- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #97490 üzenetére
Én egy Puchot vettem Campa record és Dura Ace szettel, szerintem az is a hetvenes évekből, mert még talán az első generácios, mélyre nyúlós Dura Ace fékszett volt rajra. Mavic GP4-es szingó kererekekkel, Campa record agyakkal, ilyen kerekekkel még Armtrong is ment időfutamot talán a kétezres évek elején, mert hát elég könnyű kis cucc volt . Szinte új bringa volt, a gyári könnyített lánc volt még rajta és nem volt megnyúlva, és 5 ezerért vettem a lomisoktól Én is pattintottam rá egy időfutam kormányt és úgy toltam vele, csak a szingó volt nyűgös vele.
Volt egy modernebb Meridám is már karbon villával, meg pofozós váltóval, de az állandóan szanaszéjjel verte a kezem, nem tudtam fogni sem vele, pedig elég hatékony cucc volt az is.
Montiból a Bravadom volt a csúcs, az az acélváz fantasztikus volt, brutál merevség hajtás irányban és finom rugalmasság függőlegesen. Szerintem az is 10 kiló alatt lehetett deore LX cuccokkal, igaz, merev villával. Volt egy ugyanolyan évjératú, de aluvázas GT Panterrám is, de az acél köröket vert rá kényelemben, érzésre és hatékonyságban is.
A komolyabb colnango, specialized, stb, karbon országutik, montik mind érdekesek és jók is voltak de - szerencsére - még csak rájuk sem kívántam
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz -NoVa- #97743 üzenetére
Én meg főleg csak aktív hangfalas vagyok (egyelőre), de már kezdek rájönni, legalábbis az Abigail Pro esetén: most pl. 11 órára van tekerve a Genius SP-HF1250B (előtte ülök a PC-mnél), na így már "tolja", de ha e helyett a DC03 lenne a láncban, akkor már a fejem is lerepülne. (12 órán túl nem tekerek egytelen hangfalat sem, az nekem a "fail and safe" határ). Szóval kell neki hangerő, hogy "kiadja magát". De ilyen hangosan csak ritkán hallgatok itthon, a megszokott 10 óra körül lenne ezzel hangfallal inkább, ott meg kicsit olyan "akármilyen". Meg persze hozzá jöhet még az is, hogy a DC03 egy hangerőben, dinamikában, basszusban aztán igazán megtolt játékszer, de kár hogy az ASUS DS-emet nem tudom beletenni a képbe a "sima" PCI csati miatt, eladni meg nincs szívem.
-
magmakocka
aktív tag
válasz -NoVa- #97748 üzenetére
Nem hinném, hogy megsült volna, a telefon alig 2 éves (gari), a fejhallgatót itt hardveren vettem, egy teljesen korrekt eladótól.
Mondjuk otthon nincsen gond, amikor mászkálok a fejhallgatóval és a telefont otthagyom a pulton.
A buszon, nyilván fogom a telefont a kezemben, mert nem szeretem táskába tenni, s gyakran telefonon váltok zenét.- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
SunMount3r
nagyúr
válasz -NoVa- #97743 üzenetére
Szerintem ez akkor sem "normális" így. Valami fontos "alap" komponenst kihagytak, vagy spóroltak vele. Remélem majd a Megatron-nál nem lesz azért ilyen. Az meg, hogy minden gép kikapcsoláskor kapcsoljam ki a hangfalakt is az nonszensz (mármint megoldás képen, mert eddig soha semelyik DAC-om nem kívánta ezt). Ha ez egy mondjuk alaplapi hangkeltő esetébe viselkedne így, akkor tele lennének a felháborodottsággal a Fórumok és igazuk is lenne. Jó ez egy 15 dolláros "izéke", nem is ezen akarok happogni, de nem épp arról szólna a fáma, hogy ahhoz képest meg milyen "Jó"? Amúgy lehet, ha csak a "sima" Abigail-t, vagy az "Avani"-t vettem volna, abban meg (még) nem lenne ez a "kispórolás"?
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz -NoVa- #97798 üzenetére
A spotify a legkényelmesebb, de hangminőségben szerintem az utolsó. A youtube music kisebb aac kódolással (256 vs 320) szerintem jobban szól.
Mondom ezt úgy, hogy a jó aac kódolást már nem igazán tudom megkülönböztetni a flac-től. A spotit lelépte a konkurencia ezen a téren.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
bitrograde
senior tag
válasz -NoVa- #97806 üzenetére
Azért a helyben játszott DSD vagy high bitrate flac megfelelő láncon üt, de a streaming zenével annyi jo új zenét találok, hogy megéri a fél mozijegy árát beleönteni havonta.
A "csorgatós" szolgáltatást én is erre használom: felfedezni, belehallgatni, kigyűjteni. Aztán ami jó, azt megszerzem fájlban, vagy az utóbbi időben akár CD-n is (nálam eddig ezek szóltak jellemzően jobban). A formátum engem nem nagyon izgat, inkább a szolgáltatás alap minősége: ne legyen sok marketing BS (technikai vagy zenei vonalon sem), ne zavarjon a minőség (hiánya), legyen rendes (és viszonylag állandó) katalógus, átlátható rendszer (sötét mód párti vagyok), jó ajánló algoritmus (ne vigyen el valamelyik zenei műfaj sarkába), kezelhető felület. Nekem ez most a Deezer, de szívesen kipróbálnám a qobuzt is, ha lenne rá legális lehetőségem, mert az ő katalógusuk áll a legközelebb az én zenei ízlésemhez. Tubuson én leginkább nézek, mint hallgatok, a KEXP- és a Tiny Desk-koncertek talán a kivétel. De ott fontos a látvány is, meg az intimitás érzete.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz -NoVa- #97822 üzenetére
Sok az MQA, de sok esetben fent van ugyanazon album CD megfelelője is. A normál AAC streaminget meg a MQA-t azért összehasonlítani meredek.
Az MQA-nak ugyanakkor előnye is lenne, mert az alapanyag nem kap végelimitert, mint a CD-nél és ez kerül becsomagolásra. Bár azzal valóban lehet vitatkozni, hogy miért nem jó nekik 48/24-et streamelni és miért kell ehhez MQA. Jó ezt is értjük miért, de nah...
-
magmakocka
aktív tag
válasz -NoVa- #97748 üzenetére
Szóval...
Megnéztem, a Windows csak ilyen Generic Bluetooth Radio-nak ismeri fel ezt a vezérlőt. A hang beállításoknál nincsen aptX támogatottság, mert ilyen kapcsoló sajnos nem is jelenik meg rajta. Mit tudnék kezdeni? Elvileg valamilyen "omega" adapter ez, amim van. (hw azonosító: USB\VID_0A12&PID_0001&REV_3164)
Ehhez még illesztőprogramot sem találtam, de elvileg valamilyen Cambridge Silicon Radio Ltd.-s.
Lehet kevés lenne ehhez az adapterem? (még úgy 4 éve vettem)
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #97914 üzenetére
"Persze a drága placebó is hatásosabb, mint az olcsó placebó, szóval egészségükre :)"
Alapvetően nem kedvelem a borokat, de amikor egy céges rendezvényen megmondták, hogy a poharamban lévő 1-2 deci bor piaci értéke kb 150-200 euro, akkor egyből sokkal jobban ízlett nekem is és nagyon kellemes hangulatom lett tőle
-
bkercso
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz -NoVa- #98015 üzenetére
A Prime DAC 4.4-es kimenete ezek szerint nem erősített, hanem lineout? Ha igen, működhet 4.4 -> 2*XLR kábellel rádugva balanced fejeserősítő (mint pl. Xduoo TA-20)? Továbbá az SPDIF csatlakozó az bemenet vagy kimenet a Prime-on?
Nézegettem a VE oldalán a Prime leírását, de ezeket nem tudtam kihámozni.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
contaxg
veterán
válasz -NoVa- #98031 üzenetére
Az első reakcíóm mikor megláttam a kommunikáció minőségét, hogy veszek egy tanyát és krumplit tenyésztek, hogy legyen majd mit enni
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Ear001
addikt
válasz -NoVa- #98031 üzenetére
Lehet, hogy más téren hatékonyabb, de angolul ugyan úgy kamuzott. Mintha bele lenne kódolva, hogy nem mondja azt, nem tudom, vagy megállni 2 példa után.
Azért lett magyar, mert egyfelől kíváncsi voltam a nyelvtudására, ami igen jó, másfelől így azért olvasmányosabb egy blogon.
-
Tim82
félisten
válasz -NoVa- #98018 üzenetére
Köszönöm. Akkor olcsó és ár/érték arányban jó balanced DAC-nak pont megteszi (Xduoo TA-20 vagy Loxjie P20 és Raspberry Pi + Hifiberry Digi közé kellene).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bitrograde
senior tag
válasz -NoVa- #98039 üzenetére
Ausztráliában már az egyetemen beadott szemináriumi dolgozatok 20%-át írja az AI, mujözben cégek ajánlgatják magukat a csalás kiszűrésére. Ideje lenne feltenni a kérdést, mi szükség van egyáltalán erre, illetve hogyan változik meg, alakul át maga a tudás? A szerzői jogi aggályokat hagyjuk is, de mi lesz az ellenőrizhetőséggel? Amikor már most is előfordul, hogy évtizednyi kutatást kell ùjratervezni, mert valaki (történetesen Nobel-díjas az illető) kamuzott a táblázataiban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest