- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shaza
senior tag
Hello!
Tudnátok ajánlani kezdő szettet (elektromos gitár+erősítő),most kezdenék tanulni úgyhogy tényleg kezdő kellene 100k alatt meg lehet úszni?
Köszi! -
Berreh
tag
Szia!
Általános vékedés szerint, a szettek nem feltétlenül ajánlottak, inkább külön egy gitár és egy multieffekt vagy kombó vagy interface.
A gitár választásnál az általad hallgatott, szeretett zene alapján szoktunk hangszert ajánlani. Fontos, hogy vedd kézbe hangszerboltban - ha lehet. Az olcsóbb hangszerek között is van jó, de a felületesebb minőségellenőrzés, olcsóbb alapanyagok, szerelvények miatt, nagy a szórás. Általában használt hangszer ajánlott kezdésnek, jó eséllyel beállított, hibái már előkerültek, akár már ki is javították, azonos áron, jobb alkatrészekből összerakott hangszerhez juthatsz és nem utolsó sorban, egy esetleges csalódás után, kisebb buktával lehet kiszállni és eladni a hangszert.
A 100 ezerből simán lehet jó hangszert és zajkeltőt találni, szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Shaza
senior tag
válasz Berreh #44802 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ ,körülnézek a használt piacon. Főleg metalt,post-rockot,filmzenéket,de sok pop vagy nekem nem tetsző stílusú dalokat is játszanak el gitárral ,úgy mindjárt másképp hallatszik.Nyilván ezek a 10 éves tervben vannak ,nincsenek illúzióim
-
arnyekxxx
veterán
szvsz kezdőként a GSről bármelyik cortot ibanezt epiphone-t ltd-t jacksont yamahát dean-t megveheted 40e-től,mindegyik jó arra, hogy megtanuld az alapokat aztán ha már van tudás akkor tudni fogod, hogy mit s szeretnél igazán, ha meg rájössz, hogy ez mégse a te világod akkor nem volt drága próba. Visiont, Rocktile-t, Jack and dennyt meg hasonló fantáziamárkákat inkább kerüld.
Kezdőként a fix húrlábas gitárokat javasolnám, ebben az árkategóriában a tremolók inkább rontanak a hangszeren mintsem jobbá tennék.
Ha van valami hifiszerűd amire rá lehet kötni külső dolgot akkor szvsz a multieffekt a legpraktikusabb vagy ha van pc-d valami értelmezhető hangfallal és szeretsz a számítógéppel szórakozni akkor az erősítőszimulátor is lehet opció.
Multiból viccesenolcsó és tök jó cucc a Valamilyenmárkanév Cube Baby (már minimum 4 gyártó cimkéjével láttam, ugy tudom ez az eredeti ) tizenezerbe kerül, pici, aksis jószág, korrekt hangú erősítőkkel a cleantől a brutálzúzásig, némi modulációs effekt is van benne és a szuperjósága, hogy van benne hangfalszimuláció, 8 különböző ládát tudsz használni és nem csak a gyáriakat hanem rá tudsz bármit tölteni számítógépről és egy jó IR kategóriákat javít a gitárhangon.
Én egy ilyennel próbálok/koncertezek egy ideje.
[ Szerkesztve ]
-
beteg
őstag
Én ezzel a javaslattal, hogy a kezdő vegyek xart, nagyon nem értek egyet!
Ennek sokszor pont az az eredménye, hogy teljesen elmegy a kezdő kedve a gitározástól. Még annyi sikerélménye sem lesz, hogy legalább egy hangot meg tud szólaltani szépen, ami hátborzongatóan jól szól.
Szerintem sajnos gitárra rá kell szánni egy százast, azért már lehet olyan használtat venni, amiben nem krumpli van hangszedő helyett, ha nincs is normálisan beállítva, legalább beállítható és kellemes ránézni, megfogdosni.
Multieffektet nem vennék! Főleg olcsót nem, de szerintem a 200 ezresekben sincs élet. Kombóból lehet találni 50 körül olyat, aminek tetszik a hangja, de ebből sem ajánlanám a modellezőket, mert annak a vége is csak a folytonos tekergetés lesz a vége. Olyat kell venni, amiben legalább 1 hang, stílus szépen tud szólni. Lehetőleg egy clean, jazz vagy blues. Azzal lehet gyakorolni.
Persze aki már tud gitározni, azokra ez nem érvényes, aki tud zenélni, az bármin tud, úgy hogy bexarsz. Sokszor láttam már ilyet. De a kezdő pont nem ilyen. Sajnos rá kell szánni az időt a keresgélésre, mert javaslatok alapján sem szabad választani, ki kell próbálni, (otthon sosem fog úgy szólni, mint az eladó kezében egy 3 kilós kombón!) és sajnos a pénzt is.
Csak futni kell!
-
arnyekxxx
veterán
Senki nem ajánlott szart. Egy jolana galaxis az képes elvenni a kezdő életkedvét, egy cort Xvalami meg rendes gitár. Nem profi hangszer de nem egy beállíthatatlan játszhatatlan elriasztó szar. Az elmúlt évtizedekben rohadt nagyot fejlődött a gitárgyártás, nagyon a legaljáról kell válogatni az áruházi sajátmárkások között, hogy igazi szemétbe fusson az ember.
itt 50ezres gitárokat tesztelgetnek kvázi vakon.
és a hangszerarzenálos vakteszten Sidi jobbnak találta 78ezres Stagg LP-t mint a negyedmillapluszos ibanez artistot.
Lehetőleg egy clean, jazz vagy blues.
Ez roppant jó tanács annak aki egyébként deklaráltan zúzós zenét akar játszani.
A multikérdés kimondottan egyéni preferencia, nekem ott áll a próbateremben a 4x12 marshall meg rajta a fej, mégis a multit használom vonalból mert jobb vele zenélni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz arnyekxxx #44807 üzenetére
jolana galaxis
Ó... az volt az első, amit kikönyörögtem szüleimtől. 5kHUF volt akkor a használtpiaci ára.
Arra is nagyon vigyáztam. Aztán egy koncerten nekirepült egy bakancs, láb is volt benne. De végül csak a volume leirat festése lett az áldozat, más baja nem lett (elmozdult a híd...)
Aztán el is adtam 2 év után (szintén 5k-ért), és akkor jött a most is meglévő xl-vi.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Goose-T
veterán
Ez egy érdekes kérdés, hogy mi a jobb:
1. Szuper hangszerrel és hangcuccal kezdeni - bármit bénázik rajta, jól fog szólni, nem biztos, hogy fejlődésre sarkall. Nagy az esély arra, hogy a tulaj megragad egy alapszinten, mert tetszik úgy is neki.
2. Átlagos hangszer és hangcucc - meg kell dolgozni kicsit azért, hogy jól szóljon valami rajta, de van fény az alagút végén, ez sok esetben jobban elsülhet.
3. Gagyi hangszer és hangcucc - ennek nyilván semmi értelme, csak leírtam a teljesség kedvéért.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Chal
addikt
Én azért nem mertem használtat venni így kezdőként, mert nem tudtam volna megnézni/megmondani/meghallani hogy nincs e vele valami baj. Persze próbálkozni lehet, és venni egy másikat - ha sikerült belefutni mondjuk egy átverésbe -, vagy éppen javíttatni, esetleg utólag harcolni az eladóval, esetleg hozzáértő havert vinni a vásárláshoz, stb.. Még a harmadik ilyen kísérletnél is a pénznél van az ember egy újhoz képest, szóval anyagilag nézve mindenképpen jó az elmélet.
Viszont képbe jön az egyéni preferencia meg az élethelyzet is: ha valakinek van rá pénze, de pl. munka meg család miatt nincs ideje ezekre a vadászatokra, akkor jobban jár egy újjal talán. Ha pedig kiderül hogy mégsem az ő világa a gitározás, akkor lehet hogy még annyira se lesz fájdalmas neki anyagilag, mint egy kicsi zsebpénzből tengődő diáknak egy használt 40 ezres gitár "bebukása". Szóval ez olyan dolog szerintem, amit mindenkinek magának kell eldöntenie/tudnia. Ez tipikusan az a szitu, ahol a kifizetett plusz pénzért időt meg kényelmet, stresszmentességet is adnak, de ha valakinek ezek nem számítanak, mert pl. ideje mint a tenger, azoknak még izgi is lehet egy jó vétel levadászása az aprón.
De távol álljon tőlem hogy 2 héttel az első gitárom megvásárlása után okoskodjak itt, csupán arról van szó, hogy pont ugyanebben a szituban voltam/vagyok, gondoltam hasznos lehet egy ilyen szempont ismertetése is
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz WolfheartGR #44811 üzenetére
Én is.
És a motiváció sem feltétlen ezen múlik, sokkal többet zenéltem, sokkal kreatívabban tizenpáréve, mikor még csak egy gitárom volt egy gagyi belső hangkártyával, mint az utóbbi 4 évben 10 gitárral, fullcsővel, tucatnyi pedállal, normális külső hangkártyával, midi cuccokkal. -
andor80
senior tag
Nem ajánlottak szart.DE kezdőként minek költsön valaki egyből százezreket?
"Multieffektet nem vennék! Főleg olcsót nem, de szerintem a 200 ezresekben sincs élet."
Jézusom! Nem akarok belédszállni de inkább lépj hátrébb kérlek...Vicces vagy és félrevezető butusságot állítasz tényként..
Tovább nem is olvastam..
Egy béna példa vakteszteltesd magad:
[link][ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
capulet75
addikt
A gitár eldőlt, ( JS32 ) mi kell még a kezdéshez?
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
andor80
senior tag
válasz capulet75 #44814 üzenetére
Ha van hangfalad és PC akkor hangkártya
Behringer 204HD a minimum
Azután meg teli a net ingyenes gitár erősítő szimulációkkal és hangfal simekkel is
Hacsak fejhallgatós gyakorlás Mooer ge 200 használtan
Vagy valami kombó!Ui gitár jó döntés volt ár /érték arányban tök oké.
Sőt ha feljebb lépsz könnyen bővíthető jobb hangszedőkkel .(Egy nazgul/sentent szett pl gyilkos bele.)[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
capulet75
addikt
válasz andor80 #44815 üzenetére
Van egy [ilyenem] meg két studiomonitor. Igazából azokhoz vettem ( meg a fejesekhez ), de tud egy csomó mindent, nem tudom jó-e, vagy kell valami másik. Mondjuk ezen nincsenek pedálok.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
andor80
senior tag
válasz capulet75 #44816 üzenetére
Tesó a zen go az elérhető egyik legfaszább interface(hangkártya) abszolute overkill über fasza cucc jó lesz az grat hozzá!
A plugin pack amit linkeltél meg produceri munkára fasza nem igazán gitárspecifikus így egy itt nézelődj inkább és yt teszteteken melyik kell a stílusodhoz ha jogtiszta kell:
[link]Szerk lejebb görgettem pluginlistádban látom van valami gitár cucc is hozzá(abban vannak pedálok)próbáld ki hátha fasza nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
-
gaborbol
őstag
válasz kemotox #44823 üzenetére
Tok egyen fuggo kinek mi jon be. En elektromoson kezdtem es mar a gitarvasarlas is “stresszes volt” Nem volt haver, tanar senki aki elesben tudott volna segiteni. Vettem egy bedugos hordozhato erositott meg volt valami alap Marshall lada… Maga a tanulas is idoigenyes, az effektek meg a kulonbozo kiegeszitok nelkul.
Az akusztikus ebbol a szempontbol egyszerubb. Kezbeveszed es elvezheto hangot ad ki barmi nelkul. Nem kell stresszelni a ladan, a kabelen, a hangjartyan a pedalon, semmin. Ez az ido a tiszta gitar tanulasra megy el.
Aztan az akusztikus a fem hurral, magasabb hurmagasaggal meg feszesseggel, megint csak meghozza a maga kihivasat, innen meg atneztem a klasszikusra.
Nem annyira meno, muanyag hur, alacsony hurmagassag, kenyelmes szepen szol nekem nagyon bejott.
Majd viszzaterek az elektromosra, ha legalabb az alapok stabilak es az osszes vonzadekara oda tudok majd figyelni. -
Alexios
veterán
válasz gaborbol #44828 üzenetére
Szerintem nem arról van itt szó hogy akinek bejön az akusztikus ne játszhatna azon, de sokakban a mai napig az él, hogy akusztikuson kell megtanulni, majd ha az megy akkor lehet elektromoson.
Én a magam részéről kezdőként biztos ott hagytam volna a gitárt ha csak akusztikuson játszhattam volna, az a legjobb ha mindenki azon tanul amin szeretne
-
addikt
Pont itt beszél Bazsó Gábor arról, hogy miként akart megtanulni gitározni. Ő pont ebbe esett bele.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
espista
senior tag
válasz Alexios #44829 üzenetére
Szerintem ez onnan idulhatott, hogy "régen" egy Cremona sokkal elérhetőbb volt, mint egy elektromos gitár. Meg a szüleink nem is nagyon akarták, hogy villanygitározzunk hülyezenét. Reménykedtek benne, hogy a klasszikus gitár elveszi a kedvünket az egésztől.
Romani ite domum!
-
beteg
őstag
bocs, most látom, hogy pont ezt linkelte arnyekxxx
[ Szerkesztve ]
Csak futni kell!
-
Chal
addikt
válasz cappa72 #44834 üzenetére
"hosszi haj, butaszakáll, villan'gitár.... meg menni a hülye motorotokka' százzzaa'... asz' kéne még csak!"
+szörnyeteges póló
Egyszer mentem kb. ilyen outfitben koncertre (gitár nem volt csak), előtte zuhanyoztam. Nagyanyám csóválta a fejét, majd így szólt: minek zuhanyoztál le, nem úgy van, hogy minél büdösebb vagy, annál jobb?
[ Szerkesztve ]
-
andor80
senior tag
Csövi.Technikai kérdés basszerosokhoz.
Kisegítem haveromékat
Ők most drop b hangolásban vannak
Miylen vastagságú húr javasolt 4 húros basszusra ehhez?Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
Goose-T
veterán
válasz andor80 #44843 üzenetére
Az öthúros szett talán túl vastag rá, de egy ilyen szerintem simán kell rá, ha eleve két hanggal le vannak hangolva. Bár lehet, hogy egy 125-ös húrt is elbírna a drop b miatt legfelül, a többi meg egy 50-es szettből jöhetne.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Eastman
addikt
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest