- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
Overlocker
veterán
max 250w sztem, és elégnek kell lennie a tápnak,ha minden okés vele.
Nálam terhelve 210W volt kimérve, ezzel a géppel:
DFI -NF4 SLI-D
3200+@2800Mhz
2-512MB Gskill FX 400@620
7900GT (530/1700)
1 winyó
1 dvd író
sőt, az enyém húzott értékkel mért wattfelvétel,szval az övé se lehet sokkal többet..
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
Én is ráeresztettem a beta 10-es atitoolt a VGA-ra. (a 14-es kicsit elnézőbb, hiába a balra húzott csúszka, 1-2 hibázást még megenged)
Találtam egy kis érdekességet
először ram kimaxolva, majd a GPU: 545/1816 (10 perces hibamentes futás)
először a GPU kimaxolva, majd a ram: 551/1652
Ugyan nem teszteltem 3dmarkkal, de az első sztem gyorsabb beállítás. Érdemes először a ram végét megkeresni szvsz. -
Pietrosz
addikt
-
arn
félisten
válasz Pietrosz #1852 üzenetére
a tesztelesi modszereddel az a gond, hogy rovid. mivel a gputungingod sem stabil allapotot jelol ezert a memnel lehet nem is a mem, hanem a gpu hibazik, ennek ellenere a mem orajelet fogja csokkenteni.
a gput teszteld ki eloszor, de ugy, hogy tobb ora utan se legyen rajta artifact - ezutan lehet ezen az orajelen tesztelni a memet.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
keszegduda
őstag
Ez a táp elbírna egy 7900GT-t, vagy esetleg X1800XT-t
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060410/t_p_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A táp már ATX 2.0-ás, tehát 24 pines!
A konfig aláírásban!
[Szerkesztve] -
arn
félisten
válasz keszegduda #1856 üzenetére
a 7900gt nem nagy etvagyu... az x1800xt mas teszta.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Dade
tag
Talán igen... Nekem 420W-os tápom van, de az új kártyához a gyártó 450W-t ajánlt.
Szerencsémre megy a régi tápommal is.
Szerk : az 1800XT-re gondoltam.
Dade
[Szerkesztve]''...Mordor éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején...''
-
keszegduda
őstag
Eddig tökéletesen meg vagyok elégedve a táppal, nem indult újra 1X-er sem, de egy jó pár zárlatot kibírt már
Volt 6600GT-m azzal is ment normálisan!
Jelenleg X300-al gyűröm a game-eket, hát mit mondjak...
Azon gondolkodom, hogy 7900GT vagy X1800XT, úgy hogy lehetőleg ne legyen tápcsere
De az X1800XT 512Mb ramja elég kecsegtető!
Nem tudom mi legyen -
arn
félisten
a gyorsulasrol nem is irtam - olyan ertekeknel neztem, aminel az atitool sem mutat hibat. 540 -> 630 (ram konstans).
igy a 3dmark2k6 12-14%ot gyorsult. ez azert nem lebecsulendo, mert a 7800gt tuningpotencialja osszesen volt ennyi kb.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Pipiripi
senior tag
elv működnie kell, a tesztek szerint egy x1800xl-el van egy szinten a 7900gt, viszont az XT-nek már lehet kevés...
-
arn
félisten
válasz Pipiripi #1862 üzenetére
drvben mennyit tudsz max beallitani? beta10, maxra huzott csuszka?
furcsallom... nekem sokkal erzekenyebb volt, mint mas. a 3dmark2k3at megnezem.
[Szerkesztve]facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
-
sb
veterán
a coolbits nálam kb jól lövi be: 560 (mod után most 646)
mod előtt 570-en még ment mindenféle progi gond nélkül: fear, mark05, mark06
de a 03 és 01 nature tesztje behalt. csak 560-on volt hajlandó lefutni (többször is)
atitoolról ugyebár még nem tudok nyilatkozni, de a két nature szvsz gpu-ra mindig is nagyon érzékeny volt. az új markoknál mindenkettő érzékenyebb, de emlékeim szerint a 01 talán még a 03-nál is jobban...
nem véletlen kezdtem azzal a legelső 7900 húzás tesztet...
[Szerkesztve] -
arn
félisten
válasz Pipiripi #1868 üzenetére
atitool 025beta10 artifact csuszka balra.
megnezem en is a markokat. egy tuningnal mindig tobb het alatt derul ki, hogy mennyi is az annyi. loopolva hamar kidobja? csak a nature teszteket nezzem?facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Pipiripi
senior tag
nekem asszem beta 14 van. én nem találtam abban csúszkát, bár lehet én nem vágok vmit. először rányomtam a ''find max core'' ikonra, megvártam hol hibázik először. utána rányomtam a ''find max mem''-re és megcsináltam ugyanezt. ezután visszaállítottam a magon 10mhz-t, a memóriákon meg kb 40mhz-t, és rányomtam a ''scan for artifacts''-ra. kb 20 percig hagytam, ezalatt nem hibázott. nekem is csak a nature tesztel sz@rakodik.
a régebbi driverrel lefagyott, a legújabbal pedig végigmegy, csak megkattan a gép és resetet kell nyomni -
arn
félisten
-
arn
félisten
http://www.techpowerup.com/downloads/104 [link]
ott a csuszka - azt balra.
[Szerkesztve]facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Touareg
tag
A 7900 GTX-nek elég egy 400 W os táp?
-
Touareg
tag
Mennyibe kerül kb egy 7900 GTXbrutto áron?
-
Alvin_ti4200
félisten
Ez a rohadt Tomb Raider: Legend az agyamra megy Az első pályán nem sokkal miután bejutottam a templomba és megöltem azt a jaguárt, kivág hibaüzenettel Először aszittem, hogy a tuninggal van a baja, de alapórajelen is csinálja A demóval simán nyomtam ennél a résznél tovább is (igaz ott nem voltak nextgen effektek). Találkozott már valaki ezzel a problémával? Mi lehet a baja?
[Szerkesztve] -
arn
félisten
válasz Alvin_ti4200 #1882 üzenetére
lara croftbol kb a harmadik resznel elegem lett... asszem a masodiknal csodaltuk meg a v2n a texturafilteringet.
akkor a harmadik se most lehetett.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Gaboman
nagyúr
Tomb Raider: Legend 1280x1024 4xAA 16xAF Nextgen beállításával nektek hogy megy?
Játszható még,vagy beszaggat?Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Pietrosz
addikt
válasz Alvin_ti4200 #1886 üzenetére
Már van patch, talán próbáld azzal.
-
bagyulajuve
addikt
-
horvathkrisz
addikt
Ezt nézzétek!
Ilyen kártyát kell venni!!!
[link]
lol lol lol lol lol lol -
horvathkrisz
addikt
Ez lesz a gépemben amíg meg nem jön a 6800 Ultra
Hát nem siralmas???
-
FZsolt81
csendes tag
Sziasztok,
én a jövőhéten akarok venni egy Gainward 7900GT-t és büszke tulajoktól kéne tapasztalat+info a tuningolhatóságról.
THXZsolesz
-
Csotke
tag
válasz horvathkrisz #1891 üzenetére
Ez semmi...egy hete egy S3 Trio64V2/DX hasít a gépemben...én is várok az új 7900GTX karira....szerinted....
A 19 colos TFT-n 800x600-at pumpálok vele....akkora egy ikon mint egy söralátét....Power is nothing without control!
-
törölt tag
-
Rolci
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis infó srácok!Az a kérdés, hogy mennyibe fáj most kb egy 7900GTX 512. Illetve jobban megéri-e mint az Ati X1900XTX .Végül is az alapkérdés, hogy SLI V. CrossFire?
THx! -
arn
félisten
válasz Pipiripi #1862 üzenetére
nem lehet olyan rossz a tesztelesi modszerem, mert mindketto hibatlanul futott (01,03) - mindkettovel csinaltam 10es loopot.
630/1760 - harom es fel oraig ok volt atitools alatt is.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz #96302336 #1898 üzenetére
ket 7900gt olcsobb lenne (nem is kevessel) - amit irsz itt 7900gtx ara. igaz a ram fele, mint a gx2n. de vmit vmiert - es szvsz nem is szamitana igazan.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest