Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Projektor topic
- Egyelőre jegeli az Intel felvásárlását a Qualcomm
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÉN007
csendes tag
Sziasztok!
Nem tüntem ám el, csak táboroztam egyet a Balcsin, és annyira jó volt, hogy meg fogok őrülni ha nem mehetek vissza.... Baromi jó volt a társaság, és a foglalkozások meg minden, és úgy hiányzik, még csak4 órája jöttem meg, de már éveknek tünik...
Nem tom miért írtam ide, csak gondoltam megosztom veletek... főleg mert nem volt témába vágó beszólásom...
[Szerkesztve] -
HavocS
senior tag
A gitáros közösség élményeit és problémáit mindig szívesen látjuk ;)
Fisha: te pedig Fisher lennél akkor, ugye? Tényleg kicsi -
Skót
aktív tag
hé!
ha diablóforumos Havocslayer vagy akkor te is bennevoltál a retromod készítésében (meg haverom is Dantor néven)
télleg kicsi a világ én meg most nyomom megin a diablót retromoddal (rámjött megin az ölhetnék)
csakhogy on is legyek!
Nem tud valaki Klasszikus darabokhoz kottákat akusztikus gitárra?"A modell alkatú nők olyanok mint egy rossz rádió: nem lehet rajtuk semmit fogni! Hát tényleg ez kell Nektek?"
-
HavocS
senior tag
Hehe, ja
mégegyszer, mindenkinek: mindenféle kottát a www.mysongbook.com -on talál, a kották olvasásához pedig a www.guitar-pro.com oldalon a program demóverzióját. A teljeset meg mindenki vegye meg, vagy... tudja hol találja -
Bencom
senior tag
lebarnultál?
jó neked
soha nem megyek sehova, és ha mégis ki tudok ülni a napra, akkor azonnal leégek, és nem barnulok, aztán meg mindenki szekál
Skót: remélem olvasod a MAGUS topicot, mert drasztikos változások történnek éppen a holnapi játszmával kapcsolatban!nincs MSN-em már ez is baj:(((
-
-
Dominator
aktív tag
Hi all!
Szeretném megkérdezni, hogy egy strato típusó gityón hogyan kell a húrokat cserélni? Ill. most még nem cserélni szeretném hanem csak levenni őket, és forró vízben kifőzni, mert azt mondják, az újjávarázsolja őket. sajna még nyár végéig nem lesz pénzem új készletre És még sosem próbáltam leszedni a húrokat a gitárról. Mennyire bonyolult visszarakni őket? -
HavocS
senior tag
Nem egy ördőngősség, én is tartottam tőle, de nagyon egyszerű sajnos elmagyarázni nem tudom, de ha leszedsz egyet, nézd meg jól, hogy hogyan van felrakva, és ugyanúgy rakd vissza.
Viszont kifőzni teljesen felesleges, ráadásul leginkább basszgitárhúrokra érvényes. Azonban ne mondd azt, hogy nincs kétezer forintod egy húrkészletre... én D'Addario Stainless Steel-t vettem ennyiért az Árkádiában, és bátran ajánlom. -
HavocS
senior tag
Értem
-
Kovacsgabor
tag
hy most tanulok gitározni, még nem vagyok valami jó, és van egy problémám: hogy kell lefogni az Asus-t és a Dsus-t? megvan egy pár gyűjtemény, de ezek egyikben sincsenek benne, és leszedtem egy pár számnak a tabjait, és kellenének. segítsetek plíz!!!
az egypupú tevét az különbözteti meg a kétpupútól, aki akarja
-
Arpika22
csendes tag
Hi. gondoltam meg osztom veletek hogy végre itthun vagyok hegyaljáról, őszintén szólva 1hétig nem gitároztam elég nehéz vót kibírni nah de hogy ON topic is legyen mien szólógitárt ajánlatok max 120EHUF-ig
Szivesen vennék 20E ft-s bankjegyet 200FT-ért.A cigizés káros az egészségre én ezért pipázok :P
-
HavocS
senior tag
Passz, életemben egyszer vettem húrt, akkor D'Addario stainless steel-t, azt is pesten.
120 körül én LTD/ESP gitárt vennék mindenképp. Ezek kicsit drágábbak de gyönyörű darabok:
LTD F-250 Ára: 132.000 Ft
LTD MH-250NT Ára: 128.000 Ft
ezekkel biztos nem jársz rosszul
innen vannak: Bővebben: link -
Arpika22
csendes tag
az LTD-ket nem igazán szeretem.
viszont most valami olcsóbb fender Standard Stratocaster-n gondolkozom.
mellékesen lehet nem kell foglalkoznom 1ideg a gitáralam mert a bal karomból kiakarnak vágni 1részét mert elég szép nagylyuk van rajta elfertőzdőtt rajta 1véletlen belenyomott cigi csikk. szal ha piacot nyitok senki se csodálkozon
jah és a húrtémához én Ernie Ball-t meg a D'addario húrcsaládokat tudom ajánlani. basszgitára meg warwickot olcsó csak kikell mosni néha én ezt használok már több mint 1 éve.na
Üdv!Szivesen vennék 20E ft-s bankjegyet 200FT-ért.A cigizés káros az egészségre én ezért pipázok :P
-
ÉN007
csendes tag
Van egy olyan érzésem, hogy kifogytunk a témából...
Mit is jelentenek azok a számok egy egy akkord után?
[Szerkesztve] -
aDM|RaL^
őstag
sikerült gitártanárt találnom tőlem 4 utcával arrébb.
király.http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
taltos
senior tag
Szervusztok!
Remélem jó lesz a kérdés ebbe a topicba, de már idegesítő, hogy nem találok semmi leírást erről a neten.
A kérdés a következő: Mi a különbség a klasszikus, és a western gitár között? Én szeretnék valamikortáj(esetleg ly?)t egy gitárt venni a TELJES, TOTÁLIS 0-ról induló tanuláshoz, és a tábortüzes/haveros estékhez való lötyögéshez. Magyarán csak olyan hangulatgitározáshoz, meg magam boldogításáért.
Ezen feladatkörökhöz a különböző media-ból alakra láttam, hogy milyen gitárt szoktak használni (Jóbarátok, Desperado (a film), The Corrs, stb.), és alakra ezek klasszikusok is lehetnek, meg western-ek is. Valami még nagyon régről rémlik, hogy spanyolgitár?
1 szó, mint 100: Mi a különbség a Klasszikus, a western, és a spanyol gitár között?
Nagy valószínűséggel melyik jobb/rosszabb a fent leírt dolgokhoz? -
Arpika22
csendes tag
Most lehet hogy hülyeségett fogok neked mondani deudtmal a klasszikus és a western gitárközt a különbség csak annyi hogy a westernen(amit tudtomal akusztikusnak hívnak szóval fémhúros) fémhúrosak a, a klasszikus gitárok meg nylon. lehet hogy nagy hülyeséget mondtam most no mind1 meg valószínűleg 1westerngitárnak nagyobb a teste míg a klasszikus gitáré kisebb.
Mellesleg nekem ha rossz kedvem van meg ilyesmik általában csak a gitár(jaim)om tud felvidítani.ők a mindenem, elég jó buli tudd lenni 1 kis sörözgetős szalonasűtős gitározáskorSzivesen vennék 20E ft-s bankjegyet 200FT-ért.A cigizés káros az egészségre én ezért pipázok :P
-
Arpika22
csendes tag
Nem nemfogytunk ki csak kicsit elfelejtődött most a topic. és igazad van tényleg jó lenne feléleszteni.mellesleg hogy haladsz a gitározásal?
jah és fingom sincs hogy mire gondolsz ha dudnám akkor lehet hogy tudnék segíteni .Szivesen vennék 20E ft-s bankjegyet 200FT-ért.A cigizés káros az egészségre én ezért pipázok :P
-
ÉN007
csendes tag
De, de olyasmire. Ill. nem, nem olyasmire- arra!
Meg láttam párhelyen másiknál is, meg volt 6,7 és nem értem mi a különbség a számmal ellátott, és a sima akkord között...
Köszi, megyeget a gitározás, márpötyögök pár akkordot, csak hát váltogatni nem egyszerű ;)
Minden kezdet nehéz...
Át tudná nékem küldeni vki akkor az egyszerű dal akkordjait?
Hol találok még tcs-s akkordokat, mert sok számuk olyan, hogy egész jól le lehetne pötyögni, nem?
[Szerkesztve] -
rebel56
tag
E:
0
0
1
2
2
0
E7:
0
3
1
2
2
0
A tabulatúrákkal kapcsolatban: nézted már ezt? Bővebben: link -
rebel56
tag
Tankcsapda - Egyszerű dal:
Bővebben: link -
delta9
senior tag
A klasszikus zenében legtöbbször használt szeptimakkord a domináns szeptim, amit úgy kaphatunk, hogy egy kis tercet teszünk egy olyan hármasra, amit egy dúr skála ötödik hangjáról indítottunk. A dúr skála ötödik hangját (fokát) dominánsnak nevezzük. Például C dúrban az ötödik hang G, így a G dúr hármas (G B D) egy hozzáadott szeptimmel (F) egy domináns szeptimakkordot ad ki (jele: G7).
Ha ebből egy szót sem értettél, akkor először meg kellene tanulni a hangközök elnevezését, valamint a skálák felépítését. -
rebel56
tag
Ha ennyire örülsz neki, akkor felteszem a többit is, ami itthon van..
Lopott könyvek: Bővebben: link
A legjobb méreg: Bővebben: link
Félre a tréfát: Bővebben: link
A rock'n'roll rugója:Bővebben: link
Nem túl jó minőségűek, de a lényeg talán látszik!
szerk.: link
[Szerkesztve] -
delta9
senior tag
mostmég. aztán később ez kevés lesz, mert nem fogod tudni, hogy milyen akkordra mit játsz, illetve nem fogod tudni mit játsz, ha valaki azt mondja neked, hogy Dmaj7. fontos a zeneelmélet, hidd el. bár én nem akarom erőltetni, te tudod, csak az alapakkordok elsajátítása után nem fogsz tudni továbblépni. aztán nem minden dur meg moll
-
ÉN007
csendes tag
Hát ez szuppi! Még1szer köszi, örök hálám!
delta9:
Lehet, hogy igazad van, sőt biztosan, de egyenlőre elég mindaz ami nagyon muszály... Aztán, ha végképp nem tudom letenni, belevetem magam az elméletbe. Szerencsémre nővérem 10-11 éve jár zenesuliba, úgyhogy konyít hozzá vmennyit
[Szerkesztve] -
aDM|RaL^
őstag
ezazzz, sikerült megtanulnom a nightwish - the carpenter akusztikus intróját... élvezetes
bár szerintem elvan hangolva a gitárom, de még ígyis jól szól.
a tanárra meg még várhatok 1 hetethttp://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
kapcs-ford
őstag
Gitáriskola könyvek!
Bővebben: linkAláírás
-
kapcs-ford
őstag
Di box! Gitáros alapcucc! (felvételhez, szinpadra)
Bővebben: linkAláírás
-
nomac
tag
Csak azért is gityó..
Egyebken hello all nem tudtok valamit a squier márkáról? -
nomac
tag
up
-
nomac
tag
válasz kapcs-ford #789 üzenetére
Álítólag sokan leszólják és ephiphone így meg úgy....
-
Arpika22
csendes tag
Akkár hogy gondolkodom így kissé bepiáltan az epiphone csak közép kattegóroria. még a mókus csak alap vagy mi a p*cs.nemtom nem kell nekem mókuska még1. gondold meg amagad csak 1nagy kapalp sz*ar
Szivesen vennék 20E ft-s bankjegyet 200FT-ért.A cigizés káros az egészségre én ezért pipázok :P
-
Arpika22
csendes tag
Nem tudom hogy észre vettétek e de a totyik elégé kihalt mostanság .
UP!!!-olok 1nagyot. nos ezek után gitáros testvírek vegyétek kézbe a hangszereteket és legyen már ''beszélgetés''Szivesen vennék 20E ft-s bankjegyet 200FT-ért.A cigizés káros az egészségre én ezért pipázok :P
-
doc
nagyúr
sziasztok! én most kezdek neki a pengetésnek egy gyönyörű Ibanez PF60-as elektroakusztikuson. az akkordok már egész jól mennek, de van egy rettenetesen kezdő kérdésem: mit csináljak a jobb kezemmel?
tehát ha el akarok játszani egy számot, (pl. tegnap a Bikinitől próbáltam a Közeli helyekent), akkor hogyan pengessem? most annyit tudok csinálni, hogy fentről lefelé végigrántom a pengetőt a húrokon, oszt' kezdem elölről... viszont mikor mást láttam játszani, ő külön is pengette a húrokat, egy tabulatúrából honnan tudom hogy mit kell pengetni, vagy mi kell még ahhoz hogy rájöjjek?
bocsi a nagyon láma kérdésért , de még nagyon tompika vagyok a témához -
bebean
aktív tag
hüvelykujj a basszus hurokon vandorol (e, a, d), közben a mutató, közepső, gyürüsujj a g, h, e hurokat pengeti. erdemes minel lassabban kezdeni gyakorolni & a kezet lazan kell tartani. a kézfejed ugy logjon a csuklódon, mint egy rongy.
erdemes alap akkordokkal kezdeni, pl. Am/Dm/G/C valtogatasa. sok sikert....
-
M@trixfan
addikt
Azt hiszem ma is jókedvűenl fekszem le! El tudom tolni a Final Countdown szólóját. Csiszolgatok rajta még egy kicsit, de már megvan a feeling. Íme:
Bővebben: link
[Szerkesztve]twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
M@trixfan
addikt
válasz M@trixfan #798 üzenetére
Javítottam a hibás linket, elnézést kérek: Bővebben: link
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Könyvajánló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.