Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz El Joe #36997 üzenetére

    Nekem csak ez van meg:

    Fujifilm Japan is temporarily ceasing X100V orders due to having too many to process

    Itt pontosan azt írják, hogy csak a rendelésfelvételt állították le (ez disztribútoroknak szól, attól még a kereskedők vehettek fel rendelést vásárlóktól), mert annyi back order volt (ez a kereskedelemi terminológiában azt jelenti, hogy olyan eszközre adsz le utánrendelést, ami pillanatnyilag nem áll rendelkezésre).

    A cél az volt, hogy a gyártással utolérjék magukat.

    A hype pedig a TikTokról indult, amikor egy influencer csinált egy videót arról, hogy mivel fotóz és a tini meg kora 20 éves korosztály megőrült ettől és egyre többen és többen vásároltak be és csináltak ugyanilyen videókat, ami addig hajtotta a dolgot, hogy elfogytak a polcokról és már egészen az első X100-ig visszamenőleg a használt árakat is elkezdte felhajtani a kereslet.

    Amúgy van ezzel párhuzamosan egy másik hype is ugyanebben a korosztályban, elkezdték felvásárolni a 20 éves, 2-3 megapixeles kompaktokat is, mint "vintage" fényképező. Ez most olyan, mint amikor én voltam ennyi és mindenki Nikon F-et meg Canon AE-1-et kutatott az eBay-en és felverték a csillagos egekbe az árakat. Nekem mindig is volt egy vintage becsípődésem, eleve egy Olympus OM-10-esen és Fujica ST-F-en tanultam fotózni és már kinéztem egy Nikon F-et, ami akkor 20 ezer körül ment, aztán jött a hype és 150 ezerig meg sem állt.

Új hozzászólás Aktív témák