Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz xy.zsolt #55698 üzenetére

    Ez így nem igaz, a "zsírégetés" már az első perctől elindul, a zsírok mobilizálása, ami olyan 30 perc után fut fel, de az izmokban alapból van zsír, amit tudnak égetni addig. Alapjáraton is az energia fogyasztás nagy része zsírból megy, leginkább az agy, ami csak cukron tud elélni (vagy fintorogva részben ketontesteken koplalásnál), de az talán az energia fogyasztás 20-30%-a lehet. Amúgy érdekes, hogy egyesek ha sokat agyalnak, akkor nagyon komoly energia fogyasztást is tudnak produkálni vele. [link]

    Mondjuk ez a része érdekes:
    "Karpov's wasn't alone in experiencing the extreme physical effects of the game. While no chess competitor has experienced such profound weight loss since then, elite players can reportedly burn up to an estimated 6,000 calories in one day — all without moving from their seats, ESPN reported."
    Nekem nem tűnik hitelesnek, mivel az agynak szénhidrát kell, amit zsírból nem, maximum izomból tud előállítani, ha elfogy a glikogén. Úgyhogy ha tényleg fogyással jár a sakkozás, akkor az izomból történik elsősorban.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák