- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NPeti89
csendes tag
Sziasztok,
Megjelent a Parkside új fűnyírója a piacon, 47cm fém házas, 4db 8Ah-s akku belefér (2-vel is működik)
Szlovák lakcímre lehet online rendelni (vagy lidl.de-ről németországi címre).
[link]Már megrendeltem az AL-KO 51.0 SP-B COMFORT PLUS-t, de erősen gondolkodok ezen a Parkside-on
-
den89
tag
válasz kaposznyak #5947 üzenetére
Szia! Mindenképp a nagyobbat vedd. Egy 43-as vágószélű fűnyíróval még könnyedén lehet manőverezni, főleg, hogy csak 16-17 kg ez a konkrét fűnyíró. Ha sűrű, jó minőségű gyeped van, felejtsd hogy végigérsz egy töltéssel. Ha "normál" minőségű, nem túl sűrű, itt-ott kicsit hézagos, stb, akkor meglehet a 350 m2. De ahogy írták is, nem bámészkodva, nem tökölve. Egy 40V 4Ah-s 40 cm vágószélességű fűnyíróval van tapasztalatom szülőknél, elegendő a kb 250 m2-re, faternak azért előfordult, hogy lemerült, ha nagyra volt hagyva a fű. Szóval vállalható az 5Ah a te területedre, de ne lepődj meg, ha lemerül a vége előtt pár 10 m2-el. Egyébként miért pont 9 centiről 6 centire vágod? Ezt most egyszeri nyírásra értetted, vagy mindig pontosan így teszel?
[ Szerkesztve ]
-
kaposznyak
aktív tag
válasz tibcsiworld #5950 üzenetére
Kösz!
Teszek vele egy próbát, kábelrángatást már unom, benzinessel meg nem akarok zajongani. -
kaposznyak
aktív tag
Felhívtam a Makitát.
A kicsi 900W-os, a nagy 950W-os. 5,5% teljesítmény növekedésre jut 13% vágószélesség növekedés....
Szóval több erő nincs a nagyobban, sőt inkább kevesebb.
Nem tudom mi ad több akku-időt:
1.Szélesebb, tehát hamarabb végzek.
2. Gyengébb, tehát "kéri az erőt", így hamarabb lemerül. -
den89
tag
válasz kaposznyak #5955 üzenetére
Én a nagyobbat venném, 38-as vágószél nagyon kicsi! 43 sem nagy, de az már egészen jó, még akár optimálisnak is nevezhető. Nyilván telekmérettől is függ, de 350 m2-re kell a minimum 43-as. 38-as vágószéllel nyírogasson az, akinek max 150-200 m2-re van. Én úgy gondolom esélyesebben végigérsz a nagyobbal.
Egyébként megértelek, hogy akksis felé hajlasz. Ha nekem is max 500 m2-em lenne, és fűnyíróvásárláson gondolkoznék, akkor én is akksisat vennék.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Egy ősi B&S motoros fűnyíró berántó zsinórja nagyona végét járja.
Házilag mennyire bevállalható a cseréje?
Ezeket típusra kell venni, vagy univerzális változatban osztják?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
dik
őstag
Esetleg valaki tudna mondani valami kis infót az Intersparban kapható Yamaha motoros fűnyíróról( [link] ) 150 ezer lenne az ára ? Ez valami kínai bazár vagy esetleg érdemes lehetne megvenni. Soha nem hallottam még erről a Yamaha motorról. Mennyire lehet ez megbízható? Nézegettük így elsőre nem tűnt egy elveszettnek, de a fene se tudja...
Köszönöm előre ha valaki tudna ebben segíteni!"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Janusz001
őstag
Ehhez a fűnyíróhoz nem tudja valaki milyen hajtás ékszíj kell? [link]
-
rokefeller
senior tag
Sziasztok, fűnyíró vásárlás előtt kérnék tanácsot tőletek.
Tavaly költöztem én is házba, eddig nem kellett füvet nyírnom, nincs tapasztalatom. A gyep felülete kb 300m2, nincsenek benne dombok-gödrök (tavaly lett leterítve gyep), sok kerülgetnivaló sincs, igazából egy nagyobb négyzet meg 3 2-3 méter széles sáv. Van rá már egy robot, év közben az dolgozik szépen, de most év elején elég magas lett a fű, erre nem akarom ráengedni, kellene egy nyíró amit évente pár alkalommal használok, jellemzően tavasszal mennék vele pár kört, 1-2 centis vágásokkal levinném addig amíg a robotnak is oké, és aztán menne rá a robot fenntartani a magasságot.
Utána olvasgattam, és úgy látom hogy a benzines túlzás ide, plusz karbantartás igényes, plusz asszony ökotudatosságát szerintem zavarná :-D
Az akkus lehetne opció, de drágállom. Black&deckerből van két 1.5Ah-s meg egy 2.5-ös akksim, de ahogy nézem, nem is elég, kellene még akksi, ami drága, illetve nem olvastam eddig meggyőző véleményt arról hogy a BD nyírók jók.
Szóval leginkább a rendes vezetékes elektromos felé hajlanék most, olvastam hogy szívás a vezetékkel babrálni, lehet, nincs vele tapasztalatom, de a felület alapján talán élhető lenne, nem kell fákat kerülgetni a zsinórral, nem akad be, aljzat is van kint "sok" helyen, meg hát nem kellene egész évben.Két gép van most célkeresztben, az egyik AL-KO Comfort 38.2 E [link] a másik Makita ELM4121 [link]
Ez a kb 70 ezres tartomány ami pénztárca-érzetre oké, ha azt mondjátok érdemes 20-szal többet rádobni, mert annyiért van sokkal jobb, akkor az sem probléma. Az AL-KO azért szimpatikus, mert a robot is az és elégedett vagyok vele, a Makita meg azért mert ahogy nézem, specifikációban kicsit jobb (nagyobb vágószélesség, nagyobb tartály, fém kaszaház) meg tudom hogy a szerszámaik jók.Szóval ha van tapasztalat az adott gépekkel kapcsolatban, esetleg tudtok erre a feladatra jobbat, vagy az adott árkategóriában jobbat, illetve ha a leírás alapján totál vakon vagyok és mindenképp benzinesben vagy akksisban kellene gondolkozni, akkor ne tartsátok magatokban!
Köszi.
A télapó nem a régi már...
-
dik
őstag
válasz Attix70 #5963 üzenetére
Az ára gyanúsan "olcsó". Nem tudom eredeti lehet-e... Nem is tudom kideríteni sem azóta... Nem nagyon írnak róla semmi. Még alkatrészt sem nagyon találok ha majd netalán kellene hozzá idővel... Lehet el kell ezt engedni gyors és kész...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
zsoca29
tag
Egy kis karbantartás olajcsere.
Husqvarna LC 151S
[link] -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Van egy másfél éves Al-ko 4.20 P-S EASY masinám, amiből már második alkalommal esik ki az első tengelyt a házban tartó rugó, és mindkétszer a jobb oldali. Persze el is tűnik a fűben [link] valami ilyesmi rugóról van szó. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.
Mennyire jellemző hogy ezek a rugók kiesnek?
A többi gyártó is ezt a kretén rugós megoldást alkalmazza az első tengelyeknél?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
windlord
őstag
1200nm terrület keresek fűnyírót.
A terület minimálisan lejt.
Családi ház udvara, így folyamatosan nyirva lenne a fű, nem lenne elhagyagolva.
Milyen robbanómotort olyanlanátok erre a célra?
Elektromos is jöhet.
Jót szeretnék venni, jópár évre.
Eddig ezeket nèztem:- Husqvarna LC 151S
- Al-Ko 5.1 SP-S EASYRobbanóból 200-250k a keret.
Elektromosból meg amelyik ajánlott.Előre is köszönöm a segítséget!
-
bogabi
senior tag
válasz windlord #5968 üzenetére
Ezekkel se lősz mellé: [link] ha nem kell az ágyások között szlalomozni, akkor 51-es vagy nagyobb vágásszélességűt vegyél, és olyat, amin normális motor van (Briggs vagy Hondát mondják még jónak, lehet van más is) és önjáró. Nekem a linkelt AL-KO van, épp múlt héten indítottam negyedik szezonját, nekem bevált.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
dethroner
veterán
Hali!
Bauhaus saját márkás gépéről van valakinek tapasztalata, véleménye? [link]
Önjár, sebesség vezérelhető, gombnyomásra indul, indítóakksit magának tölti, mint a mesében, annyi az extra. Milyen lehet?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
félisten
válasz dethroner #5973 üzenetére
Gardol GBD-46REV a féltestvére HECHT 5484 SXE 5 IN 1 de nem lennék meglepve, ha más név alatt is futna (Einhell, Fieldmann, stb.). Ez egy kínai OEM termék, ha szabad így fogalmazni.
Hogy milyen? Van, aki csupa jót ír róla, de olvasni negatív véleményeket is. A Hecht-eket néztem (én mondjuk 51cm-est kerestem), de közelebbről nézve a fűnyíró házának a festése vékony, feltehetően nem túl tartós, az önindítós motorról pedig különféle helyeken azt olvastam, hogy 1-2 szezon után hajlamos beadni a kulcsot.Ami a Bauhaus esetén pozitív, hogy általában ők intézik a garanciát és a szervízt ezekhez, tehát talán nem hajtanak el rögtön, ha valami problémával szembesülsz.
Innen kezdve szubjektív vélemény: én legalábbis nem mertem beleugrani ilyen gépbe. Inkább berántok egy Brigg & Stratton motoros (bár abból is a 6xx feletti széria ajánlott több vélemény szerint is), vastag festésű házzal bíró, masszívabb gépet, de legalább bízom benne, hogy azért 5-10 évig kitart...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
dethroner
veterán
Ha minden igaz, akkor [DYM1P70FE] motor van benne. Bár ez nekem nem sokat mond, max annyit hogy kínai. Mostani Al-ko nyírómban se márkás motor van, talán saját fejlesztésű Tech 140, 140ccm, 1 szezont vágtam vele, semmi gondja nem volt. Ebben a Gardolban 173ccm-es, gondolom gyengébb nem lesz.
Csak azon agyalok még, hogy van-e szerviz aki gondozza vidéken, vagy csak a Bauhaus és minden gyűgjével és időszakos szervizzel oda kell majd vinni?Minap bementem egy Stihl gépeket forgalmazó márkaboltba, ott azt mondták, a Brigg's motorgyár talán megszűnt, úgy tudják bezárt, nem gyárt már.
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
félisten
válasz dethroner #5975 üzenetére
Amennyire tudom a Bauhaus csak belső szervízzel foglalkozik, tehát hozzájuk kell vinni - de e téren többet szerintem egy Bauhausban tudhatsz meg (vagy az ügyfélszolgálattól).
A Briggs & Stratton cég 2020-ban csődvédelembe menekült mégpedig az un. Chapter 11. Bankruptcy keretében. Ennek a lényege, hogy az adósságárendezést úgy próbálják megoldani, hogy a cég működése megmaradjon (újraszervezzék). Ez sikerült is, egy befektetési alap lett a fő tulajdonos, jelenleg is működik a cég.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Beszéltem Bauhaus ügyfélszolgálattal. A lényeg röviden: magánszemély 5 év garanciát kap a bolttól, első 2 évben ha gond van, a termék súlya miatt viszik-hozzák. 2. évtől a boltba beszállítást nekem kell intéznem. Ez még mindig jobb, mint a legtöbb termékre adott általános 2 év gari.
Elvileg a gép kézikönyve tartalmaz egy olyan részt a végén, hogy a gyártó is 5 év garit ad, ha
Már csak az a kérdés, hol van ilyen szerződött szervizpartner
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Janusz001
őstag
+1 a Honda -ra, nekem egy gcv190 -es motorral szerelt van, kb. 2500m2 hétvégi telek, fontos a megbízhatóság, mert itt nincs olyan, hogy kiszaladok gyors a városba alkatrészért/szerelőhöz, immár 5. éve első rántásra indul, még a téli állás után is.
100 -as benyó, betartott olajcsere, légszűrő tisztítás/csere, én vigyázok rá, de meghálálja. -
windlord
őstag
Véleményezettek le kérlek Benneteket pár önjárós fűnyírót.
1200nm a telek, relatíve sík.Husqvarna LC 356VP - 240k
ISKRA HG48SMH-BS500 - BS motor - 123k
ISKRA HG53SMH-BS675EXi - 153k BS motor
AL-KO Comfort 51.0-4 SP-B 4in1 - 200k B&S Series 625 EXi
ISKRA BN53SMH-GCVx200 - Honda 210k
Nekem az utolsó kettő Iskra tetszik
[ Szerkesztve ]
-
bogabi
senior tag
válasz windlord #5982 üzenetére
Sztem egyikkel sem lősz mellé, de leginkább az első Husq, illetve az Al-KO és az utolsó ISKRA, ami talán kiemelkedik a mezőnyből. 1200 nm-re, ha nem kell sokat forogni/kerülgetni, mindenképp 51 cm vagy feletti vágásszélességet vegyél.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
dethroner
veterán
válasz dethroner #5973 üzenetére
Megvettem a GARDOL GBD-46REV masinát, majd beszámolok pár hét múlva a tapasztalatokról. Tegnap összeraktam, remélem a hétvégén lesz egy kicsit normálisabb időjárás is, hogy kipróbálhassam. Sárba, esőbe nem vinném ki. Az már elsőre biztos hogy van benne anyag, nehéz mint a rohadás, papír szerint 38kg.
Egy dolgot még nem értek. A 3 fő funkció, a kosárba gyűjtés, oldalra kidobás és mulcsozás. Ez 3 az 1-ben. De mi az amikor többször látom hogy 5 az 1-ben. Ott mi a másik két funkció?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
félisten
válasz dethroner #5985 üzenetére
Leginkább marketing.
1.: Fűvágás-gyűjtés (fűtárolóba)
2.: Fűvágás-kidobás (oldalra)
3.: Mulcsozás (a füvet nem kidobja, hanem igyekszik minél appróbbra darabokra vágni)
4.: Fűvágás-kidobás (hátra)
5.: Levelek és gallyak felaprításaA fűnyírók elsöprő többsége a gyűjtésre, oldalra (és/vagy hátra) kidobni illetve mulcsozni tud. A Hecht-nél láttam eddig egyedül az 5-az-1-ben marketinget, de már a 4-az-1-ben is megmosolyogtató...
-
dethroner
veterán
Azta, de kitalálta a PR osztály
Akkor minden 3 az 1-ben valójában 5 az 1-ben. Gondolom a levelek felaprítása nem külön gombnyomásra történik. A hátós kidobást meg hagyjuk.
Al-ko nyírom kosaras, csak abba tud nyírni. Direkt ilyet vettem én marha mert azt gondoltam nem fogom a füvet itt rohasztani, begyűjtöm és zsákban kihordom az erdőbe, mert érzékenyek vagyunk a porra, stb. Ez pár hétig ment, de meguntam hogy pár percenként megállni és a tele kosarat zsákba öntözni, és minden nyírás alkalmával 12-15 nagy fekete 100 literes zsáknyi jött össze. Nem volt vicces kedvem, amikor hordani kellett. Pár hét után már levettem a kosarat, a takaró fedelet átfúrtam és egy zsinórral felemelve rögzítettem. Így hátra dobált, egyenesen a lábszáramra. Szóval a 4-es pont egy nagy baromság, senki se használná ha van más választásaA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
MODERÁTOR
-
windlord
őstag
válasz Intruder2k5 #5991 üzenetére
Most tervezünk költözni a vásárolt kertes házba. Van hozzá 1200nm udvar. Feltételezem a füvet mostantól nekem kell nyírni
-
MODERÁTOR
-
windlord
őstag
válasz Intruder2k5 #5993 üzenetére
Értettem én a viccet
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Jövök pár hét múlva a beszámolóval. -
félisten
válasz dethroner #5988 üzenetére
Nem feltétlen baromság a 4. pont (hátra kidobás), ha előre ki van dolgozva.
Az ilyenre tervezett fűnyíróknál általában a hátsó kidobó nyílást takaró fedél nem zárja légmentesen le a nyílást, hanem lefelé tereli, pont azért, hogy ne a lábadra dobja. Az így hagyott nyílás pedig elég nagy, hogy a méretesebb fűnél se tömődjön el (ez az, ami már nem mindig szokott összejönni). Ha pedig oldalra akarod kidobni, vagy mulcsozni szeretnél, akkor egy betétet kell a kidobó nyílásba helyezni.Az oldalra kidobás helyett ezt választani akkor jobb ötlet, ha sok zeg-zugos helyre kell betolni a fűnyírót (bokrok, fák, kerítés...) és az oldalra kivezető terelőlemez folyton beakadna, leesne róla.
Az én Al-ko-mon ez így néz ki, ez a hátsó takaró lemez alsó állása (tehát ha leveszed a fűgyűjtőt):
[ Szerkesztve ]
-
V-I-D-A
aktív tag
Sziasztok! Végül megrendeltem az ajánlott HUSQVARNA LC 356VP Honda motoros fűnyírót. Viszont közben olvasgattam, hogy a Honda GCVx170 motorhoz a gyártó 10w 30-as olajat ír elő, én viszont Husqvarna SAE30 olajjal rendeltem. Bele merjem önteni (főleg így bejáratósan) a SAE30 olajat, vagy inkább megrendeljem a Honda 10w 30 olaját?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest