Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Brash89

    csendes tag

    Sziasztok!

    Az én történetem a következő a Samsung Electronics Magyar Zrt-vel és a Media Markt-al:

    Vásároltam egy QE65Q95TDTXXH TV-t a Media Marktól (2022.09.22-én), amelyet megérkezés után sajnos nem volt helyem összeszerelni, mivel házfelújításban vagyunk, de mivel akciós volt épp (380.000Ft), ezért megvásároltam. (Ez az én hibám és soha nem fog többet előfordulni.)

    Mire volt lehetőségem összeszerelni és kipróbálni már nyilván túl voltam a 3 napos csere, illetve a 14 napos elálláson is és itt kezdődik a hosszas levelezgetés a Media Markttal, akik egyből a Samsunghoz irányítottak, ahol még hosszabb levélváltások után eljutottunk oda, hogy a TV hibamentes szerintük.

    A TV-re 3 év Samsung illetve +2 év Silver garanciám van a Media Marktnál. A hibák amiket produkál, azokat képen is próbálom csatolni illetve nagy vonalakba leírni.

    A TV amikor alul és felül (mondjuk Netflixen) fekete képsáv van, nagyon csúnyán bevilágít, illetve a 2 felső sarkában, mintha a nap sütne, sárgás kör ívet leíró elszíneződések láthatóak, hol egészen a kép feléig benyúlva, hol csak a sarkokban, de az alul-felül bevilágító LED-ek azok állandóan és zavaró mód jelen vannak.

    A Samsung válasza az nagy vonalakban annyi, hogy általam készített telefonos fotók alapján a "technikusukkal egyeztetve megállapítják, hogy ez nem hiba, hanem a LED technológia sajátossága és állítsam ECO módba a beállításokban a TV-t, illetve azt, hogy automatikusan állítsa a TV a fényerőt a környezeti fényviszonyokhoz."

    Ami nyilván nem oldja meg a problémámat csak a sötét jelenetsorokat még sötétebbé és élvezhetetlenné teszi. Tehát nem használhatom sem a dinamikus vagy kiemelt módot, sem a gyári Samsung Movie módot, mert alul-felül a LED kiveri az ember szemét.

    Ha színes a kép és teljes szélességében van a TV-n, akkor a TV valóban hibamentes és semmit nem venni észre, a színek gyönyörűek, az XBOX 120Hz 4K-ban nagyon jó, és a Samsung a "Teszt videó és kép fotója mögé bújva is azt írja nem tapasztalható a hiba és hibamentes." - ez igaz is. De a fekete fotókat mintha észre sem vennék, ignorálják, csak a színes tesztekre hivatkoznak, hogy jó. A többi a "LED technológia ilyen" mondattal lezárva.

    Szerintetek milyen lehetőségeim vannak? Mit tehetek? Szerintetek a LED technológia valóban ilyen? (Képeken látható)



    Hiába kérem, hogy a technikus jöjjön el és ne képeken nézze meg, felajánlottam popcornt meg hogy bármelyik sorozatot végignézheti elejétől a végéig bármelyik streaming szolgáltatónál, ez nem győzi meg a technikust, hogy kijöjjön házhoz.

    Köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák