadik nyárra már nem volt hajlandó feltenni a gumis. Igaz nehéz autó és sportosan volt használva. A Michelin-eknek híresen jó a kopásállósága. Szóval aki sokat megy annak megéri inkább Michelin-t venni.
#nincsbennetarcsi
-
thotzoltan
tag
Sziasztok!
Autónkban nincs mankókerék,pedig én szeretnék.... 18"-as kerekek mellett van értelme 17-es mankókeréknek?
Ford Mondeo V-ös.... -
Qru
MODERÁTOR
válasz thotzoltan #49589 üzenetére
Pontosan milyen méretű a mankó és milyen méretű a fent lévő kerék? A kerekek külső átmérőjének egyeznie kell, különben baleset veszélyesé válik az autó.
#nincsbennetarcsi
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Megérkeztek tegnap a gumik a automax-tól.
185/65 R15 vredestein wintrac 3621 DOT számmal, magyar gyártmány.
155/70 R13 barum polaris 5 2021 DOT számmal, román gyártmány.Remélem mind a kettő jól fog szuperálni. Köszönöm a segítségeteket!
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
veterán
válasz Puma K #49566 üzenetére
Mint kiderült már, ilyent (BS T005) használok egy éve, ezzel vettem az autót, ~ 2 hónapos gumik voltak akkor. Gondolkodtam, kicserélem őket, mert egyrészt nem szimpatizálok a márkával, másrészt nem túragumira vágyok feltétlenül. Végül nem volt szívem elkótyavetyélni őket.
Az egy év tapasztalatai alapján.
Előny:
- halk,
- lassan kopik,
- alacsony a gördülési ellenállása, jól fogyaszt vele az autó.Hátrány:
- nincs peremvédője, (naponta 2x útba esik egy problémás szűk kereszteződés, néha vissza kell tolatni, idén 2 felnit húztam meg ott az útpatkán, 225/40R18),
- tapadhatna jobban (de túragumi),Egyelőre nem látszik az öregedés rajta, asszem' DOT3120.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
-
Puma K
nagyúr
válasz focvis #49594 üzenetére
Köszi az infókat!
Ez alapján eddig ott van hogy "lehet ez lesz" ha a Falkenek elkoptak.Bár így Budapesten létezve... a peremvédő hiánya lehet gond lesz... főleg hogyha most valamikor majd lekerülnek a nyári papucsok akkor vinném a felniket felújíttatni. Utána meg lehet szexuálisan izélgetne az ideg ha a felújított felniket kicsikét bemutatnám közelebbről valami útpadkának az meg nem csak lelki nyomot hagyna benne-bennük az alkalmi találkozó után...
-
Puma K
nagyúr
válasz rbalint88 #49599 üzenetére
Nem mondom, de szépen felülteitek az embert az érzelmi libikókára egy-egy ilyen hozzászólással
A Vredestein Ultrac Satin nem tűnik rossznak, de ha sportolok a majd 1,6 tonnás PNV-vel, akkor a "Long braking distances in the dry and wet", "Long wet braking, poor dry stability and long dry braking distances" és a "Below average braking performance in the dry and wet." értékelések nem valami jók egy alkalomadtán teperő fémdoboz esetén amivel meg szeretnék állni.
Még nyáron a Falkenekkel akkorát fékeztem a Műegyetemnél az Erzsébet híd irányába... balra az A oszlophoz ki volt téve a telefonom a navigáció miatt és pont írt valaki Messengeren akinek csak rápillantottam a buborékos üzenetére. De annyi elég is volt, hogy odaérjek és majdnem túl is szaladjak egy piros lámpánál... úgy megálltam és olyan távon, hogy még én is meglepődtem.
Meg a gyalogosok, a bringások és a többi autós is....
Aztán a köznép megnyugtatására mindenkinek a jobb tenyerem belső felével zárt ujjakkal határozott de enyhe fejbiccentésekkel az előttem és jobbra lévők felé elfordultam hogy minden rendben mindenki megnyugodhat nincs semmi gond jól vagyok
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik