- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz stickermajom #27598 üzenetére
Hát nehéz elképzelni hogy olyan jó legyen a felni hogy a belső oldalára ne kellene főleg ha előtte mondjuk volt
Mert csak egy helyen találtam ilyet belső oldalon
Na mindegy, én nem gondoltam volna hogy ennyi évvel a ragasztott súlyok megjelenése után tudnak olyan gagyit gyártani ami így elmarad
Mert az még talán oké ha a felni és a ragacs ragasztásánál enged, de nem ez a súly és a ragacs között engedett[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Reggie0
félisten
Nem igazan esnek le ezek, mert a centrifugalis ero pont raszoritja a felnire. Lehet csak az elozo centirozas maradvanyat latod, mert gumicserenel nem szedik le tokeletesen.
(#27602) bul07: Nem a felnit centirozzak, hanem a felnit a felrakott gumival. A gumi miatt pedig minden felrakasnal mashova kell mas tomeget rakni, mert a gumitol is fugg a kiegyensulyozatlansag, azt meg ketszer ugyan abban a pozicioban sosem rakjak fel. Ezen felul a felni is folyamatosan valtozik, mert a katyuk folyamatosan formaljak.
[ Szerkesztve ]
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Toyota c-hr 225 50 r18 méretben mi lenne az
ajánlott téli? (90% német autópálya)
Többen mondták, hogy inkább 235 45 r18 legyen. Vélemény?
Köszönöm.® visions created with passion
-
Nem találom sehol tesztet a Michelin Alpin 6-ról, de mivel kedvezményesen tudtam beszerezni egy 215/60/R16 szettet, kb 40e ft-tal olcsóbban, Árukereső szerint, így rácsaptam. Ha lesz teszt róla, remélem nem a sor végén fog állni.
Más: ezek az új gumik 2018 márciusi DOT számúak, így nem értem, hogy miért még nem szerepelt az idei szezon tesztben (talán a szponzori kérdés miatt?!)
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Bozso68
őstag
válasz FireFox1996 #27606 üzenetére
Hát ez az!!!
-
Nikaré
őstag
válasz grizlisandor #27603 üzenetére
Csak beszélgetni akartak (feleslegesen)
-
addikt
válasz Uzmany #27605 üzenetére
Elvileg a 235/45 is belefér, bár kisebb lesz a kerék. Én azt mondom, hogy a gyári mérettől ne térj el. Nézd meg a kézikönyvben vagy a B oszlopon (vagy tanksapka, ahova rakják a matricát), hogy milyen gumiméretek vannak megadva és olyat használj.
Én most Vredestein Wintrac Xtreme S-et használok, pont azért, mert én is 90%-ban pályán megyek és ezt ajánlottak, mert tömör mintázata van. Ez van a te méretedben is.[ Szerkesztve ]
-
SPeti1984
senior tag
Veszprém környéki utakra, tehát nem alföldi sík terepre melyik téligumit ajánlanátok ezek közül? Dombos az utca is ahol lakunk tehát az elindulás miatt is lényeges lehet. Hétvégén szeretném megrendelni. Az árak szállítással együtt vannak.
GT RADIAL WINTERPRO 2 12.300
Vredesteins Snowtrac 5 12.100
Firestone WINTERHAWK 3 12.000
Viking Wintech 12.000
Kléber Krisalp HP2 12.000
Barum Polaris 5 11.760
Hankook W452 Winter I'Cept RS2 11.600
Kumho WP51 11.500
Nexen Winguard SnowG WH2 11.250
Apollo Alnac 4G Winter 10.700Szerintetek mi lenne a sorrend ha választhatnátok?
[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
Üdv urak,
használt (max 2 éves) tél igumit hol nézzek? (195/50r15)
Nem kell Michelin kategória, épp h csak menni fog az Mx-5 télen. Max. annyi időre veszem elő, hogy néha szárazabb időben kicsit megjáratom.
Köszi![ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Hankook Winter Icept RS4 W452, vagy Barum Polaris 5 a jobb választás?
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
newmoonlight
senior tag
Sziasztok! A fotón látható gyári Audi (A6 c7) felni Audi logója melletti felirat a gyártó cégé? Melyik gyártó csinálhatja ezt a felnit?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz newmoonlight #27615 üzenetére
Emlékeim szerint japán jóváhagyási jel. Gyártót nem látok
JWL standard néven fut a jóváhagyás.
[ Szerkesztve ]
-
newmoonlight
senior tag
válasz molnarpeter #27616 üzenetére
Köszi! Akkor úgy teszem fel a kérdést, hogy ilyen (a fotón látható) mintázatú felni létezik-e a gyári Audi-változaton kívüli (replika) változatban?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
rbalint88
addikt
válasz newmoonlight #27617 üzenetére
létezhet, de abba nem szoktak sorozatszámot ütni.
-
newmoonlight
senior tag
válasz rbalint88 #27618 üzenetére
OK, ez a konkrét darab eredeti Audi-felni, viszont hol (melyik gyártónál) találok ilyen mintázatú replikát?
-
lsebestyen
addikt
Üdv! F Astrára kéne valami olcsóbb, de nem nagyon rossz négyévszakos gumi városi használatra. 175/70/R13 méretben. Ezeket néztem ki: Matador MP61 Adhessa, Kumho Solus HA31, Firestone Multiseason, Debica Navigator 2
Melyiket érdemes választani?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz newmoonlight #27617 üzenetére
Alutec gyárt hasonlót.
Például a burnside széria:[link]
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Erősen gondolkozom az 4 évszakoson.
Jelenlegi helyzet:
nyári:
Matador Hectorra 3 225/45 R17 @ 2016téli:
Continental TS830 205/55 R16 @ 2011Nyári faxa alun, téli gyári acélfelnin.
Amiért gondolkozok rajta: évi 10-12e km-t megyek, esőben / hóban ha nem muszáj nem veszem elő, van arra másik autó, illetve jól néz ki a 17-es aluval az autó
Mit vegyek rá? CC+ vagy Conti?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
newmoonlight
senior tag
válasz Mágus2 #27622 üzenetére
Köszi! Kicsit "darabosabb", de tényleg hasonló.
-
Kornel
veterán
válasz lsebestyen #27621 üzenetére
Apollo allnac 4G all season.
Motion: nem leszel béta tesztelő?
Bridgestone Weather Control A005-el[ Szerkesztve ]
-
sharp4
őstag
Ne várj választ, ha nem 19es felni van az autódon...
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
BigBlackDog
veterán
13-as méretben én nem nagyon találtam jobb téli gumit sem még két évvel ezelőtt, nemhogy négyévszakosat. Így 14-esre váltottunk (a 13-as lemezfelnik már egyébként is elég ramaty állapotban voltak). F Astrának gyári mérete volt a 165/65/R14 is, ha jól tudom (legalábbis bizonyos motorokkal szerelt változatnál emlékeim szerint biztosan). Ott már nagyobb a választék.
Sajnos az általad felsorolt típusokkal tapasztalatom nincs és nem is nagyon olvastam róluk.
[ Szerkesztve ]
-
sharp4
őstag
válasz lsebestyen #27630 üzenetére
Te leszel az Isten
-
newmoonlight
senior tag
2mm-es ET-eltérésnek (45 helyett 43) van jelentősége?
-
426os
őstag
válasz Kornel #27625 üzenetére
Hello,
én gondolkodom azon a gumin télire. Hankook RS2 w452 vagy Allnac 4G all season. Kb egy árban vannak jelenleg, bár még nincsenek készleten, úgyhogy az ár változhat mire aktuális lesz a csere.
A méret 185/65 R15 vagy 195/60 R15, még ez is kérdéses, de az utóbbi felé hajlok. (6jx15)
Felhasználás: leginkább autópálya, országút, arányaiban kevesebb város, évi 10-15k km. Van külön nyári szettem, ez csak télre kellene..
-
őstag
válasz Motion_Blur #27626 üzenetére
Nem az a baj, hanem nincsen róla a gyári marketingen kívül semmi infó. A CC+ jó választás lehet.
sharp4: Hankook. A Barumot még nem tesztelték.
Pár éve a Bridgestone Blizzak és a Goodyear Efficientgrip is elhasalt az első teszteken, mint ahogyan a sima CC-t is erősen lehúzták a téli korlátai miatt. Jött is rá egy évre a CC+..
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Motion_Blur #27623 üzenetére
Előbb koptasd el, drága hobbi lenne szvsz
-
tboldi
nagyúr
válasz newmoonlight #27633 üzenetére
Ha a 2 felni szélessége ugyanakkora, akkor nincs.
-
Motion_Blur
félisten
válasz molnarpeter #27636 üzenetére
7 éves a téli, nem szívesen tenném fel. Minta még bőven van rajta, de picit már repedezett.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
newmoonlight
senior tag
-
molnarpeter
nagyúr
Visszahívás:
"Continental ContiPremiumContact 5
Gyártás: 2017
A DOT 6G5MD85Y3317 – …3617 gyártásiszám-tartományba tartozó abroncsok futófelülete leválhat"
[link] -
Qru
MODERÁTOR
válasz Uzmany #27605 üzenetére
Csak gyári méretet egyél fel, a németek ellenőrzik is. Ha nem gyári méret van fent úgy megvágnak, hogy csak lesel.
mod:
molnarpeter: Most levert a víz de miénk 2018-as dot-os PC5.
A JWL-t jól tudod, az a Japán szabályoknak való megfelelőséget tanúsítja.
Motion_Blur: CC+ jó választás. A 7 éves télit már nem raknám fel.
426os: Ha nem mész síelni havas helyre akkor 4évszakost vennék télre.
lsebestyen: Válts méretet, ha nem járható út akkor a Firestone-t vedd a tesztek szerint az a legjobb a felsoroltak közül.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Most lesz 205/55 méretben téligumivétel. Első és kb legfontosabb szempont a hóban való tapadás. KB egész télen a hegyekben autókázunk (Ausztria, Svájc), itt nagyon fontos a hóban való tapadás. Goodyear Ultragrip 8-at dobtunk most ki tavasszal, egyáltalán nem voltam vele megelégedve. Valami igazán jót szeretnék és a legtöbb tesztben havon a Nokian WR D4 -lett a nyerő. Valakinek tapasztalat ezzel?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
newmoonlight
senior tag
Kinéztem egy felni-garnitúrát. (Gyári Audi.) Úgy tűnik, van rajta pár kisebb karc. Mivel téli (sózott) időszakban használnám, célszerű ezeket a sérüléseket lekenni valamivel? Van erre valami speciális tartós, színtelen lakk?
-
ati888
senior tag
Sziasztok!
Lassan le kell majd cserélni a nyári gumit, de csak egy garnitúra felnim van, gondoltam veszek lemezfelnit a télihez, de alig olcsóbb, mint az alu. Legjobb lenne gyári Honda felnit venni, de nem tudom hol érdemes rá vadászni. Ötlet valakinek? CR-V, 17", 5x114,3.
Ezeket ismeri valaki?
Üdv
Ati
-
MODERÁTOR
Üdv!
Téli gumira lenne szükségem.
185/65 R15 méretben.
Melyek az ajánlott típusok?20 éve a Prohardveren
-
dannyl
addikt