- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz MaxxDamage #88800 üzenetére
Inkább csak az a kérdés, hogy van-e (akkora) chiphiány, vagy nincs. Jut-e mindenkinek, akár MXM-kártyákhoz is, vagy csak később, mert esetleg sorbanállás van?
Ha az MXM-gyártó életben akar maradni, fel kell mutatnia a csúcsot is, nem?Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Csupati
őstag
Sztem kompletten offolja ezt a vonalat és bga-ra vált :/ eurocom is kb idáig ment [link] , utána a gpu bga de a cpu még desktop [link] itt még kapsz rtx 30xx et de horror áron
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
Frozen
addikt
Mivel nincs már dtr szegmens vagyis nem ezt az irányvonalat követi a legtöbb gyártó ezért teljesen feleslegesé vált az mxm foglalat. Ettől függetlenül persze lehet érkezik majd a későbbiekben ,bár a specifikációkat amiket fent látsz ettől nem hiszem, hogy számottevően eltérnének.
Érdekes megnézni a táblázatot ,hogy a memoria sávszéleséget bitben mérve mennyire visszafogta a gyártó. Én tuti hogy nem fogom lecserélni a 3070 es 256 bites kártyát egy 4070 es 128 bitesre..... . A 4090 pedig sejthető horror áron lesz ,pont tegnap írtam valamelyik gyártonál +1600 euro az opcioban a 4090 es ára ami valami brutál ha a gép csak 2-3 ezer euro akkor is alsó hangon közel 5 ezer euroba fájna egy ilyen vas. Szóval inkább várok 2 évet a kövi generációraHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Csupati #88802 üzenetére
Igen, nagyon úgy néz ki.
A 20xx szériából a 2080 Super elég kevés volt (kapható/elérhető darab)
X170KM-G is egy vicc, SM-G lehetett volna 11th. Gen. is és nem kellett volna az új "széria".
No még jó hogy a heatsink használható mind2 fajta 20xx/30xx GPU-hoz is.Arról tudsz valamit, hogy a zTecpc (Amerikai) miért változtatta a gyári heatsinket? (CPU lefogatás negyedig csavar rögzítő helyét levágták...azt tudom miért, de bejött vagy nem? )
Ez ám a jó Videó
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
undercover
őstag
Héj! Ha érdekel akár egy Asus vivobook... Megéri megvárni az új RTX4000-es szériát hozzá?
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
MaxxDamage
félisten
válasz Frozen #88803 üzenetére
MXM kártya horror áron van jelenleg mind,
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Csupati
őstag
válasz MaxxDamage #88805 üzenetére
Nem tudok a cpu lefogatorol semmit , sőt még ezt a változatot nem is halottam xD , lehet felesleges stress volt a cpu nak de ki tudja.
-
Csupati
őstag
-
MaxxDamage
félisten
válasz Csupati #88809 üzenetére
Nem éri meg nekem 2080S-ről váltanom , 40xx -re biztos megérné, de nem lesz rá lehetőség technikai
-
Frozen
addikt
válasz MaxxDamage #88807 üzenetére
Maga a gép is drága és hozzá az alkatrész is az. ( a laptopok soha nem a bővítésről voltak híresek ,lehet őket viszont keményen meg kell fizetni azt a kicsi előrelépést is). Nagyon kevés ebből az eladott mennyiség is hiszen nem erre az árrésbe vásárol az emberek 90%.
A jövőben pedig a vékony profilú gépek vonala kezd kirajzolódni, így hát ezeknek a kártyáknak jövője erősen kérdéses.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz Csupati #88812 üzenetére
ami most van is bőven kiszolgál,még sok is.
Ha pedig kevés lesz majd kicserélem egy másikra , nem fogok összebuherálni semmit. Ha meg kell a kako akkor veszek egy asztalit...Bár ilyen energetikai árak miatt a minél újabb laptop lesz a nyerő a minél kevesebb áramfelvétel miatt.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
törölt tag
válasz laposonly11 #88797 üzenetére
Tavaly a Neo 15 12700h+3060 kiszereléssel 2099 Euróról indult, most a Neo 16 2199, de HX-es procival és a kijelző tudja G-SYNC-et.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz motifator #88792 üzenetére
Az meglesz csak nem ebben a hónapban. Egy hűvös 4.7Ghz is elég lenne. Most 4.5Ghz van 8 magon, mert valamit alakítottam és javult ahogy nézem, a stabil 120W UV mellett tartja a max 87 fokot.
A baj inkább a ramokkal van. Mintha letiltotta volna a hozzáférhetőséget, nem enged időzíteni a ram résznél. Írnám be de hiába nyomom a billentyűzetet semmire nem reagál. Az XTU-ban nincs nyoma onnan törölte, a bioszba meg nem akarok ilyesmit.#88793 Csupati :
Kizárt, elpattannának a csövek. A mesternél tanultam legutóbb ezt-azt. Bár készített nekem egy heatsinket az MSI-be most az jó hűvös, viszont ennél a hűtőnél az nem menne, ezt nem kockáztatnám. Valami olyasmiben gondolkozok hogy ragacsos aljú hűtőmodullal rápakolok a benti részre és ráhúzva a takarólemezt a hőt kinyomni a hátlapra. Tettem be egy másik hőcsövet a múltkori helyett és mást is hozott pár fokot. Egy gap paddal a tetején rá van szorítva. Jobb lett.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
FőDudu
veterán
válasz Frozen #88803 üzenetére
Ugy latom mindenki a GPU-ra koncentral, holott pl a 6800HS prociknal mar 6400MHz-es a memoria. Lenovo hozott is ki olyan gepet (Ideapad 5 pro) amiben 6400-as memoria ketyeg a 6800HS (creator edition) proci mellett. Az biztosan eleg gyors gep - es amit en keszleten lattam az meg 120Hz-es kijelzot is kapott (100 DCI P3).
Szerintem a memoria sebesseg ilyen merteku emelese (konkretan duplazasa a 3200MHz-rol) valoszinuleg jobban lathato (es merheto) sebesseg novekedest hoz mint a szokasos evenkenti 10-20% GPU gyorsulas az adott generaciok kozott.
Nem tudom Intel proci eseten mennyi az aktualis memoria sebesseg - nem mentem bele - amiket utoljara lattam ott meg mindig 4800MHz volt.
Ezek melle a PCIe 4.0 x4 gyors SSD es az is dob az osszkepen - nem a 10-20% GPU.
Persze a ray tracing mint aktualis lozung jol hangzik. Egyik kozepiskolai ismerosom mar '91-ben raytracing meg Mandelbrot halmazokkal foglalkozott, pedig akkor meg alig volt PC.
Szoval nem olyan nagy ujdonsag a tukrozodes. Csak akkor meg napokig szamolt a gep egy kepet.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz undercover #88806 üzenetére
Vivobook eseten ha jol emlekszem erosen limitalt TGP-ju a benne levo RTX kartya (3050 v 3050ti). Konkretan vicc kategoria, ilyen 50w (35W+15W boost). Az eleg nevetseges.
4GB grafikus memoria is egy vicc.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Smithy87 #88820 üzenetére
Nekem szukseges a 15" kijelzo - meg a minosegi haz is. Lehet ezert lesz 16" MBP a Razer utodja. A tobbi ilyen kaliberu gep meg ezeknel is nehezebb. Vagy minosegben nagyon alattuk van. Almatol csak a virtualizalasuk kulonbozosege tart igazabol vissza.
Procibol 2-5W nekem boven eleg. Atlagban. Aztan havi 2x kb egy fel ora CS:GO. Csak ezert van benne eros GPU.
FőDudu
-
addikt
válasz Csupati #88822 üzenetére
Víz van a csövekben lévő szivacsos állományban az tudom, láttam is mikor kilyukadt és folyt belőle, meg az alumínium csövek [link] Kanadából vagy Kínából amit lehet könnyen hajlítani, de ha megtörik mert mondjuk túl hajlítottuk akkor büdös folyadék jön ki belőle. (A baj az hogy komolyban oda kellene forrasztani, aminél könnyen elpattanhat a cső). Erről KillHates tudna neked érdemben válaszolni.
Hogy hogy készülnek azt nem tudom.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Frozen
addikt
válasz Csupati #88822 üzenetére
a hagyományos úgy készül,hogy odavágnak egy darab alut és kész , Persze reszelgettek a dolgokon ,viszont szerintem sok gyengébb szériába mai napig nem sok réz cuc van.Csak a drágább nagyobb teljesítményű gépekben.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Frozen #88825 üzenetére
És a VC (Vapor Chamber) technology?
Az már kicsit más.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
FőDudu
veterán
-
Frozen
addikt
válasz MaxxDamage #88827 üzenetére
Az is rézből van valamilyen szinten, és csak nagyobb teljesítményű gépekben használják.
ha bemész a boltba és veszel 300-400 euroért egy gépet nagy eséllyel lehet még réz sincs benne csak valami nagyon minimálisan elvétve.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Frozen #88829 üzenetére
KH tudna róla mesélni...drága cucc, nem hiába sokan azt nem alkalmazzák...
Clevonak írtam, (korábban) hogy az X170-hez lehetett volna full VC-s heatsink... (vagyis illett volna)VAPOR CHAMBERS EXPLAINED
What is a Vapor Chamber as Fast As Possible[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz MaxxDamage #88831 üzenetére
Ezért is írtam le azt ,hogy olyan laptopban alkalmazza a gyártó ahol erre van igény illetve bele tudják építeni a gép árába.
Hogy most mennyibe kerül, hogy készül ,mi van benne, stb... engem nem érdekel végfelhasználó vagyok ez a gyártó dolga, buherálni meg nem akarom ahogy 10.000 emberből 9990 sem . A tisztitást és pasztázást megcsinálom , ha lehet bővíteni vagy akkut cserélni akkor ezek mennek. Viszont ha komolyabb baja van akkor irány a szervíz és majd megcsinálják a többi engem nem izgat.Az érdekel mennyi a gép ára a boltban nem pedig az,hogy most az a hűtés ép mennyibe került a gyártónak ezek tök felesleges dolgok szerintem. És az ember nagy % ban azt nézi mit kap meg a boltban ár/teljesítmény arnányban.[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Frozen #88832 üzenetére
Ezeket nem is vitatja senki...legalábbis én nem.
-
nagyúr
válasz FőDudu #88828 üzenetére
Végeredményben ugyanaz mint egy vastagabb hőcső kilapítva, csak annyi a különbség, hogy nem csak az oldalán tud visszafolyni a lecsapódott víz, hanem vannak benne kis oszlopok. És a emittációs felületen (ahol a meleg keletkezik) nincsen szinterezés, azaz csak egy irányba tudja elvezetni a hőt, viszont az sokkal jobb hatásfokkal teszi mint a hőcső, mert nem akadályozza a párolgást a szinterezés.
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
addikt
-
FőDudu
veterán
Lenovo akcio. L5Pro 6900HX/3070ti, 1439Usd.
Ha valaki tud okosban rendelni.
[link]FőDudu
-
FőDudu
veterán
-
Csupati
őstag
válasz laposonly11 #88845 üzenetére
Jo kis csilisbabot kell enni, amugy propán alalpu hütőközegek voltak egy darabig a hütőben, aztán jött a csodálatos r1234yf nevű gáz.
-
echterion
nagyúr
válasz FőDudu #88842 üzenetére
Az azért kérdés, hogy kintről hazarendelve / hazahozva vajon a gari hogy működik, mert ez azért sosem szokott egyszerűen menni a lapotopoknál. Amúgy szabályosan hazahozva 720ezer, ennyiért németből is meg lehet venni, szóval jah, csak "okosba" érheti meg, ha a garit lehet valahogy érvényesíteni rá.
-
laposonly11
senior tag
válasz MaxxDamage #88831 üzenetére
Az érdekelne ha egy gamer laptophoz az összes elérhető legjobb anyagot és technolúgiát alkalmaznák, mennyivel lenne jobb a hűtés ill. mennyibe kerülne? Mert az már egyenesen vicc hogy míg pl. málam a billentyűzet bal oldala géming alatt kényelmetlenül meleg(aluminium ház), de a képernyő alatti rész szabályosan éget!!! Oda rakom a bögrét a kávéval és forró marad.
Ordo est anima rerum.
-
laposonly11
senior tag
válasz echterion #88848 üzenetére
Lenovo gari nemzetközi, szóval ha Euban veszed, akkor ha baj van, a magyar futárszolgálatot hívod és itt csinálják, kényelmes háztól-házig gari. Persze azért előtte illik megkérdezni hogy az adott modellre nemzetközi garit adnak e, mielőtt kellemetlen megelepetés érné az embert, mert ugye minden változik és elég gyorsan.
[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest