Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Alexios #34666 üzenetére

    Köszi a tippet. Többieknek is válasz.
    Be lett állíttatva, és egy "új" gitárt kaptam, de 7-8 hónap eltelt és zörög valami a húrlábon meg másutt is "zenél" a cucc. A nyak sem az igazi, boltban próbáltam amerikaiakat amiknek jobb volt a fogása. Nem csak a bound végek, hanem az egész nyak pereme íves, teljesen más, de még a mexikóiaknál is ívesebb az amerikai.

    Pick up cserével én nem szórakoznék. Teljesen eredeti hangon szólnak ezek az Alnico V-ös cuccok, nagyon sztratos hangja van. Ezzel meg vagyok elégedve, nem is zajos, mint az a gagyi bulletstrat volt. A kihangosított hangja igazából jó, csak a játék rajta az zavaró.

    re: (#34667) Moleman
    Nálam is halkabb a vékony húroknál, még a szaki is mondta, hogy sajna ez ilyen, szórakozott vele, de a húr "nincs" jó helyen. Szélesebbek a Fendereken lévő hidak, így a húrok közelebb esnek egymáshoz, legalábbis neki ez volt az elmélete. Le is mérte a húr távolságot tolómércével és lemért egy Fendert is. Amúgy nem is szokott ilyen olcsóbb gitárokhoz. Inkább hivatásosok viszik hozzá a cuccot meg épít.
    Másutt is hallottam hogy nem egyenletes a hangerő Squier-eknél és hogy a híd pár mm-el kisebb rajtuk.

    Re: SX vs Fender
    Egy dolog a hang, más a minőség, az hogy hány évig hangszer a hangszer, az meg szintén más, hogy milyen érzés játszani rajta.
    Ha a hang számítana csak, akkor maradnék a CV-nél.

    [ Szerkesztve ]

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Új hozzászólás Aktív témák