- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ubul86
őstag
válasz cs.zs. #85200 üzenetére
alapból nem is gondolnám rossznak, ahogy írod, ha az ember kompromisszumos, és nem a legrészletesebb beállításokkal akar játszani, meg a legújabb játékokkal. Kicsit jobb talán, mint az 1050ti emlékeim szerint, és azért 20-ig elvoltam olyannal szerelt géppel is, pl Resident Evil 2,3 vagy Doom és Doom Eternal is tök jól ment rajta.
1050ti-s gépet 270ért vettem még anno Laptopszalonból, i5 7. genes volt, 16 gb rammal, még 19-ben + ssd + hdd
tudom, nem ugyanaz, de nah...még az 1660ti-s Nitro 7-em is olcsóbb volt 2 éve.nagyon szomorú hogy a BF-et itthon csak így lehet elcsípni
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Az nagy baj lenne. Mindenkinél úgy van hogy strapánál eszi az akkut is, ellenőrizd csak le. Ha fullban fogyasztasz az is merülni kezd. Ha leválasztod kisebb teljesítményt kapsz. 180W volt a gyári táp és azt cseréltem 330W-ra.....átszereltettem a csatit, így tudtam rádugni. Nem volt sok haszna. Akkor jó ha a laptop bios védelmi rendszere működik és nem enged többet felvenni, mint amit elbír a tervezett elektronika. (fogyasztásmérő) Erősebb tápot így nyugodtan biztonsággal lehet használni, de nem lesz kihasználva. Ha valami folytán több folyna oda ahová nem kellene akkor jobb esetben újraindul vagy kikapcsol a laptop, rosszabb esetben elhalálozik az alaplap. Mondjuk ez is egy ok lehet arra hogy vga csere megszűnt a gyártók részéről, sok más mellett és mindent készen kapsz.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
veterán
A képlet elég egyszerű,
annyit ér, amennyit megadnak érte.
Sajna 250-300e a 1650
350-400e az RTX3050,
500e a 3060, stb, stb, ...
és jelenleg megadják érte.
Ez van.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
ricogsm
őstag
válasz Öcsielvtárs #85210 üzenetére
Nitronak olyan fos a kijelzője
MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
echterion
nagyúr
válasz Starchm #85215 üzenetére
Új gép ennyiből nehezen jön össze, talán a BF akciók során lehet kifogni. 3050-es vga-val vannak most leginkább ilyen gépek, de az szerintem gyenge lesz neked, amiket elsősorban keresned kell, az Dell G15, Legion, Asus Rog gépek 3060-nal szerelve. A Nitro, Katana, Tuf kategóriát én kerülném, illetve vétel előtt megtapiznám őket valami boltban, mert alacsony minőségi szintet képviselnek anyaghasználatban, illetve nem is teljes értékű 3060 van bennük és a hűtésük is erősen kompromisszumos.
-
FőDudu
veterán
válasz echterion #85218 üzenetére
Ricogsm meg mindig arulja a G15-ot 3050-el, nem?
Szerintem annal jobb deal nem lesz mostanaban.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
veterán
válasz echterion #85218 üzenetére
TUF sokat fejlődött, az új gépekbe nagyon szép hűtéseket rittyentettek, de valahogy képviselni kell a belépő szintet - ... kijelzővel. Na jó. ALAP kijelzővel.
Az a probléma, hogy a legolcsóbb 3050-es gépekben olcsó, fakó kijelzők vannak. Ha keresünk egy jó kijelzős 3050-est, abból már kijön egy olcsóbb 3060, (pl TUF, és társai) és akkor megint csak fejvakarás. Ha keresünk egy jobb kijelzős 3060-at, abból meg ...
sosincs vége...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz Starchm #85215 üzenetére
2 hete volt a Mediamarktban 1 napos Asus Vivobook Pro akció,
amiben az egyébként kb 600ezres i7-... gépet 300-ért lehetett hazavinni. i5 procival kerül a boltokban 360-400-ba.
Dobd fel itt a kérdést, ki hajlandó 390-ért eladni a 2 hetes vén retket, hátha lesz valaki.
Mindkét fél jól jár.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
echterion
nagyúr
válasz cs.zs. #85221 üzenetére
A Tuf anyaghasználat miatt nem nyerő nálam elsősorban, meg persze kijelző is ratyi, ez igaz.
Akárhogy csűröd-csavarod, 3050-ből sose lesz olyan gép, ami a kért beállításokkal futtatja azokat a játékokat. Maga a gpu nem felel meg a követelményeknek, így lehetne bennük akár csilivili oled is, akkor se lesz oda jó.
Marad a kompromisszum, vagy a használt, de még garis gép. Láttam pl. GP66-ot 3060-nal az előbb 350 körül, ott lehetne érdeklődni sztem, az egy korrekt masina. De mivel újat keres, ez is kiesett.******
-
k-adi
nagyúr
-
firniksz
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni! A lányom játszani kezdett egy Roblox nevű játékkal az öreg Lenovo R400-as laptopomon, és akadozik a játék rajta. Én abszolút tudatlan vagyok az informatikában, abban szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen teljesítményű - specifikációjú laptop kellene ahhoz, hogy ez az online játék akadásmentesen fusson, a lehető leggazdaságosabb formában?
-
FőDudu
veterán
válasz firniksz #85226 üzenetére
Ha jol remlik a ROblox kb barmin elfut ami nem tul oreg. Fiam 1-2 eve nyomta.
Amin elment a Minecraft azon a Roblox is ment.Computer Hardware & Operating System Requirements – Roblox Support
Majd mikor jonnek, hogy vegyel nekik Robux-ot, akkor nezz ennek utana.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Ubul86
őstag
Roblox recommended requirements
Memory: 4 GB
Graphics Card: AMD Radeon R7 240
CPU: Intel Core i3-2120
File Size: 1 GB
OS: Windows 10szóval kicsit feljebb kell váltani i3-ra vagy vele ekvivalens amd-re...1650-es gépek simán kihajtják, de szerintem ide egy sima intel hd 1 gb-al szerelt gép is bőven elég lenne.
-
veterán
Keresztfiam GTX1660Ti 6GB GPU-val sem tud rendesen jászani, utálja a gépet, mert akad-szaggat minden.
Szeged külvárosában laknak, 5/0,5 megabit internetük van. Khmmm...
Egy megyeszékhelyen... Nem, nincs ott nagyobb.
Imád ide Szabolcsba jönni, egy egyszerű kis faluban 2000/1000 Telekom net van,
itt 1600-1700/1000-1100 megabit mérhető...
Szóval neked elég jó neted van ahhoz, hogy ne döccenjen le állandóan a játék?Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Llew
senior tag
válasz cs.zs. #85222 üzenetére
HA-n van fent 6 darab. Ezek szerint párat eladtak, vagy megtartják, mert több volt.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
nggabi
félisten
Eladó legújabb Lenovo Legion S7!
A laptopnak gyárilag nem tartozéka töltő, de adok hozzá egy gyári lenovo 230w-osat.
ilyen van?"szenyor dzsíííí"
-
FőDudu
veterán
válasz nggabi #85238 üzenetére
KH igazan letesztelhetne mit bir.
Mert amikor par honapja en hoztam fel egy ilyen 4 magos proccal szerelt gepet, mindenki lehurrogott, hogy ugysem birja kihajtani a dedikalt kartyat.Akkor valami feher MSI vagy egyeb masinaban volt ilyen...
Amugy KH azt irta, valami nem kerek azzal a kijelzovel.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
addikt
válasz FőDudu #85239 üzenetére
Az semmi én másfél két éve kaptam már az ívet az MSI laposom után mikor cserélem már le, mert csak 4 magos i7. Most bezzeg már mindent szabad.
És bizony nekem volt igazam, nagyon is használható még ma is mindenre.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
veterán
válasz nggabi #85240 üzenetére
meg Thunderbolt-4,
meg 96Wh akku,
mindezt 1,9 kg-ban megoldva, normál házba préselve - ezért van levéve 35 Wattra az RTX is, mert itt nem fér el komolyabb hűtés.
Ügyesek, na!Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
echterion
nagyúr
válasz nggabi #85240 üzenetére
Elmegy maximum. Az a gpu így lefojtva csak nyomokban tartalmaz gaming jegyeket, fhd high beállításokra full alkalmatlan. Ha a gyereknek kell egy gép otthonra, akkor faca, de komoly játékokhoz nem elég. CPU oldalról még jó az a gép, elég magas frekin ketyeg ahhoz, hogy ne az legyen szegény csonka gpu mellett a szűk keresztmetszet.
-
Gergello
addikt
válasz cs.zs. #85234 üzenetére
Hát az eléggé kint van tényleg, már kicsit barokkos túlzás is azt mondani, hogy Szeged. Mész még 2 percet, akkor már azt mondom, hogy Bordány. Nagy pech. Nekem Szegedtől 10 percre faluban már bent van a telekom üvegszál 2000/1000. Dorozsmai netszolgáltatónak van olyan csomagja, hogy 400/60, 4200 Ft-ért, az még elfogadható lehet, ha épp elérhető lenne ott.
-
Gergello
addikt
Nézzétek meg ezt a hirdetést HA-n.
HP Victus 16-e0014nq - ÚJ 16" FullHD IPS GAMER notebook - Ryzen 5, 16GB, 512SSD, RTX 3060, W11
390-ért RTX3060 van benne, ha nem elírás. Nem tudom hány W-os lehet.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Gergello #85245 üzenetére
Nálam 30/5 van hivatalosan max. (Telekom) és a 2 eres duplázva van 4 eresre (nálam), így fix. 50/10...
Város 8km távolságra, mellettem lévő falu(k)ban amik távolabb vannak, már van optika (használatban) Telekom által...én nyúzom őket meg Polgármestert is, hogy mi lesz már és évek óta tervezés alatt van még mindig. Az optika meg a falu táblánál van, tehát a vonal addig ki van építve/húzva, de az 50m-re lévő T központhoz már nincs elhúzva.Most 2023 első negyedévre ígérték...a kiépítést.
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
veterán
válasz MaxxDamage #85247 üzenetére
Az azért érdekes, mert nálunk
(2019 karácsonyán kötötték a gigabitet, a 2020 tavaszi Covid miatti ingyenes net nekünk már pont gigabittel volt)
amikor hivatalosan 30/5 volt , akkor 40/11 volt a tényleges, és az érduplázással lett 80/22.
A "gyermekek" állandóan játszottak, úgy volt beállítva a router, hogy bárki aki csatlakozik, max 22/7-et kaphat. Folyamatos nyafogás volt.Ennyiből is jó a gigabit, nem kell korlátozni senkit.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
undercover
őstag
Bedobok egy kérdést...
Szerintetek ha egy kicsit számít a gaming is.
ASUS VIVOBOOK PRO 16X vagy pedig a DELL GAMING G15 5515? Éri meg jobban. Most 300 körül erről a két gépről tudok vagy lenne más is?A segítséget megköszönném.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest