- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
Aktív témák
-
-
Yom
aktív tag
Sziasztok!
Vkari vasarlas elott allok, es nem tudom, hogy 6600gt v 6800gt legyen. 6800gt vel a Counter-Strike source kb hany fps-t produkal? 1280x1024 AA: 6x, es minden maxon. Illetve melyik markat erdemes valasztani? AGP-s kell, mert nincs a lapomon PCI-E es nem akarok teljes konfigot cserelni.
En ezeket nezegettem: Gigabyte, MSI, Leadtek. Ezek kozul mi a ''rangsor''?
koszi: Yom
szerk: lenne par kerdesem.
6800GS-t tunning nem szerepelt az 1. hsz-ben. ezt lehet tunningolni: 16/6-ra? erre felm1 zalman heatpipe? illetve hogy GS-bol melyik gyarto AGP-s valtozata jo? ez mennyivel gyengebb mint a GT?
[Szerkesztve]I came. I saw. I lagged out.
-
ToBeY
nagyúr
Ilyet kérdezni 6800GT jóval erősebb mint a 6600GT szal ha van annyi pénzed, akkor egyértelmű a választás. Counter Strike szuperúl fog menni, minden szűrő bekapcsolása mellet 6800GT-vel! Amelyik márkához több cuccot adnak,vagy magasabb órajelre van kalibrálva, vagy jobb a hűtése azt vedd meg!! Ezt neked kell eldönteni! Ausus tudom baromi drága szerintem nem ér annyit. Ami jó lehet Club3D vagy inno3d mert nekem is az van (de csak 6800GT jó az inno3d 6600GT-nél szar)
-
Yom
aktív tag
tudom,h joval erosebb
igazabol azert vacilalok, mert a mostani 9600xt-m huzva is eleg jol birja, 40-50fps stabilan. csak most lenne vevo a karimra, es igy mar megeri lecserelni. (meg linux alatt eleg sokat szivok, a szar ati driver tamogatassal) 6800gt ara kicsit borsos, es foleg programozok C++/PHP. es ezert nem feltetlen akarok venni 1 nagyon kiraly gamer kartyat, csak 1 olyat, amivel CSS 100 fps-t produkal stabilan. 1024x768ban ennyivel nyomtam, es most 1280x1024 furcsa a kevesebb fps.
GS-ben lehet aktivalni a maradek vertexshadert, ill pipelinet?
az nekem nem fontos, hogy milyen jatekokat, softwareket adnak hozza, mert use hasznalnam oket
gpu,mem, hutes cserelhetoseg lenne a fontos.
nvidianal akkor nincs olyan kulonbseg, mint atinal: gexcube sokkal extremebb karikat gyart, mint a tobbi.I came. I saw. I lagged out.
-
Flagstaff2
senior tag
Linux alatt szívtam ám rendesen a 6800-al! Első indítás után dönölű fekete képernyő fogadott. SuSE 9.3 Bő két nap után azért sikerült működőképessé tenni 1024x768-on 100Hz-el.
Előtte 9600-am volt és csak írtam egy fglrxconfigot megadtam amit kérdez és kész. A SuSE-ban (tudom másban is) alapból benne volt az ATI driver.
[Szerkesztve]X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT
-
Thomas1
addikt
Igen, ha Cs-vel játszasz leginkább, akkor felesleges egy 6800GT. Maximum nem használsz mindenhol 6*AA-t, meg a Militia pályán kicsit visszaveszed a felbontást. HDR nagyon odavágja ezen a pályán a karikat.
Gainward 6600GT-t ajánlok, de nézz be a 6600GT topicba, sok hasznos dolgot megtudhatsz.Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
Ery
tag
HY!
Lenne 1 kis gondom!
Beraktam 1 chieftec tápot (360ast) bedugtam jol mindent és bekapcsoltam, csak pittyegett 1et és nemindult el a gép.Kikapcsoltam.
A videokarira más tápcsatit raktam igy elindult a gép de a monitoron érdekes szines négyzetek és alakok jelentek meg, gyorsan kinyomtam és ugy érezem mintha a táp kábelén a piros szál meleg lenne. Visszavittem gariba a tápot, azthittem csak azzal van baj de kiváncsiságbol haverom gépébe kiprobáltam a karim és ott bekapcs után csak 1et pörgött a procihüttés meg 1et a videokari hüttés és nemment tovább. (nemkapcsolt be a gép)
Mi lehet a baj? Szerintem mindenképp gariba megy vissza. De nemmondhatom azt annak akinél a tápot vettem h csinálja meg a karit is mivel a tőle származó vadiuj táp rontotta el???
Előre is kösszi -
eastsider
nagyúr
megvan a VGA-m
inno 6800
alapont 05-ben 36** pont!!
az előző 1400 körül volt
hogy lehet feloldani a letiltott vertexegységeket és pipeline-okat???
megnézem azért bobbacsi oldalát
nekem bobbacsi oldala kínaiul van
[Szerkesztve] -
eastsider
nagyúr
milyen drivert javasoltok 81.85 vagy 81.89 vagy vmi ilyesmi van fönn
melyik e leghjobb tuningoláshoz és játékhoz?? -
Cicero
őstag
Ha veszek (Most egy gagyi Mercury 400-as van bent) egy Thermaltake 425 W-os tápegységet, akkor a videókártyát jobban tudom tuningolni?
-
Yom
aktív tag
válasz Flagstaff2 #809 üzenetére
en gentoo-t hasznalok, es mikor frissitettem a xorg-t, akkor az uj ati driverek nem mentek vele. fglrxconfig utan nem feltetlenul van ati drivered, fglxinfo-val erdemes ellenorizni.
pontosan mit volt a baj, amiert fekete kepernyo fogadott?I came. I saw. I lagged out.
-
Flagstaff2
senior tag
Haverod gépében egyszerűen a táp befulladt. Nem bírta ellátni a cuccokat az indulás pillanatában elegendő naftával. Ennyi. És sztem a saját csífteked is halovány a normális tápfeszültség szolgáltatásához,főleg ha van még pár extra cucc is a gépben. Mondjuk pár vinyó,CD/DVD olvasó,WLAN kari,egyéb PCI kiegészítők,ventik,neonok,stb.
X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT
-
Skecher
tag
Üdv!
Szerintetek mejik a jobb választás:
Inno3D 6800 128MB AGP TV
Inno3D 6800LE 256MB AGP TVD (és ez a drágább 1K-val)
a sima 6800nak 12/5, a 6800LE 8/5 az alap pipája ugye? a 6800at nagyvalószínűséggel lehet 16/5re moddolni viszont a 6800LE-t valszeg csak 12/5-re. Szval megéri a +128ram de kevesebb pipa, vagy több pipa és kevesebb ram?? a gépbe ezt egy tartós kártyának szánom(kb 1-1,5év) az uj játékokra mejik lenne az alkalmasabb? -
Skecher
tag
válasz c.zsolti #823 üzenetére
Teljesítményben egy szinten vannak? vmivel azér csak jobb egy sima 6800 mint egy 6600gt nem? 12/5 325/700 vs. 8/4 500/1000. nem vagyok nagyon tájékozott, de a sima 6800nak vagy a LE-nek nagyvonalakban medig lehet huzni a gpu-ját és a memóját? 400/800-ig azért fellehet tornázni egy vf700+mem bordákkal, nem?
-
Axi-Maxi
tag
válasz Flagstaff2 #819 üzenetére
Nemhinném h kevés lenne a táp. Elötte egy 400-rol ment. Nálam probáltuk a videokarit(6800) 450w táprol nemakart elindulni!! Csak pördült eggyet a proci venti meg a videokari ventije ennyi
Igyál vizet Axi fizet
-
c.zsolti
őstag
Kb. egy szinten vannak, nagyobb felbontás és látvány javítók mellett kerülhet előnybe a 6800.
Egy új karinál nem mehetsz biztosra a tuning és moddolhatóság terén...Egyébként nem tudom mennyit mennek.
Mi van ha kifogsz egy anti-tuning kártyát? Akkor nem biztos, hogy megéri a plusz anyagi ráfordítást.
Én is egy 6600GT-t cseréltem a mostanira, de itt nem kellett a tuningra hagyatkoznom, mivel alapon is jóval gyorsabb az új kártya 1280-as felbontásban....
-
eastsider
nagyúr
én is 6600GT vs 6800 közül végül a 6800-at választottam
256 bit az 256 bit
amúgy hogy lehet beállítani a hőmérőt mer én nemt találom
és mekkora órajelekig kell mennije?? nekem rivatuner belőtte 1050 és 500 vagy hány mhz-ra -
Skecher
tag
válasz c.zsolti #827 üzenetére
Képbe került még egy kártya PowerColor X800Pro 256MB.
Szval 6600GT-ről mejikre érdemes váltani: Inno3D 6800LE 256MB TDV
Inno3D 6800 128MB TV
PowerColor X800Pro 256MB.(nem annyira esélyes 6Kval drágább mint a 6800ak)
Esetleg irhatnátok tapasztalatok a két Inno kareszról: mennyire huzhatók, modding, stb,PLS.
Köszi a válaszokat -
Skecher
tag
válasz c.zsolti #834 üzenetére
Én is épp ezt a tesztet böngészem! az x800proban az zavar h nem támogatja a hdr-t és az sm 3.0-t, amire az idén megjelenő és jövöre megjelenő játékok erősen támaszkodni fognak, ezért hajlok az nv felé, viszont egy x800pronak sokkal nagyobb a nyers teljesítménye, azzal bátran játszhatnék 1280ban szűrőkkel 1ütt. nem tudok dönteni
Írjon vki tapasztalatokat erről: Inno3D 6800LE 256MB TVD és errő: Inno3D 6800 128MB TV.
Köszönöm -
kalapos
tag
Segítsetek már légyszi! Nem tudom állítani az órajelfrekvenciákat a kártyámon, mert állandóan az írja ki, hogy a teszt sikertelen. Néha viszont sikeres, de akkor is a gyári értékre rakja vissza. Nem tudok alacsonyabb frekit se beállítani mint a gyári érték. Mért???
Inviziböl Dzsizusz
-
eastsider
nagyúr
tuningoltam egy darabig aztán a 3685 ből 3786 lett vagy vhogy így
ma leszedem 06-ot
és akkor remélem hoz 1,5K-t
ja meg most wanted-be meg pár 3D-s alkalmazásnál pl SA-nál
úgy kifagy h újra is indul ez mitől lehet??
lehet azért mer nem driver cleanereztem???
háát ahogy nézem a táblicskut nem nagy esélyem van a 1,5K-ra
[Szerkesztve] -
Thomas1
addikt
6800LE az nem 8/5 hanem 8/4. Viszont volt itt egy csávó, aki azt állította, hogy az Inno3D 6800LE 256 megás kártyán mennek a ramok 1000 MHz-en. Mondjuk azóta nem írt, de ha visszakeresel egy kicsit, akkor megtalálod a hsz-t.
Szerintem jól járnál az X800Pro-val. Nekem LE van, 12/6-on használom, és hidd el, hogy ahol van HDR (Lost Coast, CS:S:Militia), ott nagyon belassul ez a kártya.Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
zizzenet
csendes tag
Lehet, hülye kérdés: az InnoVision és az Inno3D márkajelzés ugyanazt a kártyát takarja?
-
Jim Karéj
tag
válasz csabee69 #843 üzenetére
Kicsit kiváncsiskodnék én is. Nekem is az aqua-ból van a 6800le de csak 128mb-os, nekm a ram 930-at megy de a mag csak 350-net (silencer 5). Neked mennyit megy mag, mert megnéztem a biosába alapból 1.1 voltot kap. szerintetek ha feltolnám 1.3 -ra menne esetleg többet?
''Én már annyi különöset láttam, hogy semmit sem találok különösnek.'' Különös
-
csabee69
csendes tag
válasz Jim Karéj #845 üzenetére
Nekem a driver teszten 400-on is átmegy, de ott már lassabb, mint 350-en ahogy használom. Ez nemtom biztosan mitől lehet, lehet hogy nekem is több fesz kéne neki, vagy előbb kéne húzni és utána moddolni, vagy csak símán az NF3 inkompatibilitás játszik be.. Ha már itt tartunk én is kérdeznék: A gépem Asus K8N, A64 3000+ (2500 MHz), 1 GB Kingmax (420 MHz), Inno 6800LE 256DDR3 (16/5, 350/1000). Normális a 3DMark 2003/2005/2006 - 117xx/47xx/23xx? Mert kicsit keveslem..
-
csabee69
csendes tag
válasz eastsider #847 üzenetére
Na igen, de szerintem a kártyámnak súrolnia kéne a 6800GT eredményeket (bár nem tudom az az 1 vertex shader minusz mennyit dobhat).2005-ben elvileg 5000 fölött kéne lennem nem?
Bár úgylátom mindenki szerint jó LE mezőnyben biztosan, de ez azért nem síma LE
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest