Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz #12901120 #36686 üzenetére

    Két dolgot írnék első körben:

    Nézz utána az ajánlatoknak. Mondom, én az Alfa-radiálnál kértem ajánlatot, és nagyon segítőkészek voltak, minden téren. Csak ugye ők Tárnoknál vannak. Most rákerestem az AKH féle Gumi.hu oldalon, ők Budapesten minden felé vannak. Ott azt írja, hogy 16"-hoz neked 215/60 R16 kell. Na most például ebben a méretben elég gyászos a kép náluk, például a Kléber Krisalp HP3-ból csak a nagyobb terhelésre hitelesített XL változat választható, ami csaknem 30e Ft per darab. Ez 120 ezer forint négy guminál ugye.

    Felniből náluk csak acélfelni van, 14790 per darab, ez ugye cirka 60 ezer forint.

    A TPMS ára cirka 50 ezer, a szerelés kerekenként mondjuk 5 ezer, a TPMS programozása mondjuk 8 ezer, a csavarok, szerelékek ára legyen még 8 ezer.

    120e + 60e + 50e + 5e + 8e + 8e = 251 ezer forint.

    Ez csak egy durva becslés, pontos ajánlathoz írj egy e-mailt nekik.
    Ha könnyűfém felnit szeretnél, én azt találtam, hogy neked 6,5x16" kell(ene), 5x114.3 osztással. Ilyen méretben cirka 25-30 ezertől lehet már találni pl. Dezent felniket. Ha az olcsóbbikat nézed, akkor ugye kb. 40 ezerrel drágább a végösszeg, mint a fenti acélfelnis kalkulációnál. Ha egy 30 ezres felnit nézel ki, akkor 60 ezerrel.

    Ha nem Kléber Krisalpot nézel, hanem mondjuk Bridgestone Blizzak LM005-öt, akkor az nagyjából 35 ezer per darab, vagyis még egy 20-assal megtolja a végárat. Ha Continental TS 830-at, az 39 ezer per darab, tehát az már 36 ezerrel lesz magasabb az acélfelnis kalkulációnál.

    Ebből már tudsz kalkulálni melyik éri meg neked.

    A másik dolgot csak mellékesen említem meg: határidők. Függően attól, mikor lesz a kocsi átvétele, elég ciki szituáció, ha nyári papucsokkal kell kavirnyálnod, amíg időpontot kapsz a gumistól. Én is ebbe a problémába kormányoztam bele magam, ami azért ciki csak, mert a Casco esetében például benne van, hogy nem időszaknak megfelelő gumi esetén bekövetkezett káresetben nem fizet(hetnek).

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák