- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lewzke
őstag
válasz Lewzke #10849 üzenetére
Ha ezek után is fennáll a probléma , akkor ahogy euchi is javasolta , ramokat külön-külön letesztelni memtest-el és kipróbálni más gépben is a vga-t .De ha nem értesz annyira hozzá , inkább hozzáértőkre bízdd. Új gép vagy újítottál egy 96GT-re?
(#10850) grunge
Nálam csak az FC2 gyorsult , a többi ugyanúgy fut.[ Szerkesztve ]
-
csabi2008
tag
Azt szeretném megkérdezni,hogy rizikós-e az graf BIOS-át flashelni?
Xbox Series S •• gamertag: junior777
-
-
Kickass
őstag
sziasztok
azt szeretném megkérdezni h ez a típus:
Gigabyte PCIe NX96T512H-9600GT 512MB (GV-NX96T512H) kari referencia nyákos vagy semaz én kártyám de el akarom adni és egy lehetséges vevő kérdezi vízhűtés oka végett
választ előre is köszi
-
gtamate2
veterán
1,azt szeretném megkérdezni, hogy ha húzom a vga-t 3dmarkon kívül valami rövidebb teszt nincsen arra hogy stabil-e az adott órajeleken?
2,Amúgy xfx96gt-t kb meddig lehet húzni?
3,volt mod-ot hogy lehet megcsinálni?[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
fagy53
nagyúr
válasz gtamate2 #10856 üzenetére
Furmark 1.65
Nálad kiderül.
Ha Gigát vettél volna, akkor könnyen. Legjobb ha veszel 22k-ért 4830-at, jobb mint a vmod. -
Qwertrt
tag
válasz csabi2008 #10853 üzenetére
Szerintem nem, bár biztos típusa válogatja. Annak idején én frissítettem a Radeon 9800 Pro kártyámat, de csak azért, hogy az XT-s órajeleket mentsem el rajta, hogy ne kelljen mindig RivaTunerezni. Volt egy progi, amivel a BIOS-t lehetett szerkeszteni, beállítottam a szükséges órajeleket, majd flasheltem. Eladás előtt meg visza az egész (féltem, hogy emiatt visszatáncol a vevő). Ha majd eljutok odáig, és van rá lehetőség, és persze lesz értelme, akkor a GeF 9600 GT-vel is megjátszom.
Csak egyszer valami ebéden összejönnék vele, tudom, hogy megpaprikáznám a levesét úgy gebulával, hogy hanyatt fordulna tőle, mint a döglött hal.
-
grunge
addikt
na srácok én visszatettem a 182es drivert. látványosan jobb, ne mis értem. dead space-ben megszüntek a grafikai hibák, filmek is szebbek valahogy...azért driver téren nv-nél sem rózsássak a dolgok..
159 SW 1.9 jtdm <3
-
GgG91
tag
Hali!
Az lenne a gondom, hogy minden játék szaggat, de nem csak úgy simán, hanem időközönként szaggat párat. Az nfsu2-nél csak kicsit, a cod4-nél már szinte mindig,
nfs undercover-nél folyamatosan. Ezt a szagatás dolgot azért furállom mert gf6600-al nem szagatott egyik sem -
PiciKenny
senior tag
Másnak is volt már gondja az új nvidia driverrel? (9600gt+vistabusiness64) felraktam restart majd szarakodik a kép elmegy visszajön és a végén elmegy és kész nem dolgozik a hdd ötlet? ( majd ha ráérek felrakok egy régebbit ) mekkora ratyi hogy nem müxik a honlapról leszedett driver
-
grunge
addikt
válasz PiciKenny #10874 üzenetére
na igen, detto nekem is vacak volt. azért nv-nek sem oylan tökéletesek a driverei mint ahoygan azt páran állitják. az megy egyenesen vicces, hogy ha összeadnám 3 release-ben leközölt százalékokat, akkor a játékok duplájára gyorsultak volna meg 182-essel megy rendesen a rivatuner is. márha ez szempont. sőt, evvel nekem a videolejátszás is jobb.
159 SW 1.9 jtdm <3
-
Olajbogyesz
tag
Sziasztok! Milyen tapasztalatok vannak a 186.18-os driverrel?
-
PiciKenny
senior tag
válasz Olajbogyesz #10877 üzenetére
nekem ki-be ugrál a gép vista betöltése után whql es pedig (gamerhudisfennvanlehetezkavarbe)
-
nagyúr
válasz Olajbogyesz #10877 üzenetére
nekem probléma nélkül ment a tesztek erejéig (vista 32)
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
HyP3b0y
senior tag
Sziasztok!
Minap nézegettem a gépemet és elindítottam a GPU-Zt.
Win 7 RC-t használok és a legújabb drivert töltöttem le nvidia oldaláról kb. 2-3napja...Nekem kicsit későbbi drivert adtak úgy tűnik .
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
HyP3b0y
senior tag
válasz grunge #10882 üzenetére
Tudom én hogy 186.18 a legújabb, de eddíg elindítottam és nem volt előtte 1000...vagyis ilyet hogy 1000186.08 még nem láttam...
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
nagyúr
válasz fagy53 #10886 üzenetére
igazából szerintem már a standard editionre sem kellene... a 65nm-es G94-es kártyák 60W körül esznek, gondolom 55nm-en ez még 5-10W-tal kevesebb. csak ezzel a green dumával még pár USD-t le lehet gombolni a gyanútlan vevőről
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
fagy53
nagyúr
Asus 96GT 68W, ezzel el lehetne a PCI-E csati 12V-os betápja, felesleges a külön 12V. Igaz lehet az 55nm fogyasztás is, az órajel visszavételen meg nevetnem kell, mert a giga 96GT 1.0V-on, alulfeszelve szép zölden, simán megy 720MHz-en.
Egyébként a linkelt oldalon érdemes megnézni, hogy milyen társaságban van fogyasztás szempontjából a 96GT! Jellemzi a kitűnő hatásfokát, amit a csonkolásnak köszönhet. Csökkent a tranzisztorszám, ergo a fogyasztás, de nem annyival csökkent a teljesítménye a játékokban.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Haver gépében lecseréltük a 9600GT gyári réz hűtőjét egy AC S1 rev. 2-re, de majd' elsírtam magam az eredmény láttán, ugyanis a GPU hőfoka nagyon megnőtt. A gyári hűtővel eddig terhelve a gyári 650/1625/1800MHz-en idle 37 fok volt, és szőrös fánkkal terhelve sem ment 49 fok fölé a fix 25%-ra(!) szabályozott ventivel. Az S1-gyel alapon is 54 fokos, szőrös fánkkal pedig 90 fokig is felment. Mind a hűtő, mind a kari tűzforró volt. Az S1-re nem tettünk ventit, mert azt hittem, hogy elegendő lesz a ház elejében alulra beszerelt venti, ami 1000 rpm-en 52.9CFM levegőt tol. Megpróbáltam közvetlenül a kari elé, tehát a floppy meghajtó mögé is beszerelni a ventit, hogy közelről kapja oldalra a hűtőt, de ez a megoldás sem hozott többet 5 foknál. Vajon mit csinálok rosszul?
Egyébként a cucc egy CM534-es házban van. Elöl, a proci magasságában is van egy befújó venti 880rpm-es fordulaton, hátul a proci mögött is egy 5V-ra szabályozott venti ? rpm-mel (12V-on 1300rpm a fordulatszáma, 5v-on kb. 600 rpm lehet, de ez csak tipp). A táp a ház kialakításának megfelelően a proci fölött van, a ventijének fordulatszáma 500-900rpm között változik terhelve.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
fagy53
nagyúr
válasz elfelejtette #10889 üzenetére
Üdv!
Te mindent jól csináltál, csak éppen a rászerelést spóroltad meg, hát ez okozta a "veszted"! Már két gyorskötöző is elég ahhoz, hogy bármilyen 80-120mmm-es házventit rátegyél, az eredmény...lenyűgöző! A 120mm-es venti ha megy 5V-on, akkor az már elég, de ha 7V-ra teszed / 12-5V-os ág közé, fekete az 5V-on/, hangtalan és minden igényt kielégítő hűtést kapsz a 96GT-nél. Nálam a 4830-nál így van, az pedig 20-30%-kal többet zabál mint a GT. -
nagyúr
válasz fagy53 #10888 üzenetére
és ez ugye furmarkos load - ennél játékban kevesebbet kajál érdekes amúgy, hogy a G92-es chipek mennyire zabálják a backend kapacitást, a 8800GT már valamennyire ROP / sávszélesség limites, közben meg a 4850 ugyanazzal a ROP/memóriakapacitással mennyivel erősebb...
-
Ukraan
aktív tag
Szevasztok!
Szeretnék érdeklődni, kinek milyen tapasztalatai vannak a Club3D által kiadott Geforce 9600GT-vel kapcsolatban. Főleg a hűtés hangerejével kapcsolatos dolgok érdekelnek. Egy Zalman-os 8600GT-t szeretnék egy ilyenre lecserélni, viszont a hűtő cseréjére már nem marad keretem, porszívót pedig nem szeretnék.[ Szerkesztve ]
BÚÉK!
-
elfelejtette
veterán
válasz fagy53 #10890 üzenetére
Szia!
Az a helyzet, hogy nem igazán akartam megterhelni a karit még a venti súlyával is. Meg hát sokan írtak elég korrekt hőfokokat jól szellőző házakban passzívan, venti nélkül hűtött karikról, ezért gondoltam azt, hogy talán az is elég lesz, ha oldal irányból megfújatom a karit.
Majd megpróbálom rátenni a hátsó házventit, aminek 1300rpm a fordulatszáma, vagy a Ninja2 ventijét a maga 1000rpm-es fordulatszámával, és meglátjuk, hogy úgy hogyan muzsikál.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Sunsetjoy
tag
Üdv, emberek!
Tanácsot szereték kérni 9600gt OC hűtésének lecseréléséhez.
Erről a darabról van szó: [link]Terhelés alatt, beállításoktól függően 58-tól indul loadon, és van olyan, hogy 85-ig felszalad, mondjuk egy fél óra után. Idle-ben (amikor rivaval majdnem minimumra van visszaszedve 25% ventivel 48-50 fok körül van. Szeretem kihasználni a kártya adottságait, ezért az élvezhetőségig felnyomom a grafikát, de beleizzad. Tudom, hogy azért a videókártya azért nagyjából bírja, de én szeretem, ha nagyjából emberi hőfokon üzemelnek.
Kb. 1 hónapja leszedtem a hűtőjét, tisztítottam, képességeimhez képest újrapasztáztam, stb. jó is volt, de akkor nem volt fenn az oldallapja a gépnek. Most fel van rakva, hogy a kiegészítő ventillátorok a gépben valamilyen áramlást tudjanak végrehajtani. De így viszont melegszik...Milyen ventillátort ajánlotok a kártyára? A jó hűtés 70-80%-ban fontos 20-30% fontosságú a hangja.
Sunsetjoy
A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/
-
Peti78
őstag
válasz elfelejtette #10893 üzenetére
Szia
egy kis adalék a hőfokokhoz. Nekem passzív gigám van, amit azért vettem, hogy egy ventit rárakva kiküszöböljem a gyári ventis megoldások esetleges zavaró hangját, és ne kelljen az általad említett bordára külön költeni.
A hőfokokat 690 házban a következő ventik elhelyezésével mértem, amiket egy Zalman zmf1plus vezérel. elöl, hátul és a Hyper 212-n P-12 Noctua, a vinyók bal oladlán egy ilyen 14 es a Silentből, 2db ilyen felül, a kártyán és az optikai meghajtó alatt ilyen
Jöjjenek a hőfokok, először az összes venti minimumon és csak a kártyán lévőt variáltam.Idle, kariventi alap (865 rpm): 41 fok
Load kariventi alap (865 rpm): 50 fok
Idle kariventi max (1.650 rpm) 39 fok
Load kariventi max ( 1.650 rpm) 46 fokLoad az összes venti maxon 44 fok.
A load-ot Ati tool 0.27-tel a kocka segítségével csináltam, kb 10 perces mérésekkel úgy, hogy közöttük hagytam pár percet beállni a gépet.Megnéztem annak idején venti nékül is, 80 fok k9rnyékére simán felkúszott a maghőmérséklet idle, persze nyáron. Bár akkor még nem ez a házam volt, tehát a szellőzése alapból máshogy alakult.
Csupán anyni problémám van ezzel a megoldással, hogy a venti a proci felé fújja a meleg levegőt, ugyani egy része kilóg a kártya alól. Lehet, hogy jó lenne ha úgy állítanám be, hogy a ház hátulja felé fújja a levegőt, de nem akarom levenni a takarólemezeket.
Bocs, ha nagyon unalmas voltam, de gondoltam megosztom veled amit gondolom már a többi passzív+venti tulajok tudnak.
szia[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
bigsmoke99
csendes tag
Sziasztok az lenne a kérdésem,hogy miért van az ha elkezdek játszani valami játékkal akkor egy idő után elkezd lagolni és a lagg egy olyan 1percig tart és utána jó lesz és pár perc után ez újra ismétlődik.A számítógép nem szokott újra indulni és az összes játéknál elkezd lagolni a cod2-től a prototype-ig és a grafika beállítás nem változtat semmi a legrosszabb grafika beállításon is lagol
GÉPEM:
Alaplap:Asus M2N-X PLUS
CPU:AMD Athlon 64 x2 5000+
Ram:Valamien 2gb 800MHZ DDR2
VGA:Galaxy Geforce 9600gt 512mb
Táp: Codegen 450W-os
Oprendszer: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp.080413-2111)Kérlek segítsetek vagy mondjatok valami okosságot hogy tudnám le tesztelni az eszközeimet
köszike[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest