- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberhog
csendes tag
Némi válogatás után 3 tipusra szűkült a kör a kismillió kapható kamera közül, Pana SD90, Sony HDR CX130 és Sony HDR CX160. Ti melyiket vennétek?
-
Pöfögő
csendes tag
Sziasztok!
Én is az aldis Tevion kamerával szemezek.
Amit írtatok negatívumok közül nekem a kézremegésgátló hiánya lenne igazán probléma.A Samsung Q10-es kamerának van ilyen remegésgátlója (stabilizátora)?
Vagy egyéb hasonló árfekvésű kamerának van ilyen funkciója?Néztem a Sony fényképezőt, megnéztem a videóit is, tényleg jóval szebb minőségű videót lehet vele készíteni, ami ennél számomra nem derült ki, az az, hogy a Sony-nak mennyi ideig bírja a videó használatot az akkumulátora?
Igazából 40 ezret szánnék rá, persze az ember ha vár és gyűjt, akkor ki tudja köhögni a 75 ezret is, de így egyre feljebb ugrál a kamerák minőségében és árban is, míg el nem jut egy szép nagy összegig.
És persze lehet, hogy mire összejön a 75 ezer forint, már nem is kapható az adott kiszemelt modell :-(Az aldis kameránál még pozitívum a 3 év garancia, szerintem ez sem elhanyagolható.
-
Tobika1
senior tag
Üdv!
Az extreme digitalnál 55000 ért van a q10 es, szerintem ez a legjobb ár/ érték arányú kamera. Én korábban HP kamerát vettem ugyancsak 40000 Ft-ért (ami ugyanaz a kategória mint z aldis) de nagyon nem ajánlom! Meg fogod bánni és utána feléért sem tudod majd eladni! Borzasztó volt a hangja és nem volt benne stabilizátor sem.
A q10 ég és föld hozzá képest, van benne optikai és digitális képstabi is!
-
Janin
csendes tag
Sziasztok!
Kamera vétel előtt állok.
Lehet buta kérdés de felteszem.
Ha nem hajtom ki az LCD kijelzőt el lehet-e indítani a felvételt?
Vagy ha nem lehet elindítani be lehet-e úgy állítani a kamerát, hogy kinyitom az LCD kijelzőt elindítom a felvételt, ezután behajtom a kijelzőt de ne álljon le a felvétel.
A Panasonic SD90, Samsung HMX-H200, Samsung HMX-H300, Sony CX115, Sony CX160
esetén lenne ez számomra érdekes.
A mostani Canon Dv kamerámnál ez nem gond mert van Evf is.
Nem tudom ezek a kamerák tudják-e ezt az apróságot.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Tomix24
addikt
Ez nem apróság, ez már nem a kukucskálós kamerás korszak
Ilyen itt nincs tudomásom szerint. Ha visszahajtod az LCD-t,akkor kikapcs mindegyik felsorolt gép, és többi fel nem soroltak is. Esetleg olyat tudnak, hogy kihajtod, és azonnal venni kezd, anélkül hogy a gombot megnyomnád, pre rec, vagy valami hasonló néven fut.Apám kamerázta a kislányomat DV kamerával 1 hete, és szinte viccesnek hatott, ahogy majdnem fölborított mindent a lakásban, mert a fél szeme a kamerába nézett, a másikkal meg hunyórított
Jobb ha hibrid megoldást választasz, fényképezőgépet veszel, ami tud HD-ban felvenni
Ott nem kell kihajtani semmit, és kukucskálhatsz is. -
Tomix24
addikt
válasz ps_feri #1560 üzenetére
Az akkor 1080i-ben a must buy kategória
Állókép felbontás 4,9 M (2944 x 1656)
Real Stereo
Hangerőszabályozás elérhető
1920 x 1080 / 50 i , 1280 x 720 / 50 p, 720 x 576 / 50 p felvételi felbontás
Optikai Képstabilizátor
30x optikai zoom
300x digitális zoom
Gyújtóponti távolság: 2,47 mm ~ 74,1 mm
+
A felvételt lehet folytatni, nem kell feltétlen új file-t kezdeni. -
TomCat85
tag
Azt mondja meg nekem valaki, hogy a kamerák árával (elvileg jobb felszereltségével) párhuzamosan miért csökken az optikai zoom mérete?
Illetve nem tudja vki, hogy a Sony V és VE típusjelzések között mi a különbség?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz TomCat85 #1562 üzenetére
Ez nem jellemző. (elvileg 2011-ben)
Samsung q10 - Optikai zoom:10x 57.000Ft
Samsung HMX200 - Optikai Zoom:20x ~60.000Ft
Samsung HMX300 - Optikai Zoom:30x 75.000FtPanasonic SD40 - Optikai Zoom:16x ~60.000Ft
Panasonic SD90 - Optikai Zoom:21x ~100.000FtRégen volt ilyen esetleg, amikor 1080p-s Pana meg Sony kamerák voltak 200K-ért , és 10x zoomal. De az ratyi minőség volt. Azóta jobb azért a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
tiszavirág
tag
Szia !
A Sony Hx9v videó technológiájáról írtam egy részletes ismertetőt.
Remélem minden felmerülő kérdésedre választ kapsz benne.
Üdv
[ Szerkesztve ]
Tudtam, csak nem sejtettem.
-
Dr.OG
tag
válasz TomCat85 #1565 üzenetére
Azt nem tudnám megmondani, hogy miért van így, de tény, hogy évjáraton belül a belépő kategóriától a félprofi/profi szint felé haladva csökken a ZOOM mértéke. Spekulatív teóriám az, hogy egy komolyabb optika, aminek a fényáteresztése jobb, egyben robosztusabb és talán sérülékenyebb is, másrészt komoly "filmes" kamerával úgysem ZOOMol az ember, hiszen minden a stúdión belül van!
A Pana SD60-asa is folytatja a felvételt, ha behajtjuk a kijelzőt. Feltételezem, az idei utódmodellek ugyanezt tudják (SD40, SD80, SD90...)
-
Janin
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Csak azért lenne számomra érdekes a becsukott kijelző melletti felvétel, mert majd szeretnék készíteni egy buvártokot hozzá. -
-
Tomix24
addikt
Ha Splash Player-el nézed, ott hogy eltüntesse az interlace-ot lefelezi, a régebbi verziók 50-et írtak ki, szoftver hiba is lehet. 50i-s a Pana Sample , eredeti kameráról másolva, legjobb minőségi beállításban. Siralmas na
SD60 SD80 már azért megvehető, az SD40-el csesztek csak el valamit.
Ha a progresszív tetszik jobban akkor Samsung kamerákat ajánlok, mert a többi márka 1080i-ben vesz csak fel HD felbontásokban. Vagy 100K felett ott vannak a Sony/Canon/Pana 1080p-s kamerák még.
[ Szerkesztve ]
-
rabi
csendes tag
válasz Tomix24 #1571 üzenetére
VLC-vel deinterlace módban még nézhető, de inkább az a lényeges, hogy tévén milyen lesz.
Mert az SD80 annyival jobb már? Nem csak optika különbség van (nagyobb zoom miatt)? Arról nincs eredeti sampléd? Youtube-os samplék becsapósak, ott az SD40 is tökéletes...
Az SD40-től kezdek elállni, Samu H300 kezd feljebb jönni, de ha azt mondod érdemes megvizsgálni még az SD80-ast is.
-
Tomix24
addikt
Bár lenne az SD80-ról, inkább csak dícsérték pár helyen. Lejátszónál használd ezt a csomagomat: [link]
ha lejön, a jelszó: tomixA Splash player belőle nagyon szuper, jobb kamerákhoz mint a VLC
A Pana az SD90-nél ad nagy ugrást, ott már progresszív 1080p, az alatt Samsungot ajánlanám(pl a HMx300) Pana1080p felvételem:[link]
[ Szerkesztve ]
-
Dubs
csendes tag
Sziasztok,
En is most gondolkozom kameravetelen, abszolut amator (es kezdo), csaladi alkalmakra es nyaralasra. Egy ismerosomnel a sony tetszett meg. Ar – ertek alapjan ez tunik nekem jonak: CX115 Full HD.
Nekem a lenyeg az, hogy ne csak felvenni tudjak, hanemf enykepezni is, es jo minosegben.
Ket kerdesem lenne:
Ez a tipus jo-e erre?
A masik az, hogy egy Sony boltban azt mondtak, hogy az SD-vel nem tudok jo minosegu kepeket majd nyomtatni, es az lcd teven se fogom tudni rendesen megnezni. Ez tenlyeg igy van?Elore is koszi
-
tiszavirág
tag
Szia !
Vess egy pillantást a SONY HX9V-re.
Ez fényképezőgépnek is jó és a videó része is bombasztikus.
Van benne GPS, panoráma, kitűnő képstabilizátor, AVCHD 1080p50 és mpeg4 videó rögzítés, sok automata és manuális beállítás, és ami szem-szájnak ingere.
75e pénz körül már kapható ez a kamera.
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
The_dog
csendes tag
válasz tiszavirág #1576 üzenetére
Este lámpafénynél hogy muzsikál? Vagy homályos szobában?
-
tiszavirág
tag
válasz The_dog #1578 üzenetére
Szia !
Ez a videó jól mutatja a low light képességeit. Természetesen a videó megosztók mindig rontanak a minőségen, a valóságban még jobban teljesít.
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
A lényeg hogy tetszik amit felvesz. A HMX300-nak kicsit még jobb a képe. És pl ha olyan igény van hogy iskolai rendezvényt, esküvőt kell felvenned, akkor a 720p még mindig ott van ami a Progresszív mivolta miatt pl DVD-re alakításkor is gyönyörű képet ad, nem lesz esetleges gondod az Interlace-el.
-
beniasz
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy kis Samsung SMX c10-es kamerám van. Egy FULL HD-sre szeretném lecserélni.mert már kicsit meguntam a gyengécske felvételeket,félreértés ne essék,nappali fényviszonyok között,egész tűrhető a kép,de bent lakásban,gyengébb fényviszonyoknál nem a legjobb,de hát mit is várnánk egy 40 ezres készüléktől (2 éve vettem). Na szóval,
Elég nagy bajban vagyok hogy melyik lenne az optimális választás.
Youtubeon ahogy néztem a legszebb felvételeket a Panasonic SD 90-es csinálja (max ebben az árkategóriában gondolkodok)
Tehát akinek ilyen készüléke van,egy kis infót szertnék megtudni: Valóban remek felvételeket készít, teljesen ki van használv a FULL HD? Milyen formátumban rögzít?
Esetleg másik alternatívát tudtok mondani? Mit ajánlatok? -
Tomix24
addikt
válasz beniasz #1581 üzenetére
Ezeket a kameráról másoltam le, tehát nincs minőségromlás. HA ez tetszik, akkor vedd meg: [link] Panasonic SD90
.Mts-ben rögzít, és 4GB hely kell neki 18 percnyi felvételhez 1080p módban
Ha PC-ről játszod le akkor a Splash Player-t ajánlom. Itt a pakk hozzá: [link] ha lejött, jelszó: tomix
Ha maradnál a Samsungnál, akkor a HMX300-at javasolom, egyes helyeken 65.000Ft körül van. Kb ilyen a képe: [link] Samsung HMX200 - Raktam be neked beltéri és éjszakai felvételt is.
A lényeg, a sötétben való minőségi felvétel nem függ össze azzal hogy a kamera 1080i-s vagy 1080p-s. Inkább hogy 3CMOS legyen, alacsony lux igényü, illetve kitünő beltéri felvételeket Panasonic SD900 körül fogsz kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz tiszavirág #1579 üzenetére
Teszel fel a Megaupload-ra [link] film felvételeket a gépedről? Legjobb minőségben, abban a formában ahogy a kártyán található tökéletes lenne.
Kiváncsi lennék én is. A szememnek jobban hiszek mint az adatoknak.
Semmi extra, csak tényleg ha vannak "publikus jelenetek" verőfényben, délután, kint, bent, éjszaka, stb . Pár perc összességében elég. Ahogy én is felraktam.
-
Tomix24
addikt
válasz beniasz #1586 üzenetére
Hát igen, de gondolom profi célra lesz, mert sötétben akarsz kamerázni. Oda ez a belépő szint.
A mellékelt videók nem elegek? A régi kamerádhoz képest óriási az előrelépés Samsung és Pana márkánál is. Beltéri lámpás, illetve beszűrődő napfény esetére elegendőek véleményem szerint. Tök sötétben csúnyácskák kicsit, de ott csak a teszt miatt kameráztam. Bár nekem családi filmezésre van. Nézd meg őket és mondj rájuk véleményt...
-
tiszavirág
tag
válasz Tomix24 #1583 üzenetére
Szia !
Nem szerettem volna visszaélni a türelmeddel a letöltés során, így csak egy nyúlfarknyi kis videót készítettem. [link]
Van benne nappali kültér, beltér és egy teljesen sötét előszoba. Ez utóbbi helyen azért már kihívásokkal küszködik, de ezt már nyugodtan nevezhetjük extrém sportnak.
Teljesen egyetértek veled egyébként abban, amit írtál nemrég,hogy ez a kategória max. mire való:
"Beltéri lámpás, illetve beszűrődő napfény esetére elegendőek véleményem szerint. Tök sötétben csúnyácskák kicsit, de ott csak a teszt miatt kameráztam."Üdv
[ Szerkesztve ]
-
Joesyy
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném kamera vásárlás előtt vagyok, de nem tudok dönteni.
3 kamerát néztem ki és a hozzászólásokat visszaolvasva számomra az jött le hogy vagy vegyek egy családi videózáshoz tökéletes Panasonic SD 90-et ami valódi 1920*1080"p" nem csak "i". DE és mindig van egy de:
nekem az otthoni gépem csak egy egyszerű már nem is mai laptop, tehát félek hogy nem igazán tudnám ezeket a "túl" jó minőségű felvételeket, szerkeszteni/vágni...
Szóval ez itt a dilemmám, hogy akkor most mit vegyek?
Egy kicsit olcsóbban kinéztem a Sony cx-130-at edigitalban 109ért táskával, pótakkuval, 8gb sd kártyával jó üzletnek tűnik, vagy a frásznak adjak 110-130eft-ot egy kameráért ha a samsung q10 50-ért is jó?
Ti mit vennétek? Nekem a Sony cx 130 az ár+kiegészítők alapján a legszimpibb.
Segítsetek dönteni...Köszi:
-
Tobika1
senior tag
Nem tudom hogy milyen laptopod van de nekem a 2 magos 1,8GHZ-es notim (2 giga rammal) szaggat rajta a samsung q10 el készített HDfelvétel is! fullHD ban meg mégjobban szaggat.
ha ez alapján akarsz dönteni akkor vegyél egy sima SD kamerát...szerintem legalább egy I3 as proci kell hogy normálisan menjen egy full HD 28mbps-os video..
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz Tobika1 #1590 üzenetére
Filmnézéshez összeraktam egy pakkot: [link] ha lejön, a jelszó : tomix
Ha nem Ati videókarid van akkor azt ne tedd fel persze a csomagból, de a végén a Splash Playerrel nyisd meg, és ha úgy is szaggat akkor tényleg gáz valami. Nálam gyengébb, asszony tabletjén mennek a fenti csomaggal + Splash playerrel.
-
Tomix24
addikt
válasz tiszavirág #1588 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Overwatch 2
- Gumi és felni topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Gaming notebook topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PLC programozás
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest