- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blyan
félisten
válasz Quasi_modo #16700 üzenetére
Számomra vicces, és valszeg nem lennék ezzel egyedül. Nem kell felkapni a vizet.
Én régóta győzködöm magam a 808-cal kapcsolatban, de a kamerát leszámítva csak veszítenék a dolgon. Pedig nagyon irigykedek...
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
mobilefan
aktív tag
Hát én nem vagyok elájulva az I5-től,most a kamerát hidegen hagyva,de nincs benne fm rádió
Internetet kell neki ahhoz,hogy rádiót hallgassak ?
Bluetooth nem működik csak ha össze-vissza jailbreakel-ed ?
Melegszik a hátlapja mint az állat.
Nokia hangosabban csörög,jobban meghallom,csak ilyen apróságok...
Semmivel sem kompatibilis csak házon belül.
Kezemben fogtam,nyomkodtam és valahogy nem győzött meg.
Persze sok fiatalnál ez kultusz....Meg menő-trendi.
Viszont annál érdekesebbnek tartom azt,hogy neked az vicces,hogy a "barátnőmnek jó lesz az I5 nekem meg a PV 808 ?""Ennyi elég neki"- ezt amúgy is a kamerára írtam.
Én nem vagyok elájulva az I5-től,nem tudom lehet 1ül vagyok vagyok vele a világon de mégis van ilyen
Nem fikázom az I5-öt és azt mondom,hogy jó telefon,de nekem nem kéne és a 808-at szeretem.
Plusz nem is adnék annyit érte,szerintem túl van lihegve ez az ár.....Tudod,hogy szól a mondás "kinek a pap kinek a papné"
[ Szerkesztve ]
-
-
Blyan
félisten
válasz mobilefan #16703 üzenetére
Nem elájulás kérdése a dolog, ahogy mondod kinek a pap, kinek a papné. Engem nem tudna kiszolgálni a Symbi platform, ennyi az egész. Kis felbontású kijelző, rengeteg olyan alkalmazás hiánya, amire szükségem lenne.
No mindegy, nem akarom én ezt görgetni, a megjegyzésed mosolyognivaló volt, számomra legalább is.
Nem kell ezt túlspilázni. És főleg nem akarnám ezt a békés topikot rombolni felesleges kakaskodással, nem is volt semmi rossz szándék abban amit írtam.(#16705) MR007RM
A YT-os nyomkodásos teszteknek nincs sok jelentősége. alsó kategóriás Androidban is találok ilyet, és az sem tükrözi a valóságot.
Szerintem lépjünk ezen túl, mert sosem lesz vége.[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
MR007RM
addikt
Nagyon OFF
iPhone 5 vs. Nokia 808 browser test
Ezt megnézve is csodálkozik az ember, hogy nincs is messze egymástól a kettő. Persze lett volna egy igazi érdekesség amit be akartam nyomni nem csak ide, de valahogy törölték a linket azóta, talán mert rossz helyen volt. Mindegy majd megkeresem. Telefonnyomkodásos teszt volt az ios-szal összemérve.Mondjuk programválasztékban szépen elmarad a 808, bár én mostanság olyanokat szedtem miről sosem képzeltem volna hogy íródik symbire főleg haldokló időszakban. pl zeneszerkesztő, smartoffice stb.....
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
mobilefan
aktív tag
Szó sincs kakaskodásról csak leírtam,hogy nekem mik azok a dolgok amik miatt a nokia jobban bejön.
Én pl nem sok alkalmazást töltöttem rá,összesen úgy 3db-ot.
Kijelző nem zavar/nem érdekel.
Örülök,hogy mosolyogtál rajta biztos valamit elírtammrm700: ezt pont ma néztem/találtam meg, 1,5 - 2mp-el gyorsabb a I5.
[ Szerkesztve ]
-
-
mobilefan
aktív tag
-
schumy1
aktív tag
válasz dionaea #16701 üzenetére
Néha át kell verni a gépet. Ezt úgy szoktam hogy az exponáló gombot használom, ráélesítek mondjuk a kezemre és csak akkor sütöm el ha tökéletes a kép.
Azért azt hozzáteszem hogy nem szeretem a gombot használni, mert nekem majd hogy nem mindig bemozdul, ezért inkább a képernyőt használom. -
MR007RM
addikt
Nokia 808 PureView
Ez off
iOS vs. Symbian - general useEzek már nem, hanem idevalók. Vegyesen gyári és Camera Pro.
Regensburg. Egy kirakat kézből. Az iso-t szabadon hagytam így magas lett, de nem nagyon látszik.
asztalDóm. Mondjuk kicsit körbejárhattam volna, de mentem a többiekkel.
2,3,4,5,6,7,8,
A koncert helyszinén. Donau-Arena.
9Essen. Philharmonie, Alfried Krupp Sall. Csak a háta, hátulról, mert nem volt időm a rohanás miatt a próbára. Már kezdett sötétedni. Bent is készültek, de amit csináltam azok nem lettek jók sajnos.
10[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
MR007RM
addikt
válasz Kolondrum #16713 üzenetére
Lassacskán én is kifutok a spájzolt témákból, de majd jönnek újak mindkettőnknek. Éppen dühöngök miért nem használtam ki jobban a távollétet.
u: Egyébként nem kell mindig guriga, csak sötét belső tér esetén, vagy mesterséges megvilágítás esetén ajánlott, de ha többet lövünk lehet közte egészen jó is.
[ Szerkesztve ]
-
djzolko
tag
Szerintem azért kell egy kis symbian fanatizmus a 808-hoz. Csak a kamera miatt nézve nagyon drága, mert telefonként a symbian felett szerintem is eljárt az idő. Aki fényképezni szeret, de nem csípi a symbiant, annak no way, mert az árából sokkal komolyabb kompakt gépet is lehet vásárolni, ami szintén elfér az ember zsebében.
De hogy ne legyek off, hoztam egy képet az ex-N8-amtól. Fogadjátok szeretettel:
-
MR007RM
addikt
válasz djzolko #16716 üzenetére
off-ra off
Ilyenkor azért állok értetlenül, mert egy-két példától eltekintve ugyanazt tudod csinálni az összes telefonnal csak más minőségben. Van amit jobban és van amit kevésbé. Nincs különbség. A rendszer kezelés, lapozgatás, kinézet is kiválthat egy vonzalmat nem csak a kamera, szóval a dolog azért összetettebb. A rengeteg lehetőség amit ki tudsz és akarsz használni, amit más drága telefonok esetén lehetőséged sincs. Egy pl egy új hír bármekkora méretű microSD-t rakhatsz bele(exFAT). A lényeg mindig az hogy úgy együtt a dolog hogyan üt, mert nincs tökéletes tudod. A funkcionalitás páratlan és ezért ér meg nekem bármennyit. Ráadásul bármelyik pillanatban jöhet az új rendszerfrissítés amire jelenleg várok, mert még nagyon is támogatott a symbi minden féle rossz híresztelések ellenére az áruház is ezt tükrözi. És a legjobb ez mindig utólag derül ki. Nem vagyunk elfelejtve, mert ami jó azt nem is lehet.
-
djzolko
tag
válasz MR007RM #16717 üzenetére
Symbiant használtam én is 2005 óta, egészen 2012 novemberéig. Szerettem, őszintén. Persze, ahogy mondod, együtt kell nézni, de az emberek nem tudják objektíven elmondani a véleményüket. Ezért írtam, amit. Én nem mosolygok azon, ha valakinek megfelel, sőt, örülök neki, mert szeretem a Nokiát, továbbra is őket gazdagítom. Az i5-ben és a 808-ban egy közös pont van nálam, hogy egyiket sem venném meg. Ellenben ámulok a 808 képminőségén.
És akkor még egy N8 kép
A jelenlegi telefonom kamerája elég satnya, kicsit furcsa is, mert az N8 meg N73-am volt, és a maga idejében annak is korrekt kamerája volt.
-
MR007RM
addikt
válasz schumy1 #16721 üzenetére
Mondjuk elsőre sosem sikeredik a dolog teljesen, mert a fények miatti arány belövése mindig több lépcsős és azok közül választok mindig. Vagyis mindig többet lövök még így állványról is. Jó a teló képzaj mellőzésében, de sötét és a kiugró nagyon fényest nem könnyű kezelni. A sok nyomkodás persze gyorsít egy jó fotó elérésében. Ilyen és hasonló fotók többségénél mindig benyomom az iso 50-et és már csak hangolok. A lényeg ezzel a telóval, nem kell nagy tudás hozzá, csak a jó alkalom és táma.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Galaxy S
-
Ricardo
titán
válasz Quasi_modo #16729 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
djzolko
tag
válasz Ricardo #16732 üzenetére
Persze, hogy világít, mert kiégett. A mobilok dinamikatartománya elég szűk, ideális körülmények kellenek a jó expóhoz. Ha bármilyen terved van a képpel, ilyenkor érdemes alulexponálni kicsit, majd egy kis utómunkával a sötétebb részeket megigazítani. Ezzel kicsit növeled a zajt, de legalább látszik, hogy tollas ez a szegény állat.
-
-
MR007RM
addikt
válasz Rob700 #16733 üzenetére
Nokia 808 PureView
Köszi!
Ezt ma csináltam munkából hazajőve. Kedvem támadt.
Debrecen, Szent-Anna templom távolról. Csak oldalról és persze állvány segítségével iso 50 mellett.
Szent-Anna templomMSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
MR007RM
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest