Új hozzászólás Aktív témák
-
GgG91
tag
Hali!
Lowpower3d profilotok nektek sincs??
Mert nekem nincs és nem is engedi állítani riva tunerben:S -
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Találkoztatok már olyan hibával 9600gt-nél, hogy játékok alatt gyakorlatilag meghal a kártya, értem ez alatt, hogy hirtelen fekete képernyő, venti 100% on ordít, és csak reset tel lehet újraéleszteni a rendszert. Sem lassulás, sem kék halál, sem más előzménye nincs a dolognak. A hiba jelentkezik alacsony gpu használtságú játékokon is (pl WoW ) ill. újabbakon is gyakorlatilag rendszertelenül. Míg előbbin változóan 10 perc - 1 óra alatt jön ki, az új, nagyobb étvágyú játékokon néha a pálya betöltése utáni 10 mp belül jelentkezik.
Kártya: XFX 9600GT XXX Alpha Dog Edition
Válaszokat előre is köszönöm.
# ANTAL Tuning #
-
fagy53
nagyúr
A 96GT-n, és nem minden gyártóra igaz ez, van egy átok amely pontosan azt műveli amit leírtál. Inno3D és Giga kártyán nemigazán történik ez meg de más gyártók VGA-in gyakori volt ez a jelenség. Ne tudni mi okozza, nálunk és külföldön is foglalkoztak vele, de a garis cserén kívül én nem hallottam más gyógyírról.
Ja, BlackSOD - Black Screen Of Death[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Van egy kis gondom. Van egy Giga 9600Gt karim.Alaplap Giga 770DS3. A lapon PCX2 csatolás van. Az nv driver azt jelzi hogy kevés a feszültség a kártyának. Ha VGA végén található táp csatinál csak a sárga,fekete vezetékes molex csatira dugog tápot, akkor továbbra is kevés a reklamál a driver. Ha négy vezetékes csatira dugom rá a tápot akkor el sem indul a gép. Letiltja . 1x sikerült elindulnia de akkor meg össze égett a vezeték Valami nagyon nem jó. Mi lehet a hiba? VGA vagy lap? A kari az előtte lévő lapban ment gond nélkül. -
twollah
nagyúr
Kijott az uj beta driver (Nvidia Forceware v182.05 Beta).
Tovabbi info itt.
-
euchi
aktív tag
Három hét?! Addig például olvashatsz könyveket. (jó sokat)
Nekem ugyanezzel a hibával 1 héten belül kicserélték. De a többségnek nem ment ilyen simán a gariztatás, mert a közismert tesztprogik(pl. Crysis,3DMark), nem hozzák ki ezt a hibát.
Remélem világosan közölted, hogy mikor, mivel, hogyan nyiffan ki a kari, és nem kapod vissza a szervizesektől azzal a szöveggel, hogy szerintük jó.
Nem akarok rád ijeszteni, de erre nagy esélyed van. Ezért is nevezte fagy53 átoknak a fekete halált, mert bizony nem könnyű cseréltetni egy ilyen GT-t. Nekem is rá kellett telefonálnom az boltra ahol a GT-met vettem, hogy legyenek szívesek néhány általam említett játékon is kipróbálni. Mázlim volt, megtették.[ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
A bolt ahol vettem, nem rendelkezik saját szervizzel. Visszaküldték a gyártónak, ahol majd kiderítik h igazam van . Mellesleg az eladó is normális volt, szépen ráírta a szervízpapírra hogy " Fekete képernyő terhelés alatt, csak játékoknál." Elmondtam hogy 2 napig ment rajta 3DMark és nem tudtam rajta kimutatni. Megértette, megvizsgálta a kártyát mindenhol hogy külsérelmi nyom látszik e rajta és mivel nem talált mondta h semmi akadálya a garanciának. Úgyhogy most várok, ha a kártyát nem lehet javítani a cég azonnal cseréli nekem újra.
# ANTAL Tuning #
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Geforce 9600M GT 512Mb-os kártyát Mobil Core 2 Duo T9300-as procival hajt valaki?
Milyen hömérsékleti értékekkel müködik? (2D, 3D)Köszi a válaszokat!
-
atyca
senior tag
Sziasztok!Nekem evga 9600gt karim van.Az utóbbi időben nem enged a gépem drivert frissíteni.Telepítés utáni rebootnál,a windows betöltésének vége felé fekete képernyő,és annyi.A gép ketyeg tovább,dehát abból nem látni semmit.Csak az eredeti gyári driverrel hajlandó normálisan futni.Ez a jelenség belefér a"black screen of death"kategóriába?
Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
mitisz
tag
Üdv!
Az mitől van hogy miközben egy játékkal játszok egy idő után átmegy a monitor feketébe mintha nem kapna jelet a VGA-mtól?? A hang is beakad. Csak a reboot segít.
A karim egy 2 hónaposan új Inno3d 9600gt
Túlmelegedés nem lehet, a táp se lehet gond, gyárilag meg nem hiszem hogy hibás már régóta működik jól, és nem minden játékban csinálja ezt hogy "random időközönként fekete képernyőt kapok és beakasztom a hangot amin csak a reboot segít" című dolgot.
Utánaolvasva ez egy elég gyakori hiba a 9600gt-knél, és senki sem tudja hogy mi rá a megoldás... remek...
Ha valaki bármit tudna ajánlani/segíteni az életmentő lenne! Köszi előre is!(garira csak LEGESlegvégső esetben akarom bevinni ha már tényleg nem tudok vele mit megpróbálni)
Köszönet!
-
fagy53
nagyúr
Szerintem ez nem a BlackSOD, mert a gyári driverrel nincs ilyen problémád, másrészről meg 2D-ben ha jól tudom soha nem volt feketehalál.
mitisz: nálad viszont pontosan illik a leírásod erre a jelenségre, meglepő az Inno3D ilyen viselkedése, mert én legalábbis erről még inno tulajoktól még nem hallottam.
Próbáld ki a Lightsmark2008 2.0 teszt progit, ha képtelen vagy lefuttatni a feketehalál miatt, akkor gari! -
atyca
senior tag
válasz fagy53 #10125 üzenetére
Pont mielőtt elolvastam volna a válaszod,akkor néztem meg a Lightsmarkkal,És a 3dmarkkal is.Az utóbbinál néha döcögött,de nem lőn sötétség.Ha nem BSOD,akkor mi a bánat lehet ez?Vistánál még a monitorom is kikapcsol a reboot után,xpnél csak sötét vala.
-
nagyúr
Csináltam egy tesztet, ahol azonos órajelen kerül összevetésre a 9600GT, a 9800GT és a 9800GTX - arra voltam kíváncsi, hogy mennyit számít a 9800-asok több shadere. Az eredmény érdekes, bár korántsem váratlan
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
euchi
aktív tag
válasz mitisz #10128 üzenetére
Csak azokkal a játékokkal tudod bizonyítani az igazadat, amik nálad sűrűn fagynak, lehtőleg rövid időn belül. Ha az adott játék még benchmarkot is tartalmaz, akkor még jobb a helyzet. Ez a LightsMark, ha jól emlékszem, hagyott cserben már valakit a gariztatásnál, pedig otthon csinálta neki a BlackDeath-t.
Továbra sem tudni, mi okozza ezt az átkot.fagy53: A Gigabyte-ra is azt mondtad, hogy nem valószínű, mégis volt már itt a PH-n BlackSOD Gigával. Csak idő kérdése volt, hogy mikor kerül a képbe egy Inno.
atyca: Kicsit kevés az infó ahhoz, hogy okosat mondjak, pl. kitölthetnéd az adatalpodon, hogy milyen konfigod van. És mit jelent nálad az "utóbbi időben"? Hogyan történt ez? Egyszer nem indult el a Win és valmilyen furcsa okból visszaraktad a gyári drivert? Azóta nem frissítheted? Kicsit ködös ez nekem. Amit most tudok tanácsolni, az a Driver Sweeper használata safe mode-ban.
-
mitisz
tag
De akkor mit tudok csinálni?
Egyedül a Crysis Warhead produkálja a feketét kábé 5 perc játék után.
De ha mégse jön be akkor feleslegesen lesz bennt a karim a garin. (akár heteket??)
Tényleg mennyi idő lesz (Szegedről) mire megkapom az új karit ha esetleg sikerül bizonyítanom hogy nem jó?
Bemegyek oda ahova vettem, megmondom hé figyu próbáljátok már ki a crysis warhead-et ezen a karin és figyeljétek hogy BSOD-ot kaptok... vagy mégis mit mondjak??
Köszi a útmutatást előre is! Hálásan!
-
grunge
addikt
eléggé aggsztó ez a BSOD...remélem az enyém nem kapja el, nagyon nem hiányozna a gariztatás. amúgy kezdettől szokott ez jelenkezni, vagy akár pár hónap letelte után is előjöhet?
159 SW 1.9 jtdm <3
-
atyca
senior tag
Konkrétan az van,hogy rendszeresen szoktam frissíteni a drivert,és egyszer csak a fentiek történtek.Egyedül a 171.16-os, a karival lemezen kapott drivert tudom a gépre felrakni,az újabbaknál az install utáni rebootnál az üdvözlő képernyőt már nem látom.Azóta már többször,többféle xp-t(és vistát)is felpakoltam a vasra,ebből kifolyólag formázva is volt a merevlemez.A probléma mégsem oldódott meg.És ez már vagy 3 hónapja tart.
u.i.:adatlap kitöltve.[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
Azt hogy mennyire valószínű sohasem számszerűsítettem, mert nem ismert az eladott darabszám és a BlackSOD esetek aránya márkánként. Változatlanul az eddigi ismert, a PH!-n megjelent infók alapján úgy látom, hogy rendkívűl kicsi az esélye, hogy Inno3D és Giga kártyákat a BlackSOD átka sújtsa. Egy-egy esetről tudok már, a többi márkánál ez egynél nagyobb szám. Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy ez a két márka sem kivétel, valószínű, hogy a G94-es magban van egy probléma ami a bios-szal orvosolható, de nem 100%-os hatásfokkal. Ebből a szempontból nézve láthatóan az Inno3D és a Giga bios-ok a legsikerültebbek, de nem tökéletesek.
mitisz: mivel nincs ismert hibaelhárítás erre a jelenségre és sajnos a gariztatás is nehézkes az előfordulási valószínűsége miatt, vagy kihagyod a Crysis WH-t, vagy visszaveszed az órajeleket kb 10%-kal reménykedve, hogy mégsem a BlackSOD a gond.
Ha megszűnik erre a probléma, akkor félig nyertél és lehet reménykedned a gariztatásban. -
euchi
aktív tag
válasz mitisz #10131 üzenetére
Érdekes nekem az alap Crysis nem csinálta. (A Warhead akkor még nem jelent meg, amikor én a GT-met vettem.) Nekem anno a Flatout 2 és az NBALive08 csinálta a leggyakrabban. (Ezeket toltam akkoriban.) Az enyémet a Flatout2-n tesztelték, külön kérésre.
Én azt javaslom, hogy egy ismerőssel cserélgess alkatrészeket, első sorban az alaplapot. Zárjuk ki a szokásos inkompatibilitást, BIOS problémákat (az is okozhatja). Ha ez megvolt, jöhet a gari.
Egyébként nem altatás/ébresztés után csinálja? Mert nekem S3-as sleep mode-ban lefagy ébresztés után néhány percel, ha játszom. Ezért most S1-re van állítva.
A gariztatás sajnos heteket, esetleg hónapokat is igénybe vehet. Én megúsztam egy héttel, de az tiszta mázli volt.atyca: Huh! Hát ez így nehéz ügy. És nem változott semmit a géped? Új bios, új hardver, akármi? Van neked mostanában olyan programod ami nem széleskörben elterjedt, de te mégis föl szoktad tenni a gépedre minden Win install után. Nem valószínű, hogy a kari a ludas.
grunge: Ne aggódj, ez nem fertőző betegség, inkább genetikai rendellenesség.
Igaz nekem két hét kellett, hogy rájöjjek, mert mint említettem a Crysis nem csinálta és természetesen azt vittem végig először.[ Szerkesztve ]
-
-
-
euchi
aktív tag
válasz fagy53 #10139 üzenetére
Ez nagy tévedés. Az underclock-olás igenis stabilizálja a feketéző GT-ket. De ehhez elég drasztikusan kell csökkenteni az órajelet. Talán a 10% még kevés. Én egy hétig e-maileztem egy fazonnal aki ahelyett, hogy gariztatta volna inkább visszavette az órajelét a kártyájának. Nem tudtam meggyőzni őt, mivel nem akart hosszú időre gép nélkül maradni. Ez végülis érthető.
-
atyca
senior tag
Most,hogy kérdezed volt bios frissítés valamikor novemberben.Valamit elállított volna?Az a baj,hogy sík hülye vagyok a bios beállításokhoz.Ha esetleg meg tudnád mondani mit kéne lecsekkolnom ill. átállítanom,hálás lennék.Új hardver is érkezett,de az csak a paranormális jelenségek megjelenése után.(egy Creative hangkártya)
-
euchi
aktív tag
Na ez valami, amin el lehet indulni. ASRock lapom még nem volt, nem igazán tudom, hogy miként néz ki a BIOS-a. Elővehetnéd a lapod használati útmutatóját (és egy angol szótárt, ha szükséges), és keresned kellene valakit itt a PH-n akinek hasonló, vagy ugyanolyan lapja van mint neked. Próbaképpen visszatehetnéd az előző bios-t is. (hacsak nem valami konkrét problémát oldottál meg a frissítéssel). A bios frissítést te csináltad?
-
atyca
senior tag
Jelentem,én.Az Asrock honlapjáról töltöttem le a frissítést,ha jól emlékszem csak futtatni kellett,és újra indítani a masinát.Sajnos miután boltban pakolták össze a gépem,a kézikönyv"kimaradt" a dobozból.Arra már nem emlékszem,hogy milyen verziószámú bios volt rajta eredetileg.Egyébként köszi a törődést,ez az első fórum,ahol érdemileg foglalkoznak a problémámmal,és válaszolnak is.
-
Cadal
őstag
Hi! Nem tudjátok véletlenül, hogy Win 7-hez honnan lehet drivert letölteni, a kártyánkhoz?
Az nv oldalán sajnos nincs még ott a támogatott oprendszerek közt.Vagy jó hozzá a vista driver?
[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
Okés, köszi akkor kipróbálom én is azt (vistás)!
Amúgy Grat, még korábban néztem az eredményed az alaplapunk topikjában. Egész szép eredményt értél el 3,2Ghz-en a 3dmark06ban. (Sajnos a VGA-d órajelei nem derülnek ki, ezért is ajánlott ilyenkor egy GPU-zt futtatni )
Ha esetleg érdekel, (viszonyítási alapként) tudok feltenni sima X2-es 3,2Ghz-es eredményt.Win 7-et pedig csak a szélviharos hóeséses idő miatt akarom kipróbálni, mást sajna úgysem lehet csinálni. Az angol nyelv miatt amúgy is kicsit nehézkes lesz a használata (bevallom őszintén).
-
mitisz
tag
Nos, jelentem a 100mhz-s underclockolás nekem nem segített semmit, ugyanúgy feketét kapok :/
Mostmár csak a gari maradt gondolom
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest