-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
troland26
őstag
Egyébként lenne egy olyan kérdésem is , hogy , ha a neten rendelek gumit egy boltból mi arra a garancia , hogy nem kapok pl 3 éves garnitúrát ? Van erre valami szabály vagy érdemes ezt vásárlás előtt letelefonálni az bolttal ?
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
Nemrég rendeltem 4db dunlop fastresponse gumit 205/55R16 méretben. A problémám az, hogy a 4ből 3nak kemény az oldalfala, alig tudom kifele hajlítani míg az 1db pedig sokkal puhább. Igaz kifele dudorodott is. Azóta kicseréltettem azt az 1et mivel kifele is dudorodott az oldalfala. A pláne az egészben az, hogy amit kaptam a csere után az nem dudorodik viszont ugyanolyan puha oldalfalú mint amit visszaküldtem.
Ráadásul a futófelületen a színes csíkok amit a gyár rak rá abból is a 3 gumin 4 fajta, ezen az 1en viszont csak 2 csík van.
A gumis nem nagyon tudott rá mit mondani. Cseréltessem ki még egyszer? Vagy teljesen egyformák lesznek felrakás után? Teljesen tanácstalan vagyok, de közben dühít is, hogy miért lehet az, hogy 1 típuson belül nem egyformák a gumik. -
neduddki
nagyúr
-
Bozso68
őstag
Neduddki által írt szempontokon kívül még: ugyanaz a terhelhetőség, sebeségindex, autómárka-specifikáció, esetleg defekttűrőség (ha van ebben ilyen) ?
Az tudom, hogy 2 Turanzám defekttűrő, 2 pedig normál volt. Súlyban, oldalfal merevségben óriási különbség volt.
Én, a kompetens agyammal tuti, az egyforma oldalfal-keménység re törekednék, mert az ennyire érezhető különbség nem ugyanazt a viselkedést jelentheti adandó alkalommal.
A futófelület festése lehet, hogy specifikációfüggő?
A minimális DOT-eltérés nem gáz.[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
HI!
mikor kileptem az juott nekm si eszemne emit Bozso leirt, nem specifikus sz a dog? mi kis jel avegen? *, p, mo, etc?
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Bozso68
őstag
-
rhonin
senior tag
válasz Bozso68 #4308 üzenetére
Ami különbséget találtam a gumin az az, hogy amelyik különbözik a többitől arra nem az van írva, hogy 2 steel + nylon hanem az, hogy 2 steel + polyamid.
És a dot szám elött lévő 2x 4 karakteres betű-szám keverék sem egyezik.
Én is erre gondoltam, hogy tmo-sat vagy valami hasonlót kaphattam mivel létezik belőle olyan ami Mercinek vagy Audinak van gyártva direkt.
Az a baj, hogy nincs időm a cserélgetésre és kicsit idegesítő másodjára is küldözgetni vissza, főleg, hogy saját költségre akarták velem visszaküldetni már elsőre is...Pontos különbségeket majd holnap tudok írni mivel apósnál vannak a gumik.
[ Szerkesztve ]
-
Bozso68
őstag
Mindenképpen harcold ki az igazadat, tűnjön az bármennyire macerásnak is.
Ugye előírás, hogy tengelyenként típusra, specifikációra ugyanaz a két gumi kell, biztonságra meg fontos, főleg, ha már pénzt áldoz rá az ember, hogy az összes 4 gumi fillérre egyezzen meg.
Sajnos a szállító trehánysága csomagküldéses vásárlásnál benne van a pakliban.
Viszont Te 4-5-6 évig használod azt a szettet, és ha nem jársz most a végére, akkor bármikor ránézel a kocsira, mindig eszedbe jut, hogy valami nem az igazi...
Mert ugye ilyen gumit általában olyan ember vesz meg - hozzám hasonlóan -, aki inkább rááldoz, mintsem valami TESCO-s gazdaságos virslin reszkírozzon.[ Szerkesztve ]
-
-
rhonin
senior tag
válasz GumisPeter #4311 üzenetére
Mi is erre jutottunk. De annyival puhább a széle annak az egynek, hogy talán még súlyban is más a 2 gumi, és meglehet, hogy emiatt elhúzna a kocsi valamerre.
De ilyenkor mit mondjak a boltnak ahonnan rendeltem? Mivel már 2x-ra kérném most a cserét. Szerintem érdemesebb lenne mind a 4et kicseréltetnem.
Vagy már nem tudom, hogy mit csináljak. Kicsit nevetséges a dolog. Nem igazán számítottam egy premium márkás guminál ilyen gondra... -
troland26
őstag
Ma felrakattam a Hankook K425 KINERGY gumijaimat ...eddig nagyon pozitívak a tapasztalataim lényegesen jobb mint a régi Pirellim ...halk , stabil , jól fekszi az utat ..kíváncsi vagyok vajon a fogyasztásm fog-e csökkenni
-
rhonin
senior tag
válasz Bozso68 #4318 üzenetére
Közben megoldódott a dolog szerencsére. Felhívtam őket megint és állították, hogy biza az a gumi tökéletes. Nem tudtunk megegyezni így jönnek a gumikért és visszafizetik a pénzem.
Közben találtam egy rendes helyi gumist aki kb. webáruházas árban megoldotta problémám és mielőtt fizettem megnézhettem mit veszek.
Tanulság: Ezután csak úgy veszek gumit ha láttam is... -
rhonin
senior tag
válasz Bozso68 #4320 üzenetére
Semmi gondom a webáruházakkal, de ennyire nem szívtam még semmivel mint ezzel.
Bár szerintem az is szégyen, hogy egy prémium gumigyártó hogy tud kiadni a kezéből nem egyforma gumikat ugyanazon típuson belül...
Köszönöm a segítséget még egyszer! Én is örülök, hogy sikeresen megoldódott.
A téli guminál már tudom hogy hova menjek...üdv.
-
aphra2
senior tag
Üdv GumisPeter
Többheti keresgélés után, feladom használt szett vásárlására tett gondolatomat , vicc ,
hogy szinte sehol nincs garnitúra , ill hogy öreg, és fele alá kopott sz@rokért mit kérnek.
3 versenyzőben gondolkodom , 185/60 r14 méretben.1: Falken ze 912
2: Fulda ecocontrol
3: Kumho solus kh 17
Ezek kb egyforma ársávban vannnak, szóval tapasztalat , tanács, vagy bármi info jól
jönne.
Természetesen mások véleménye is jöhetProbléma??Hát az meg micsoda?!!
-
neduddki
nagyúr
HI!
jo osszeszedted, falken sportosabb gummedli gyengebb vizzel, fulda komforts eco gummedli, kumho meg nem passz az en reszemrol
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
aphra2
senior tag
válasz neduddki #4325 üzenetére
Inkább a sportosabb vonal dominálna.
A falken-ről olvastam , hogy vizen gyengébb, a fulda az takarékossága miatt került képbe ,
a kumho ADAC szerint nagyon ajánlott , és jó vizen és szárazon is , hááát nem tudom .
Hétvégén még kapok képeket valami valami "brutál durva" 90%-os dunlop-ról , de tipust nem tudok , mert a tök eladó nem irta leProbléma??Hát az meg micsoda?!!
-
GumisPeter
senior tag
Üdv
Nálam a sorrend:
Falken
Kumho
FuldaHa angliában élnénk, még érteném ezt a vizen félünk effektust, de a mai napon kívül talán lesz még 4 esős nap...amugy a tesztek néhány% eltérést mutatnak, az átlagfelhasználó sose mondja meg, melyik gumi van alatta...
Ár érték arányban messze a Falken a legjobb választás.Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
aphra2
senior tag
válasz GumisPeter #4327 üzenetére
Köszi a választ , nálam is a falken a befutó eddig,.... én nem félek a vizen , csak amit a tesztekben írtak, arról elmélkedtem.
Képbe van még a 2.5 éves dunlop fastresponse, de sztem abból nem lesz üzlet úgy érzem.Probléma??Hát az meg micsoda?!!
-
rhonin
senior tag
-
neduddki
nagyúr
HI!
amikor a hasnloan vizen "alulerteketl" c.drajv lecsereldodott a gyorsvalaszra, mindez 2 eve az esso nyaron, haat /volt egy masik is de nem lelelm/
udv
neduddki
mod: na c.drajv-rul
[ Szerkesztve ]
-
Abri
senior tag
hy all
Keresek megvételre 160/60 R17 es Continental Road Attack vagy Road Attack 2 gumit.
AKi tud jó áron írjon. -
FerNandor
őstag
üdv,
elsödlegesen kíváncsi vagyok, hogy kell-e valakinek: van 4 eladó kormoran impulser b2 gumim. Teljesen újszerü, számlával, éppen csak lekoptak a szöröcskék, friss gyártás, szépen mennek. 175/65R14
35.000-re gondoltam. 15-ös alufelnit vennék az autóra."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
rob83
aktív tag
Én gumi keverék készítő vagyok!
Hengerész más néven,olyan topik nincsen ahol evvel foglalkoznak?
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
rob83
aktív tag
válasz GumisPeter #4337 üzenetére
Majd lesz időm átolvasgatom a topikot!
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
a000
őstag
Sziasztok
Téli gumi kéne 186/60 R14 méretben, seat cordobára 04. Mit ajánlotok? Nem horror árral, nincs sokat használva a kocsi.
Illetve tudom, hogy nem szeretjük a 4 évszakos gumit, de abból is érdekelne egy ajánlat. -
GumisPeter
senior tag
Szia
Javaslom a váltóméretet, sokkal olcsóbb és télen talán praktikusabb is a keskenyebb.
175/65r14 a méret.Barum Polaris3 T 14350-
Kormoran Snowpro B2 T 14300-
Michelin Alpin A4 T 19700-4 évszakos nemigen volt/van, talán szezon kezdetekor, de sok értelmét nem látom....
Üdv
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
lajo
senior tag
Sziasztok!
Lassan esedékes egy szet nyári gumi az autóra. Renault Megane II, 1.4 16v, 205/55/R16-os méretben.
Úgy általában mekkora különbségek vannak a gumik között? Olyan tapasztalatom volt, hogy egyik kevesebb km-t ment el érezhetően mint a másik. Most Michelin primacy hp van rajta, és teljesen elégedett vagyok vele. Mit tudnátok ajánlani? Érdemes nézegetnem, vagy vegyek ugyanilyet? Vagy van jobb hasonló árban? A lényeg az lenne, hogy takarékos legyen kopásra ill üzemanyagra is, halk, meg vizet szeresse, kb ilyen fontossági sorrendben.
Tanácstalan vagyok, arra is gondoltam, hogy valami kínai kellene aztán amennyivel olcsóbb annyival hamarabb meg cserélem maimum. Kingstar-t ismeri valaki?[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
HI!
most ujgunmiztak le a 2eves 25Mm-es GyorsValaszomat, jo hogy autoglym ummedliapootkapott es meg a szalak is igencsak megvannal:- )
udv
neduddki
-
dr.bubo
őstag
Üdv!
Jó választás DUNLOP SP Sport Fastresponze nyári és DUNLOP Winter Sport 4D téli guminak?
Esetleg más 20-25k körüli áron. 195/55 R15 méretben?Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
-
Bozso68
őstag
válasz dr.bubo #4345 üzenetére
Én téliben a Wintersport 4D-t használom, ráadásul az általad írt méretben.
Olvass vissza a topicban, csak jókat tudtam róla mondani.
A nyári vételénél (az a 16-os méret) a Fastresponse és a Michelin Primacy HP között vacilláltam, végül a gumis javaslatára vettem az utóbbit, mivel a jó tapadás mellett tartósabb. 2009 nyári teszten győztes volt, verve a Dunlopot is.
A téliben a 15-ösön kimondottan jó a sportosabb, nyáriban meg a 16-oson inkább a komfortosabbat választottam.[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
suzuki swiftünkön (1998-as gyártmány) cserére érett a gumi. 2 fő szempont van: ne kelljen félévente cserélgetni, és ne legyen drága (szűk anyagi keret). ezek alapján több helyről a Debica Navigator 2-t ajánlották, mint megfelelő megoldás. a kocsi nincs széjjelhajtva, évente pár1000 km-t megy, szerintem 10e alatt van. nem sok véleményt találtam róla, de azok teljesen ellent mondtak egymásnak. ti mit ajánlotok?
azzal tisztában vagyok, hogy a gumisoknak/kereskedőknek az érné meg a legjobban, ha mindenki drága, évszakra specializált gumival járna, amit minden szezonváltáskor náluk cseréltetne, és néhány szezononként cseréltetne, de én most a saját pénztárcámat szeretném elsősorban nézni. a kocsi életéből talán még 2-3 év van hátra, így feleslegesnek érzem a túl drága gumit.
-
Satan_Claus
őstag
válasz ngabor2 #4349 üzenetére
Szerintem ha csak evi par ezer kilometert mesz, es nem szaguldozol, akkor egy jo teligumit vegyel es azt hasznald, az a legolcsobb megoldas. Mire elkopik, pont el is oregszik. (kb. 6-7 ev). 2. autonkon nekunk is az van. 4 evszakos az nem "minden evszakra jo", hanem "egyikre sem jo" gumi. Vedd meg most, most tuti olcso, aztan majd felteszed osszel .
Védd az állatokat! Egyél embert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest