- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
Meglesz az mindjárt. Ott rontottam el hogy nem direkt link lett berakva, pedig elsőnek az lett kiválasztva. Azt a hülye oldal meg egyiknél i.lensdump másiknál meg i1.lensdump linket használ
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
Na jó xarok bele
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz *RLaci* #93758 üzenetére
Újra feltöltöm őket, most már jobban figyelve hogy direkt link legyen. Viszont az a bajom, hogy sorrendbe nem tudom tenni őket.
Na meg q---va sok kép (majdnem 200)Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
5 teló (P40Pro, P03Pro, Mi10, Mi8 és Pixel 4), 3 ember (Leslien, Helltak, én ), és rohadt sok kép Sztem egy darabig látni se akartok majd
Turistamód kattintások.
Linkelgetés közben 2 kép elveszett, ne keressétek. Mi8 esetében 2 témánál csak főkamera és 2x zoom van, utána fedeztem fel, hogy képes még digitálisan 5x és 8x zoomra isP40Pro:
P30Pro:
Mi10:
Mi8:
Pixel 4:
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Aryon87 #93761 üzenetére
+ A Xiaomik és aszem a Pixel auto HDR-t használtak, Huwiknál ugye ez offos. Bár elnézve futólag a képeket, meg nem mondanám hogy van vagy nincs HDR..
Minden kameralencse aktív volt a lehetőségekhez mérten, Huwik miat a többiek magasabb zoomjai érthetően digitálisak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aryon87 #93761 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy ezt irom, de a Pixel itt gyozott nalam es a P40Pro a legrosszabb.
Az a szoftveres csoda amit a Google fele Pixel tud az durva. Ha kereszteznenk a Huaweit a Pixel kamera szoftverrel kiakasztana a DXOMark pontozasos rendszeret.
A HDR-t pl. olyan szinten tul tulja a P40Pro, hogy az mar tul sok. Kicsit Samsung beutesuek a kepei.
Zoomolaskor a szinek is masok lesznek. Ott a teto lilas lett belezoomolva.
Aztan a white balance-ot sem talaja el. Igen kell ennek a P40 Pro-nak egy kamera frissites ami gatyaba razza.
Amugy a P30Pro jobb kepeket lo mint a P40 Pro. Zoom jobb, sziznkezeles jobb, HDR nem olyan agressziv. -
-
Aryon87
félisten
válasz Quqesz #93764 üzenetére
Helltak: P40Pro, Pixel,
Leslien: Mi10,
Nekem meg P30Pro és Mi8.Sztem a P40Pro még nem kapta meg a kamerás frissítését, az majd korrigál a színeken, ahogy tették anno a P30Pro-val is. Mi10-nek is kell egy kamerafrissítés. Pixel adja magát, P30Pro és Mi8 meg már bejáratott modellek.
LiVeGa telón nézed? Ott amúgyis túlmennek a színek, nem valós az Gépen nézd.
[ Szerkesztve ]
-
*RLaci*
addikt
1. Pixel 4
2. P40Pro
3. Xiaomi Mi8
4. P30 Pro
5. Xiaomi Mi10Nálam ez a sorrend, köszi a tesztet.
A P4 ha kiveszem az elfogultságomat, sztem akkor is a legjobb minőséget hozza (na jó, nem tudom kivenni) .
A P40Pro igen jó a szememnek be kell valljam pedig a Huawei hater vagyok.
A Mi8 még mindig korrekt minőséget hoz.
A P30Pro képminősége ezzel a tesztel sem lett a kedvencem.
A Mi10 számomra csalódás.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aryon87 #93762 üzenetére
"meg nem mondanám hogy van vagy nincs HDR"
Igazából van alapból is, csak nem annak hívja annak a Huawei, de 1 képből dolgozva nem lenne ilyen a dinamika. Amit amúgy én nem érzek túltoltnak, szerintem teljesen rendben van.
Egyedül tényleg az a baja, nem színben eléggé eltérnek a különböző kameráival készített képek, de ez a többinél is jelen van kisebb-nagyobb mértékben.Pixel-ben nem tudom mit látnak a többiek olyan jónak, nálam egyedül a Mi 8-at előzi meg. Illetve azt sem értem még mindig, hogy a Mi 10-en mit kéne annyira javítani, mert nálam egyértelműen az a top a főkamerát tekintve, többi látószöget is figyelembe véve meg P40.
-
törölt tag
válasz *RLaci* #93772 üzenetére
Szerintem csak arról van szó, hogy sokan nem veszik figyelembe a felbontást. Egyforma nagyításon sokkal részletesebb, mint a többi, egyáltalán nem életlen: Pixel 4 vs Mi10
-
*RLaci*
addikt
válasz #16514048 #93773 üzenetére
Én nem nagyítgatok, rákattintok, 1:1ben nézem a képeket. Nekem a Pixelek képei dinamikusak, jók a színei, jó a vonalélesség, "élnek", de mint írtam elfogult vagyok. Viszont ha kiveszem a tesztből a P4-et, az utána lévők sorrendje akkor sem változik, a szemem így látja. Mondjuk már elég tré a látásom
-
Helltak
őstag
válasz *RLaci* #93767 üzenetére
Az első kettő nálam is ugyanez
1. Pixel 4
2. P40 Pro
3. P30 Pro
4. Mi 10
5. Mi 8Nekem is a Pixel képalkotása a kedvencem. Ezért is próbálok mindig SD-os telót venni, amire feltudom rakni a Gcam-ot
P40 Pro-ra még csak egy frissítés jött, mióta megjelent és kell is neki pár frissítés még, ahogyan a Mi 10-re is. Huawei elég jó alapanyag, van benne bőven potenciál.LiVeGa:
AI ki volt kapcsolva, mert hajlamos P30 Pro-nál és Mi 10-nél is túltolni a színeket, nálam a P40 Pro-nál én bekapcsolva szoktam hagyni, többet használ általában, mint árt. Lehet pont a "hdr" környezet miatt jobbak lettek volna azok a képek, ahol túlvilágosította. Főleg egy képnél nagyon elrontotta..
A zoom részben nem értek egyet, most veséztem ki majdnem az összes képet 5x és 10x-eket és részletben egytől egyig jobb a P40 Pro, az égbolt is jobb általában, talán a színekben néha picit téveszt, de a P30 Pro-nál is voltak olyan képek.
Nekem is több helyen sokkal jobban tetszettek a P30 Pro képei, sokkal természetesebbnek és kiegyensúlyozottabbak voltak a színek és a fehéregyensúly.kdavid94:
Igazad van abban, hogy belenagyítva a fő kameránál a Mi 10 fizikailag sokkal több részletet tud megjeleníteni. Nagyon jó (jobb mint az S20 Ultra) alapanyag, de azért kell neki frissítés.
Azt leszögezhetjük, hogy tökéletes kamerás telefon még mindig nem létezik
Talán a Pixel 5, nagyobb szenzorral, komolyabb zoom lencsével és ultra wide kamerával..[ Szerkesztve ]
Oneplus 12
-
Aryon87
félisten
válasz Helltak #93777 üzenetére
Csak epp az idojaras nem
Alig vartam hogy hazaerjek, mar fajt a szemem a portol, de az a szel.... Egyik kepnel pont latszik hogy a szel szinte feldontott. Asszem a M10-nel mikor a tonal voltunkXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
ShadowLac
addikt
válasz Aryon87 #93778 üzenetére
Köszi a tesztet. ,,+Heltak,, +Leslien..Mindenkinek.
Később tudom részletesen átnézni.
Kár hogy a Mi 8 fotók nem g cammal voltak .(szerintem jobb sokkal)Leslien Mi 10 hez van g cam? Ha van tennél fel pár gyári vs g cam képet?
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
nozs23
addikt
válasz #16514048 #93773 üzenetére
Én fogtam és a Mi 10 képekből pár képet PS-ben leméreteztem Pixel szintre és úgy vetettem őket össze.
A sokkal részletesebb -szerintem- nem igaz. Én kb 10% előnyt látok részletben, nagyjából ugyanennyit zajban. Van ahol ennyit sem.
Most ez vagy azért van, mert ezen szinten már tök mindegy mekkora a szenzor, ha hangyafosnyi optikával van párosítva, vagy pedig akik nagy szenzorra tértek át, kicsit felemelték a kezüket szoftverfejlesztésnél, mert majd megoldja hardverből a cucc.Tehát nekem ezek a 25mp-es képek semmilyen gyakorlati haszonnal nem járnak, de cserébe 3x akkora a fájlméret.
Ennek ellenére szerintem az összes fotó rendben van, nekem a Huawei-ek színei soha nem jöttek be és ez most sem változott, de sokkal jobb, mint régen.
A Pixel tetszett a legjobban, második a Xiaomi talán. Csak a főkamerás képeket néztem össze.
Köszi a képeket.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz ShadowLac #93779 üzenetére
Gcam-al nem lett volna fair a téma, de az biztos hogy jobb képek születtek volna vele, bár megmondom őszintén, nekem a gyári teljesítménye is bőven jó, főleg amit az éjszakai módja produkál.
-
natë
nagyúr
Egy Xr megnéztem volna még a tesztben. Annál a telefonnál éreztem azt, hogy "ez azzzz".
Sajnos az i11 nem hozza már azt a szintet. -
törölt tag
válasz nozs23 #93780 üzenetére
Így csináltam én is a fentebb linkelt képet, és szerintem egyértelműen látszik a Mi 10 előnye. Nem tudom százalékban hogy lehetne ezt pontosan kifejezni, de hogy nem 10, az egészen biztos.
És akkor még olyan képet választottam, ahol jól teljesített a Pixel, próbáld meg ugyanezt megcsinál ezekkel: P4 - Mi 10
-
-
törölt tag
válasz nozs23 #93790 üzenetére
Tölthetsz, ha akarsz, de szerintem sincs sok értelme, főleg ha engem akarsz meggyőzni. Lehet ha nagyon keresel, akkor tudsz találni olyan képpárt, ahol kevésbé látszik a különbség, de inkább az a kivétel.
Kipróbáltam már ezt elég sok képpel más tesztekből is és számomra elég egyértelmű, melyik a jobb.Ha meg zavarna a fájlméret és a kamerában nem tudom változtatni, akkor utólag is le lehet méretezni 12MP-re, egyszerre akár több képet is. Van rá app, még csak az asztali PS-t sem kell miatta beizzítani...
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz #16514048 #93791 üzenetére
Tényleg nem akarlak meggyőzni. A te példádon egyértelmű az előnye. Azt tudom elképzelni, hogy az ilyen totál napsütötte jelenetekben elég fényt kap a szenzor, hogy lássunk is valamit abból a sok pixelből.
Szerintem ez nem egy olyan hú de nagy ugrás, mint amire én számítottam egy ekkora szenzortól, de ez van.Ha meg zavarna a fájlméret és a kamerában nem tudom változtatni, akkor utólag is le lehet méretezni 12MP-re, egyszerre akár több képet is.
Telefonos fotóknál abszolút távol áll tőlem az efféle kínlódás, de ha kamerán belül választható a 12mp az tök jó.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz neo_xperia #93793 üzenetére
-
nozs23
addikt
válasz nozs23 #93792 üzenetére
Berakok két képet, hogy ne a levegőbe beszéljek: [link] [link]
Mindkettő ugyanakkora képkivágással történt 12 MP-es képekből. Első a Pixel mindkét esetben.
Na most az első esetben konkrétan semmilyen lényegi különbséget nem tudok kiemelni.
A másodiknál valamennyi előnye van már Xiaominak, de eleve világosabbra sikerült az expó.Tehát ezt az ugrást hozta a 4x akkora szenzor? Engem csak szomorít el.
-
nozs23
addikt
válasz leslien #93797 üzenetére
Semmi ilyet nem mondtam. Látod, részletesebb képeket össze tud hozni, mint egy Pixel, szerintem alapvetően is rendben vannak a képei, csak én nem kapom a nagy megváltást a nagy szenzortól, meg 25MP-től.
Szerintem lényegesen jobb/nagyobb optika nélkül a szenzor méret növelés is zsákutca. Aztán majd meglátjuk mit hoznak ki belőlük Pixelék, meg Apple-ék. -
oxide83
aktív tag
Én személy szerint nem néztem meg és hasonlítottam össze sok képet (kinek van arra ideje) már csak azért sem mert jobb lett volna az egyes mobilokkal lőtt képeket egyszerűen bedobni egy albumba és magát az albumokat belinkelni ide az átláthatóság miatt.
Én általában tájképeket készítek így próbáltam azt a néhány képet összehasonlítani ahol belenagyítással a távolabbra eső fák, épületek kontúrjait, vonalélességét összelehet hasonlítani.
Ez alapján az MI8 kullog leghátul de a teljesítmény egy több mint 2 éves telefonhoz képest abszolút nem pocsék, belenagyítva eléggé szétesik néhány részlet de egy laikusnak bőven elegendő, hobbi mobilfotósnak pedig egy átlagos teljesítményt nyújt, a profik meg amúgy sem mobillal fotóznak.
A következő a P30Pro amelyeknek a képébe ha belenagyítok nem természetes amit látok, a képalkotó algoritmus a Samsungokra emlékeztet, festmény és pacaszerű kontúrok jelennek meg.
A lista második helye nálam a Pixel 4 lett, habár ha ránézek egy pixel képre, belenagyítás nélkül még mindig az a leglátványosabb a szemnek, de belenagyítva a részletek kezdenek elmosódni köszönhetően a kis szenzor méretnek, csökkentve ezzel a vonalélességet.
Nálam a legelső helyen két mobil osztozik, az mi10 és a P40 Pro. Mindkettőnek megvan a hátránya, az mi10 képe túl sötét, a p40 pro pedig a barnás színt erőlteti de utólagos képszerkesztéssel mindkettő látványosan javítható. Viszont belenagyítva ezekbe a képekbe a részletek szépen megmaradnak, festménypaca effektusnak nem sok nyomát találtam, a szenzorok mérete ezekben a telefonokban a legnagyobb, több fény jut a szenzorokra a jobb képalkotást elősegítve és a vonalélesség is elfogadható..[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz oxide83 #93799 üzenetére
a szenzorok mérete ezekben a telefonokban a legnagyobb, több fény jut a szenzorokra a jobb képalkotást elősegítve.
Én pont ezt hiányolom. Látom, itt-ott a fejlődést, ami ennek köszönhető, de közel sem olyan drasztikus, mint amire számítottam ezektől a szenzoroktól.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest