- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
matyee
őstag
Boldog Karácsony Mindekinek!
-
echterion
nagyúr
válasz gago1975 #42376 üzenetére
Szia Gago,
Na látod, erről beszéltem tegnap, kb. ez az a gép, amire pályázok hosszú távon.
Gyönyörű, erős, drága.KillHates: Azért egy kis stressztesztet lenyomhatnál vele, hogy mit tud kezdeni a kicsike azzal a hardverrel, ami benne lakozik.
És akkor itt megragadom az alkalmat, hogy minden kedves tagnak Kellemes Karácsonyt kívánjak!
-
törölt tag
Boldog karácsonyt kívánok minden kedves fórumtársnak!
Aztán januárban remélem csak meglesz az a tank méretű 17.3-as Octane VI.
-
fordjee
aktív tag
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Nekem végül maradt az amd-s Zephyrus, tegnap este megvettem. Most majd nézegetem pár napig az ünnepek miatt
A vétel érdekes volt. Edigitalnál és Notebook.hu-nál volt, előbbinél 400-ért, utóbbinál 380-ért. Tegnap dél körül láttam, hogy Edigitálnál 330 lett, 8gb rammal. 1db volt belőle pont az útbaeső üzletben. Egy dolog nem volt kiírva, hogy 60 vagy 120hz-es-e. Bementem, megnéztük, dobozára sem volt ráírva, az eladó szerint lehet, hogy játék közben 120hz, sima windows alatt meg 60hz Ott hagytam, aztán felhívtam az asus központot hogy gyári szám alapján nézzék meg, 10 perc után kiderült, hogy 120hz-es. Ekkor eszembe jutott, hogy a 8gb-os verziók 60hz-es, adatlap szerint ez 8gb-os, megnéztem a gép dobozát, 8+8gb Úgyhogy visszamentem és elhoztam.
Első "gamer" notebookom, külsőre nagyon tetszik, a bill. világítással még küszködök, leszedtem valami atk drivert, működött, most megint nem, frissítettem, megint jó, egyelőre játékom sincs (SW battlefront 2 van meg, régebben megvettem véletlenül, xboxra akartam de a pc-s változatot tudtam), de majd beszerzek ezt azt. Ugyanitt xbox eladófordjee
-
echterion
nagyúr
válasz KillHates #42405 üzenetére
Rendicsek.
De azért nálad van a gép, ugye? Ha úgy alakul, hogy megyünk Gago-val hozzád, megnézném kicsit közelebbről mindkét gépedet ám. Már ha lehetséges persze.Még az is lehet, hogy megpróbálom a szülinapi ajcsimat előrehozni, de ehhez még puhítanom kell életem szerelmét is.******
-
ujtordai
tag
válasz MaxxDamage #42330 üzenetére
Hali MaxxDamage,
Működik, köszi.
Ha a 16 os melett van a 8-as, lehet valamiféle sebességcsökkenés ahhoz képest, mintha 2 azonos méretű RAM van a slot-okban?Boldog Ünnepeket.
☻♂♫
-
MaxxDamage
félisten
válasz ujtordai #42409 üzenetére
Hy,
Jó használatot!
Semmi, lényeg a Dual Channel!
Kellemes Ünnepeket!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
KAMELOT
titán
Karácsonyi meglepetésem.
OMEN by HP 17-an108nc Shadow Black
8750H,17 IPS, 16GB DDR4, GTX 1070 8GB, SSD 512GB + HDD 1TB
Áldott karácsonyt mindenkinek!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
MaxxDamage
félisten
Csak most vettem észre, hogy ennek az MSI töltőnek (Delta) a csatlakozója nem a legjobb. Fali kábel ami az adapterhez csatlakozik, azt tapasztalom, hogy nem szabad mozgatni (fix.helyen kell lennie mozdulatlan) mert mozog benne, serceg (mint a zarlatos hang) és érintkezés is van/nincs.....
Ennek ez a gyári adaptere ? (Delta)
Néztem a kábelt, semmi gondja, újjal is néztem, ugyanaz. Adapter csatija a ludas.
Mit lehet ezzel kezdeni?Nem vagyok otthon, így kicsit kényelmetlen a használata. Otthon fix. helyen volt, csak össze dugva és használva. Fel sem tűnt, hogy ez a probléma.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
matyee
őstag
válasz MaxxDamage #42415 üzenetére
Ez az eredeti
-
MaxxDamage
félisten
válasz matyee #42417 üzenetére
Ez a jelenség mindegyiknél tapasztalható?
Néztem, baja nincs, a 3 láb egyenes és minden OK vele, kábel csatija is jó, újjal is próbáltam ugyanaz. Ilyenkor mit lehet tenni? Új adaptert hiába vennék, mert gondolom az is ugyanilyen lenne. Próbáltam (most) újjal kicsit össze görbíteni a 2 szélsőt, de nagyon erős anyag és talán 0.01mm-t ha sikerült görbítenem befelé és mintha jobb lenne így.Néztem (hálózatból kihúzva - így nem recseg,ropog, serceg) és az a megállapításom, hogy adapterbe csatlakoztatva nem egyenletesen megy bele a hálózati kábel dugalja. Egyik fele jobban bele megy, ezért mozog el oldalra és kontaktos lesz úgy.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
matyee
őstag
válasz MaxxDamage #42418 üzenetére
Nem tudom, én nem tapasztaltam ilyet soha.
-
MaxxDamage
félisten
válasz matyee #42419 üzenetére
Én is csak most, hogy nem fix helyen van.
-
matyee
őstag
válasz MaxxDamage #42420 üzenetére
Tegyél bele egy másik tápkábelt
-
echterion
nagyúr
válasz MaxxDamage #42418 üzenetére
Hogy neked mindig befigyel valami gikszer....
Remélem, mielőbb megoldódik, én még nem tapasztaltam hasonlók egy notinál sem.******
-
MaxxDamage
félisten
válasz matyee #42421 üzenetére
Próbáltam vadi újjal is, bár amit tőled kaptam az sem régi darab.
-
MaxxDamage
félisten
válasz echterion #42422 üzenetére
Igazából úgy vettem észre, hogy a földön volt és a lábam 1x hozzá ért és hallottam azt a zavaró hangot... na meg a gép is reagált (mikor a tápot ki/be kötöd)
Mondom ez meg mi. Gondoltam csinálok róla vidit, de az nem adná vissza úgy ahogy kell.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Dhampir
félisten
válasz fordjee #42407 üzenetére
Első blikkre jól néz ki ez a gép, de bennem kérdéseket vetett fel.
Webkamera van benne? Az egyik memóriamodul forrasztott?
Kihagyták belőle a memóriakártya olvasót, ha jól láttam (mint a Lenovónál a Legion Y530 és Y540 esetében). Nincs benne numerikus billentyűzet (ezért kár, mivel vékonysága miatt jó kis hordozható munkagép is lehetne, így meg elveszthető tartozékot is cipelni kell). Az egyik alsó hangszóró elhelyezése ferde a másikhoz képest, habár ez nem látszik és feltételezem, hogy a hangzást lényegesen nem befolyásolja. HDD és annak megfelelő méretű SSD elhelyezése nem lehetséges, cserébe két M.2 NVMe PCIe 3.0 lehetősége adott.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz MaxxDamage #42424 üzenetére
Földön?
Lábad picit hozzáért?Lyézus, szerintem örülj, hogy csak ennyi baja lett.
-
matyee
őstag
válasz MaxxDamage #42423 üzenetére
Mivel angol gép volt, azt én vettem hozzá, kb zsír új volt. Azért óvatosan piszkáld, nem biztos, hogy jót tesz neki...
-
MaxxDamage
félisten
válasz echterion #42426 üzenetére
Aha, földön fal mellett a jobb láb szélességében az asztal alatt.
Táp kábelhez ért a lábam épphogy. Így figyeltem fel rá.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz matyee #42427 üzenetére
Sok táp kábel/adapter/tápegység van amivel találkoztam és ilyet még nem tapasztaltam.
-
dro0py
tag
Sziasztok!
Gamer notebookot szeretnék venni. Fő szempont, hogy bírja el a mai játékokat (pl. Fortnite), illetve később szeretnék egy VR headsetet rákötni (pl. Valve index, HTC Vive), azt is bírja el.
400-500 körül szánok rá, ha 400-ból kijön, akkor nem vagyok a pénzem ellensége :-)
Néztem a Lenovo Y540-et, Y740-et és a Dell G5-öt. Y540-ből viszont nem láttam itthon erősebb konfigot, csak az utóbbi kettőből.
Mit ajánlotok? Ha lehet, kérem, hogy konkrét konfigot ajánljatok. Előre is köszönöm.
-
fordjee
aktív tag
válasz Dhampir #42425 üzenetére
Nincs webkamera és valóban az egyik forrasztott elvileg, 24gb-ig bővíthető. A többi is igaz, a hangszórót nem vettem észre de a hangzással számomra nincs baj.
Ami gáz: volt egy előző fórumtárs, aki írta, hogy percenként bezuhant az fps pár másodpercre. Ennek az egynek nem néztem utána vásárlás előtt, azt hittem, valami hibás darabot kapott. Mint kiderült, nem. Ma kezdtem el játszani a SW battlefront 2-vel, és kb. 10 másodpercenként a 80-120 közötti fps-ről bezuhant 5-re, szaggatás aztán vissza. Kb. játszhatatlan. Megnéztem, 400mhz-re esik vissza a proci órajele. Jobban utánanézve találtam külföldi fórumokat, ahol ugyanezzel a típussal szívott mindenki, ugyanezzel a gonddal. Volt egy-két ember akinek sikerült megoldani, de annyira nem vagyok benne a témában. Frissítettem a biost, össze-vissza telepítettem minden szart, de a probléma megmaradt. Nem melegszik túl, elvileg az a gond, hogy ha 80fok fölé megy a proci, akkor 400mhz-re visszadobja 1-2 másodpercig.
Viszont még utolsó próbából csináltam valamit, talán az eszközkezelőben a processzoroknál eltávolítottam mindent, meg valami amd-s kezelőt is feltettem és most csodák csodájára jó lett. A proci mondjuk nem ment Ultra beállításon sem 80 fok fölé, aztán beállítottam csendes módra, úgy már felment de nem ment vissza 400mhz-re. Szóval most a tököm tudja, mi van, megnézem forza 4-el, meg Metro Exodussal, meg keresek valami processzor és vga meghajtó programot. Ha továbbra is szarakodik, akkor szerintem feladom és visszaviszem, 14 napom van rá. Maga a gép pedig baromira tetszik sajnos...fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz KAMELOT #42434 üzenetére
Mondom, mindennek utánanéztem , baromi alaposan, tudtam mit hogy veszek, de erre a problémára elfelejtettem rákeresni. Sokan azt írták, hogy vissza kell vinni Volt aki RMA-zta de ugyanolyan maradt. Most baromi kíváncsi vagyok, más játéknál előjön-e a probléma.
fordjee
-
gurubefree
senior tag
Jellemzo az , hogy riva es MSI afterburner fagyast okoz jatekoknal ? Nalam folyamatos a problema ha megy a riva es monitorozom a hofokokat .
Van mas alternativa vagy csak a riva + afterburner combo ?
Xiaomi Redmi Note 5 Plus ( xbox one x , xbox live : ExistedName )
-
nagyúr
válasz gurubefree #42436 üzenetére
Nálam megy folyamatosan,de semmi gond nincs.Még a HWiNFO is megy a tácára téve.
-
Gergello
addikt
válasz MaxxDamage #42429 üzenetére
Arra figyelj, hogy csak bal kézzel fogd meg.
-
matyee
őstag
válasz gurubefree #42439 üzenetére
Akkor ne használd. Fusson hwinfo háttérben és kész.
-
KAMELOT
titán
válasz gurubefree #42436 üzenetére
Szerintem HW infoval monitorozd azokat meg kapcsold ki.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
gurubefree
senior tag
válasz matyee #42440 üzenetére
Szeretnek game play videokat amin latszanak az ertekek ... ezert probalgatom . [aw 13 r3 ]
Most eppen megy .
-
Balázzs
senior tag
Kellemes Ünnepeket Kívánok!
-
KAMELOT
titán
válasz gurubefree #42442 üzenetére
Van annyi gameplay video a neten, hogy beléfulladsz, minek ezzel szórakozni!?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
gurubefree
senior tag
válasz KAMELOT #42444 üzenetére
Amikor gep vasarlas elott szerettem volna megnezni mire szamithatok ezzel a geppel kapcsolatban talaltam a nagy semmit .... A Kitguru-nak van egy review fent de az sem igazan feszegeti , hogy telheles alatt mire szamithat az ember . Nem kimondottan a jatek a lenyeg . Igy ha valaki latni szeretne , hogy mire szamithat megkozelitoleg akkor van ra lehetosege .
-
KAMELOT
titán
-
matyee
őstag
válasz gurubefree #42445 üzenetére
Ne viccelj, notebookreview szász thread-et talász a géppel kapcsolatban, keresd meg a gépét, lesz kb 500 oldanyi tapasztalatcsere.
-
-
nagyúr
Ma szétszedtem a szépséget (Alienware m17R2)
Leszedve a hátlapja:
Igen. Integráltak a memória modulok. Mindent beáldoztak a vékonyság oltáránA hűtése:
Ez csak akkor látható, ha ki van emelve az alaplap. A gép olyan, hogy alul is nyitott, és felül is. Tehát mindkét oldalról tudja szívni a levegőt!És ez az alaplapja!
Igen, ekkora! Elfér az ember kezében. Ezen van rajta az i9-es proci a 2080-as GPU és a 16GB memória is! Hát, kell is a hűtésnek dolgoznia, ha kordában szeretné tartani ezeket a kis étványú hardvereketTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest