- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Fire TV stick/box
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
válasz pinnacle #1798 üzenetére
A Pana SD90 a szineknél is sok beállítást enged:
Manual gomb, majd record setup, és inteligent contrast mode on/off. Ezzel lehet kikapcsolni a kontrast plust. A színeket lehet visszább venni lejjebb a menüben - Digital Cinema color on/off-al még igény szerint. És ráadásként manuálisan lehet szint még levenni/ráadni, élességet,fényerőt állítani. Más kérdés, hogy én a kicsit rikító szineket szeretem, és a Splash playerrel további 20% szint még ráadok mikor visszanézem
Plusz, ha kicsit sötétebb van, 60FPS-ről 30 FPS-re lehet csökkenteni a felvétel sebességét, ezzel még tisztább és valósabb színekkel operálhat, kevesebb blokkosodással.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Előre is elnézést, hogy 0 visszaolvasás után kérdezek, de sajna most utazok el, s csak arra lesz majd időm, hogy ránézzek a válaszra.
Milyen videókamerát ajánlotok 150k környékén? Hobbi célra kell. A lényeg a képminőség, jó képstabi. A kamerába integrált parasztvakítós fícsörök nem fontosak.
Ha van rá mód, több típust is írjatok.Előre is köszi!
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Tomix24
addikt
válasz aleister #1803 üzenetére
100-150K körül én a sajátomat ajánlom, más meg majd más modellt persze: Panasonic SD90 Ár: [link]
Így vesz fel:
Vegyes: [link]
Vegyes 2. Zoom/beltéri/stb: [link]
(Megvárod míg lejár az idő, majd katt a regular download-ra. )Ha le tudod játszani, és a tetszik, akkor nem valószínü a csalódás, főleg ebben az árszegmensben.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tomix24 #1802 üzenetére
Köszi! Lehet, hogy a manual mód közelebb áll a valósághoz, de nekem is az AI mód tettszik jobban.
Arról, hogy az 50p jobban tömörített-e, mint a 50i mit tudtok? Őszintén szólva nem értem, hogy miért vezették be, amikor a Blu-ray FullHD-ben "csak" 24p-s. Lehet, hogy így még folyamatosabb a mozgás megjelenítése?
-
Tomix24
addikt
válasz pinnacle #1805 üzenetére
Tömörítés.
Felvettem 5-5másodpercnyi anyagot, Max 60p-n és max 60i módban 1920x1080 felbontáson.Itt a két nyers file, ha megvizsgálnád: [link]
Szerintem nem tömörít jobban az 1080p. A bitráták is elütnek egymástól(10.000 Kbps plusz a Progresszív javára),és majd 70%-al több helyet is foglal ugyanannyi felvétel.
1080i - 17.000Kbps
1080p - 27.000KbpsHa jobban tömörítve lenne az 1080p akkor egyforma méretűek lennének más bitráta mellett is.
Az 1080i-nél további kissebb bitrátás felvételi lehetőségek vannak, talán a helyszűkében lévő kamerásra gondolva.
Sok kamera 100-200Fps felett is tud rögzíteni, (pár másodperceket) , ami dúrván jó ötlet, mert ugye ami gyors, csak azt lehet lassítani, a lassút már tovább nem.. Ezt nézd meg:[link]
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tomix24 #1808 üzenetére
Köszi! Én nem látok különbséget, talán a progresszív felvétel első pár másodperce a szebb, de utána hidegebb színre vált.
Én azért gondoltam, hogy a 50p jobban tömörít, mint az 50i, mert 2x akkora az adat mennyiség, a felvételi sebesség viszont nem 2x akkora. Egyébként most vettem csak észre, hogy a Panasonicnál, interlaced felvétel csak 17Mb/s lehet, a Sonynál, Canonnál viszont 24 Mb/s.Szerintem a sirályos felvétel interlaced, a szárnyakon csíkozódás látszik.
-
Tomix24
addikt
válasz pinnacle #1809 üzenetére
Különbség Progresszív és Interlaced között igen szembetűnő, ha a felvétel nemcsak egy irányba néz, hanem elkezd balra vagy jobbra kamerázgatni az ember, vagy gyorsan mozgó dolgokat filmez.
Ha egy irányba kameráznék egy statikus tárgyat ugyanazzal a bitrátával, P és i módban, akkor senki nem lenne olyan, aki megmondaná melyik melyik.
Példák: (nem statikus kamerázás esetén)
mozgás közben a különbség:[link]
És egy nagyon szép szemléltető: [link][ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tomix24 #1810 üzenetére
Köszi! BÚÉK mindenkinek! Nekem Panasonic 37G10 LCD TV-m van. Ennek az adatait már nem találtam meg, csak a 37G20-ét. A mozgóképfelbontás 720 sor. Ez mi a fene lehet? Nem is tudja az 1080 sort megjeleníteni? A plazmák képesek rá.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz pinnacle #1811 üzenetére
A tv spec-je: [link] vagy [link]
Elbír ez mindennel, feltéve hogy ez van biztosan: Panasonic TX-L37G10
Applicable Scanning Format
525 (480)/60i, 525 (480)/60p, 625 (576)/50i, 625 (576)/50p, 750 (720)/50p, 750 (720)/60p, / 1125 (1080)/50i, 1125 (1080)/60i, 1125 (1080)/24p (HDMI only), 1125 (1080)/50p (HDMI only), 1125 (1080)/60p (HDMI only)Apámnak régebbi modellje van, az pl csak HD ready, tehát max 1080i/720p
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tomix24 #1812 üzenetére
Köszi! Ezt megtaláltam a kézikönyvben, csak azt nem tudtam, hogy mi ez a mozgókép felbontás. Nagyon úgy néz ki, hogy tényleg nem tud megjeleníteni 1080 sort.
Canon M46 (406, 41) nyers fájlt nem találtál valahol? Nekem csak ez a korábban linkelt, mint kiderült Canon HF100 élénk beállítással készült felvételem van. Kikapcsolt interlaced állapotban szörnyen csíkos, erről érdekes módon nem tudok képmentést készíteni, bekapcsolva viszont teljesen eltűnik. A szoftveresen "deninterlaced" felvétel és a progresszív között mi a különbség? Korábban írtam, hogy nekem valami furcsa a Pana felvételén pl. amikor ping-pongoztok, szerintem az lehet, hogy egyszerűen ezt a nagy adatmennyiséget, nem tudja folyamatosan lejátszani a gépem.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz pinnacle #1813 üzenetére
Lehet hogy ott felugrik 29.000-re a bitráta. Az én gépemen teljesen folymatos, de mondjuk nálam egy HTPC van, Llano A6-3500 (3 mag + a videókari UVD 3 gyorsítós, ami kell a HD filmekhez. )
Splash player pro -val próbáld, és kapcsold be ott is a hardveres gyorsítást. Asztali Media playerek nagy része sem bír el a Pana felvételeivel, erősen gépfüggő a lejátszás.
"A szoftveresen "deninterlaced" felvétel és a progresszív között mi a különbség?" Nem kell olyan erős gép, bármilyen asztali lejátszó elbír az 1080i-vel pl.
1080i-nél fele annyi infó van felvéve ugye (egy sor felvéve, 1 sor kihagy, és így tovább a képernyő aljáig)
Hogy egy szoftver, vagy a TV-d, vagy bármi eltüntetni próbálja a nyomait, az egyszer okés. De cserébe a csíkok eltünésének, illetve az üres sorok kitöltésének az eredmény "maszatos" bármilyen oldalírányú mozdulatnál:[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz pinnacle #1817 üzenetére
Azért csak tedd fel az FFDShow 32bitet, hisz a lejátszó progik 32bitesek, függetlenek a Win64-től. Popit eladtam már nagyon rég, HTPC-be kezdtem gondolkodni, mert csak konvertálgatással ment sokminden, a torrent limitált volt, a lehetőségek is, youtube 1080p-nél pedig szaggatott
Most ugyanaz a méret mellett, minden megy, mint az ágybaszarás Videókarid ATI? A Bird másként van kódolva, mkv kontíner.
XMBC [link]még ami szereti a kamerát, ha ismered azzal is nézd meg. DXVA-t kapcsold be ott is
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz pinnacle #1817 üzenetére
Ha Progresszív 1080-as kamerában gondolkozól , akkor a Sony/Canon/Pana mind mind ugyanezt a kódolást használja, úgyhogy érdemes lenne majd megoldást találni erre az akadás dologra
Ez is jó: Media Player Home Cinema
Letöltés innen: [link] Beállítás: [link][ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Egyébként tényleg valami szoftvere hiba lehet. Frissen telepített XP, Win7-en próbáltam. A Splash Payeren ha ki van kapcsolva a hardveres gyorsítás jó a kép, viszont 80-90% a CPU terhelés. XP-n ha bekapcsolom, nincs kép csak hang van. Nektek is ATI kártyátok van? Gondolom valami Catalyst beállítás lenne a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz pinnacle #1824 üzenetére
XP nem támogatja a HD filmeket, illetve korlátozottan. Win7 + directx11 + Directshow + Ati legújjabb catalyst(abban pedig a kép beállításnál minden kiakpcsolva/inaktívvá téve. + érdemes NET Framework 4 (Web Installer) + Visual C++ 2008+2010-et felpakolni, mert a Splash pl azt szereti. Ezekkel egy UVD-t is tudó Ati-s géppel mindennek kell mennie mint atom. Ha nem megy ,akkor a proci viszi el a hátán a filmeket, ha elég erős.
-
panaZso
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést, de a hozzáértők profi kommentjei és a rengeteg információ kezdenek összegabalyodni bennem, és lehet ezzel nem vagyok egyedül.
Kérhetek-e egy összefoglaló segítséget tőletek, mert talán sok hozzám hasonló amatőr van, aki annak ellenére szeretne szép, igényes és minőségi felvételeket készíteni, azt időnként problémamentesen nézegetni és az utókornak archiválni, hogy önmaga nem egy műszaki zseni.
A segítséget előre is köszönöm.Nekem még nincs gépem, a pana SD90 és SD900 közt vacilálok, de erről egy másik hsz-ben...de a lényeg, hogy minőségi felvételeket szeretnék készíteni, de csak akkor ha az extra mennyiségű utómunka nélkül is sokak számára élvezhetően visszanézhető.
Általános kérdések:
- fenti gépek 1080p-ben és 1080i-ben mennyi helyet foglalnak átlagban, azaz mennyi perc fér egy gb-ra
- felvétel után mik a visszanézési lehetőségek: TV-n, PC-n, kamerán, mindenféle hókusz-pókusz nélkül mi oldható meg, és mi az ami komolyabb felkészültséget kér
- eltárolás lehetőségei egyszerűség, költséghatékonyság és visszanézés szempontjából
- felvételek átadása másik személy részére (aki mondjuk nem rendelkezik azonos tecnikával, csak pl: DVD lejátszóval) - mit kell tenni, hogyan, milyen formátumban kerül DVD lemezre. Ez esetben mekkora minőségromlásra kell számítani az eredeti felvételhez képest.
- jól gondolom-e, hogy mivel a jelenlegi lehető legmagasabb minőségben vesz az említett két kamera, így ha valaki szán rá időt, akkor bármilyenre szerkesztheti az anyagot (gondolok például utólagosan lassított jelenetekre, amit ugye a két gép egyike se tudja alapban)Hangsúlyozom, nem a fullos megoldás érdekelne, mert ugye az biztos létezik. Az lenne a jó, hogy a kiváló minőségű felvételt egyszerűbb megoldásokkal lehessen élvezni, azaz pl: a nagymama és a nagypapa is tudja megnézni az unokáját könnyedén.
Köszönöm!
-
Tomix24
addikt
válasz panaZso #1826 üzenetére
[link] regular download-ra kattínts( ha lejár a visszaszámláló) Pana SD90 szedd le.
Így olyan mintha lenne ilyen kamerád, és felvettél volna a legjobb minőségben jó pár percet. Szabadon lejátszhatod(megpróbálhatod ), átalakíthatod, és minden kérdésedre válaszokat kaphatsz. PC-n Splash player javasolt és bika gép. Asztali lejátszók, tv-be épített lejátszók nem igazán bírják ezt előre jelzem.
Az egyik mappában az összes a kamera által beállítható minőségben vettem fel 10 másodperceket, így a helyfoglalást is kiszámíthatod akár 1080i-nél is.
Pana SD90 - 110.000Ft . A Pana 900 kicsit drágább, és szerintem nem sokkal jobb a képe [link]
VSO ConvertXtoDVD - Ez a progi kell hogy ebből az 1080p-ból 1-2 kattintással DVD legyen, menüvel. Ezzel a progival csináltam neked egy samplet. Iyen minőségü a DVD, amit készít(Pc-vel tudod ezt lejátszani) - Ezt is szedd le:[link]
Egyébként kiírható iso készül a progival. Öregek inkább DVD lejátszókkal rendelkeznek gondolom.
Ha ilyen kamerában gondolkozól, kell sok hely(nagy vinyó) , valami bika lejátszó(Wdtv live talán, HTPC, sima PC) és persze 1080p-s tv. HD Ready tv-ken csíkozódik kicsit a kép sajna. Vágni , összeilleszteni a TSmuxer ingyenes progival lehet.
Szerkeszteni, feliratozni, lassítani már sok fizetőssel lehet (Powerdirector 10 amit ajánlok/mert használom)[ Szerkesztve ]
-
panaZso
csendes tag
Konkrétabb kérdések:
Pana 90SD kontra SD900.
A vacilálás az áron túl a következő miatt van:
lányom sokat lép fel teremben, táncol, ahol hol jobb, hol kevésbé jó a megvilágítás, sokszor csak a színpad kap fényt. Elvileg az SD900 jobb gyenge megvilágítás mellett, de a neten található felvételek alapján nem teljesen egyértelmű szvsz. Itt pl egy link: [link], amin nem látok akkora különbséget, mint azt az érzékelő és az árkülönbség alapján elvárnék. Egy felvétel nem felvétel, ezért kérdem: nincs valakinek tapasztalata erről?Árban max az SD 900-ig mennék el (kb. 200 000,-), ha esetleg van más készülék alternatíva a sötétben való minőségi(bb) videozáshoz, szívesen veszem a javaslatokat.
Tomix! Neked ugye SD90-esed van, és egy TM900-ast is próbáltál, ami elvileg a merevlemezt kivéve azonos az SD900-al. Mik a tapasztalataid?
Látatlanban nagyon tetszik az SD900 kézi gyűrűje, aminek sok funkciót lehet adni, illetve hogy az LCD széléről is vezérelhetem a zoomot: elvileg kevésbé mozog be a kamera zoomoláskor. Gyakorlatban használta már valaki? Tapasztalatok?
SD 90-el esetleg színpadi felvétel valakinek?
Mennyire kényelmes a zoom-ot használni? (relatív nagy a tenyerem! )
Köszi! -
pinnacle
nagyúr
válasz panaZso #1828 üzenetére
Gyenge megvilágításnál a Canon M46 készít jobb felvételt. Pont FullHD pixelszámú az érzékelője. Sajnos nyers felvételt még nem láttam. Szerintem bármilyen kamerát választasz az interneten keresztül vedd meg, ha nem tettszik 8 napon belül visszaküldheted. Az árát 30 napon belül kell visszakapnod, de nekem már 2 nap múlva utalták.
-
Tomix24
addikt
válasz panaZso #1828 üzenetére
Nekem SD90 van, SD/TM 900-ról csak sample van fényes nappal, illetve pár youtubos.
A két nyers kamerafelvétel, és a DVD minőségü konvertálásra a válaszok, és letöltések itt vannak [link] Látom ne szedted le őket, így a kérdéseidet sem értem. Elég dúrván adja a válaszokat..
Szinpadon nem vettem még fel, de ugye az nem tök sötét. A látószög eléggészéles a Pana SD90-nél, a Zoom nagyobb mint a 900-nál. Illetve láttam beltéri összehasonlító videót Pana Sd90 és 700/900 között. Megrökönyödésemre a Pana90 jobbnak tünt.
Zoom vezérlés( pana90-nél is ugyanaz)
Mennyire kényelmes? Hát bemész a legközelebbi Euronics/Media.M stb-be és kézbefogva megtudod,illetve be vannak kapcsolva, lehet játszani valamennyit
Láttam már sok felvételt beltérben, de nem merném azt mondani hogy bármelyik jobb lenne képben a 100K feletti és 250K közötti szegmensben. Kicsit parasztvakítós ez az egész. Sony/Canon/Pana sötétben egykutya..
[ Szerkesztve ]
-
panaZso
csendes tag
válasz Tomix24 #1827 üzenetére
Köszönöm!
Találtam ezt a felhasználói véleményt. [link]
Ti nem próbáltátok ezt a mellékelt progit mit tud?A TV-m full hd (véletlenül PANA ), de mai darab. A tv kártyaolvasója ezt tudja:
Fotó: digitális fényképezőgéppel rögzített DCF∗ és EXIF kompatibilis JPEG fájlformátumú állóképek
Adatformátum - Alapvonal JPEG (Részmintavétel 4:4:4, 4:2:2 vagy 4:2:0)
Fájlok max. száma - 9 999
Képfelbontás - 160 × 120 és 10 000 000 közti tartomány
Film : 1.2-es verziójú SD-Video Standard [MPEG-2(PS formátum)] és AVCHD Standard rendszerekkel kompatibilis
fájlok vagy MPEG-1/Layer-2 formátumú vagy Dolby Digital formátumú hanggal
(A számítógéppel módosított adatokat esetleg nem jeleníti meg megfelelően.) • Kompatibilis kártyatípusok (maximális tárkapacitás): SDHC kártya (4 GB), SD kártya (2 GB), Multi Media kártya
(128 MB), miniSD kártya (1 GB) (miniSD adapter szükséges)itt az aggaszt, hogy csak 4 GB-ig fogadja, ezért érdekelne, mennyi fér rá? (Jól számolom: kb 15 perc 1080 p, 30perc 1080i???) )
Köszi a dvd demot, hát rendesen romlik a minőség
Kérdés: ha külső vinyón tárolom a felvételeket, akkor azt hogy tudom lejátszani/visszanézni a tv- eredeti minőségben?
-
panaZso
csendes tag
válasz Tomix24 #1833 üzenetére
Igen, azt az összehasonlítást már én is néztem, az ami engem is összezavart, hogy most akkor mi is van?
Egyébként ebben az összehasonlításban is feltűnő a két kamera közti látószög különbség (komolyan nyer az SD 90)A zoom-ot abban látom másban, hogy az SD90-nél csak az érintőképernyőről lehet, míg az SD900-nál a képernyő mellett a keretre vannak gombok kirakva, illetve az első gyűrűnek is adható ez a funkció.
Van egy panaFZ30-as gépem, imádom, hogy nem kis kallantyúval kell zoomolnom, hanem mint a régi gépeken, gyűrűvel - sokkal finomabban kezelhető. Tudom apróságnak tűnik, de nézd meg sok felvételnél két dolog látszik: az egyik: túl hirtelen indul a zoomolás, a másik, hogy zoomoláskor bemozdul a kép, és én ezeket szeretném kiküszöbölni - igaz nem több tízezerért!Mostanra mindent letöltöttem, amit feltettél, sokat segítenek, köszönöm!
"Kicsit parasztvakítós ez az egész. Sony/Canon/Pana sötétben egykutya.." .. miért érzem sokszor én is ezt?
-
Tomix24
addikt
válasz panaZso #1835 üzenetére
"Ti nem próbáltátok ezt a mellékelt progit mit tud?"
Őszintén, ha a kamerához adott progira(szarra) gondolsz, akkor csak ránéztem. Beimportálja a gépre a felvételt, meg bonyolítottan kiírhatod Blu-Ray lemezre, asszem ennyi, töröltem a progit.4gb-ra 18 perc fér kb 1080p-ben, duplája majdnem 1080i-ben(legjobb beállításnál.
Én úgy javaslom használni, hogy veszel egy kamerát, hozzá egy SDHC class10 karit(16GB-al már el lehet indúlni). Veszel egy 2000FT-os usb kimenetes 30-40in1 SDHC kártyaolvasót, és ha ki kell nyerni a felvételt, akkor csak a kárytát mozgatod, a kamerát nem kell áram alatt USB-vel pc-re kötni(ezzel is mennek a munkaórái). TV-re kötött PC-vel, talán a WDTV Dune - Popcorn lejátszókkal lehetne még megnézni a felvételeket. Esetleg a kamerát közvetlenül mini HDMi kábellele a Tv-re is kötheted, és onnan is megy végső soron
A TV-d szerintem nem fogja tudni kezelni és lejátszani a beépített media playerrel(Samsung/Lg sem tudta). De egyszerü , szedd le a Raw felvételimet amiket lentebb írtam, és egy SD karira másolva próbáld meg lejátszani.
"Kérdés: ha külső vinyón tárolom a felvételeket, akkor azt hogy tudom lejátszani/visszanézni a tv- eredeti minőségben?" A fenti aláhúzott résszel lehet csak. Konvertálás sem segít.. Én PC-TV kombóval tolom.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok!
Samsung Q10-nél van-e jobb választás a kategóriájában (tehát ami olcsóbb, de ugyan olyan jó, vagy ugyan annyiba kerül, de jobb)? Többet nem igazán szeretnék rá költeni.
Illetve jó ez egyáltalán?
Felhasználás totális hobbi szint, első gyerek érkezik, kell egy kamera.
-
Tobika1
senior tag
válasz TazLeacher #1838 üzenetére
Nekem ilyen van és csak ajánlani tudom! nagyon szép a képminősége! ez a legjobb belépőszintű ár/érték arányú kamera!
-
Tomix24
addikt
válasz panaZso #1836 üzenetére
Ja, ja igaz, tényleg nincs zoom gomb a széleken. A szar SD40-nél tegnap kameráztam, ott bezzeg van. Bár biztos némi gyakorlással lehetne finomítani a fenti "kallantyús" zoomon. Elég finom rész az, csak én kapkodom mindig Profi kézben biztos jobb lenne az SD90 is. Nekem elég teljesen
-
panaZso
csendes tag
válasz Tomix24 #1837 üzenetére
Köszi, látom sehogy se egyszerű ez a visszanézés/archiválás dolog jelenleg, vagy legalábbis beruházás igényes. Lehet ez fog dönteni az SD90 mellett, mert a különbözetet így is el kell költeni, hogy ha már minőségi a felvétel, akkor azt jó minőségben is lehessen visszanézni.
Mégegyszer köszi, de azért még van egyéb kérdésem, ha nem gond:
Az akksi mit bír átlagosan?
Tudom, nem erre van kitalálva, de mégis milyen fényképeket lehet vele csinálni? Pariban van egy azonos 5 MP-s fényképezővel?
Vaku/lámpa mire elég, menyire hatékony?
Thanx!
-
Tomix24
addikt
válasz panaZso #1842 üzenetére
aksi minőségtől függően 1.3-1.8 óra max (gyári újjal) - Pótaksi vehető.
Egy olcsóbb nem tükörreflexes géppel 4-5 megaPixelig kb pariban van. Vaku, lámpa gyengébb azért. Illetve ez inkább kamera mint fényképező, de azért nem kell persze szégyenkeznie. Amit letöltöttél tőlem SD90-es samplet ott vannak képek is, 2 db
-
mik-oca
tag
válasz panaZso #1836 üzenetére
Szia!
Egy kis összehasonlítás technikailag.
Az SD900-nak fényerősebb az objektíve (nem sokkal, de ha nagyon sötét van számít), illetve kicsit jobb minőségű. Ellenben az SD90-es nagyobb látószöggel rendelkezik (28mm, SD900 35mm) Mivel 3db CMOS van az SD900-ban több információból interpolálja a képet, ami jobb képet eredményezhet! (de ez inkább színvisszaadásban jön jól).
Egyébként ami fontos lenne az érzékelők mérete, az ugyanaz mindegyiknél csak az SD900-nál 3db van.
Amiben biztos segítség az SD900, a kirakott gombok és állíthatóság, ebből következöleg nagyob és nehezebb is mint az SD90.
Én is vaciláltam egy darabig a két kamera között, de mivel nem profiként használom, családi videókhoz nekem elég lesz az SD90 is, nem biztos hogy megéri a kb. 2x-es ár, ha nem akarsz komolyabb dolgokat kezdeni az anyaggal! (persze ez az Én véleményem)Amit még hozzá kell venni a dolgokhoz, hogy költeni kell a kiegészítőkre! (16GB class10 SDHC kértya, esetleg pót akkumulátor, kis hordozó táska, médialejátszó, háttértár....stb.) Ez sem kevés pénz!
[ Szerkesztve ]
-
panaZso
csendes tag
válasz Tomix24 #1843 üzenetére
Thanx!
Mindent letöltöttem már, amit felraktál (great job !!), de sajna a két képet valahogy nem kívánja megnyitni a gépen, egész pontosan azt mondja, hogy azok tulajdonképpen nem is léteznek...
Esetleg ha lesz kedved ebben a borongós időben lősz párat vele, akár beltérben is? Előre is köszi!
-
pinnacle
nagyúr
válasz panaZso #1832 üzenetére
Még nincs kamerám. A Panasonic SD90 illetve a Canon M46 között gondolkozom. Az a gond, hogy sehol sem találok nyers felvételt. Csak a "kacsást" de az Canon HF100. Lehet, hogy megvárom a CES-t hátha még jobb kamerák jönnek ki, persze azt csak nyáron tudom megvenni.
Tomix24 HD6850, nehogy azt mond, senior tag létedre nem tudod, hogy a konfigurációt, a névre kattintva tudod megnézni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kupon kunyeráló
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest