- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Leszarom a 100%-os biztonságot, azt akarom, ha valaki ráugrik a nejemre egy ligetes-bokros résznél, miközben futja a körét, akkor legyen lehetősége azonnal segítséget hívni. Simán lehet, hogy így is késő, és megtörténik a tragédia, de legalább kapjon egy esélyt.
A követésről, illetve a gyerekeknek adott szabadságról meg nem nyitok vitát, a gyerekeim már kb felnőttek, a nagyobbik már férjhez is ment, külön is költözött, de olyan 13-14 éves koruk óta oda mennek ahova akarnak, csak előtte (vagy közben) szóljanak róla, és legyenek követhetőek. Ez amúgy nem azt jelenti, hogy 5 percenként nézegetem, hol vannak, hanem ha nem a menetrend szerint alakulnak a dolgok, akkor ránézek a térképre, és látom, hol akadt el (vagy még el sem indult), ahelyett, hogy azonnal hívogatnám, hogy miért nincs még itt (akár a gyereket, akár a nejemet). Konkrétan szabadabb gyerekkoruk van/volt, mint nekem volt 18 éves koromig, illetve kb ugyanaz a szabadsági szint, csak rugalmasabban szervezhető, mert nem kell személyes találkozás, hogy szóljon valamiről. Másrészt a cikk nem feltétlen erről szól, nem mellesleg meg pedagógiából azért csak van egy diplomám, még ha nem is használtam sokat, szemben mondjuk párommal, aki 20+ éve a pályán van.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hi!King
őstag
Szerintem összekeversz két egymástól eltérő fogalmat azon kívül is, hogy a gyerekféltést és a felnőttek tudatos biztonsági öv használatát is összekevered egy másik dimenzióban.
Teljesen más, ha a széltől is óvod a gyereked, és ha mondjuk elmegy egy nyári táborba, akkor arra használod a neki adott telefont, hogy ha a legkisebb gondja van, hívogasson, meg te is hívogatod, hogy felvette-e a hidegben a pulcsiját, evett-e rendesen, ugye nem csinált veszélyes dolgokat, megnézte-e a kullancsokat, stb., stb., mint ha odaadsz neki egy telefont, és azt mondod neki, hogy ha vészhelyzet van, de tényleg csak ha vészhelyzet, hívjon téged vagy adott esetben a mentőket. Utóbbinak semmi köze nincsen a helicopter parentinghez.
Másrészt nem 100% biztonságról volt szó, hanem tényleg csak egy biztonsági övről, amely adott esetben segíthet. Persze, van hogy épp nem az segít, hanem rád találnak, de a te anekdotikus sztoriddal ellentétest is lehetne mondani, ott meg ha nincs nálad telefon, így jártál.
Mondom, mindezt úgy hangsúlyozom, hogy én magam szinte soha nem viszek magammal telefont, de közben tisztában vagyok vele, hogy ha vinnék, az plusz biztonságot jelentene, viszont nekem túl sok macera lenne szembeállítva a kockázattal, ezért úgy döntöttem, a sima városi, városszéli futásokhoz nem viszek telefont. Ettől még aki visz a biztonság miatt, azt nem nézem hülyének, mert az ő kockázat-macera arányában lehet hogy épp átüti a küszöböt, ezért racionális döntés, nem pedig a veszélyhelyzetek téves felmérése. És végképp nincs köze a túlparázáshoz, ahogy a légzsáknak és a biztonsági övnek sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest