Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
-
BÁ Nutrition
addikt
asszem megvan az első szériám ami full szar lett. 30 db 200 hosszú rozsdamentes 9es átmérőjű fogpiszkáló
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
-igu-
addikt
válasz BÁ Nutrition #6305 üzenetére
Gratulalok.
Sajat rekordom 64db 245mm koruli atmeroju dugattyu . A megrendelo nagyolva kerte, hogy majd egyesevel beilleszti a szarra kopott motorba, en meg keszre esztergaltam. Mind ment a levesbe.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
BÁ Nutrition
addikt
megadott méretekkel nem lenne gond csak üt mint a g*ci.
tűrve nincs, de ez így tuti nem gyó. szabad tűrés ütésre az nem tudom hogy mennyi. asszem 5 század? van róla vmi táblázat? szerencsére a funkcióját sem ismerjük a darabnak.[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
BÁ Nutrition
addikt
[link]
csak így tudtam megfogni. 143tól 161ig 22es átmérő marad, majd a vége 10+0,1[ Szerkesztve ]
-
userxy
őstag
Üdv.
Olyan kérdésem lenne, hogy Pest környékén milyen nettó bérre számíthat egy kezdő frissen végzett Cnc tecnikus?
Elnézést az ilyen kényes béres kérdésért de vhogy bekell határolni. -
userxy
őstag
válasz BÁ Nutrition #6310 üzenetére
Elnézést a pontatlan megfogalmazásért engem csak megkértek, hogy érdeklődjem meg.
A pontos végzettsége a barátomnak: Gépgyártás-technológiai technikus
Nagyjából cnc maró programozást tanult tudtommal (fanuc meg Heidenhain).
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
nálunk ha jön valaki új vagy érdeklődő akkor mindig azt szokták mondani: szal akkor nem tud semmit. ill. ha bizonyos cégektől jönne át akkor szintén..
ez nyilván nem az ő hibájuk, de valójában mégis így van.szerintem azárt 120 netto-t legalább meg kéne adni egy kezdőnek is pesten, 160 meg már elég jó elvileg(mivel még nem ért semmihez egyenlőre) tapasztalattal meg akár a duplája is. csak elég széles a skála amin lehetne mérni a tudást mondjuk...
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
[link]
ez lehet h nem rossz helyyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
SirTom
tag
válasz BÁ Nutrition #6313 üzenetére
De ez a Hermle C42-es se két fillér, amire keresik a szakit!
Nincs más hátra mint előre
-
atesss
addikt
Üdv !
Gépészethez értő kollégákhoz lenne egy kérdésem:
Egy nagyon egyszerű, minimális terhelésre való orsós lineáris mozgatót szeretnék készíteni.
A minimális erő miatt lehetne ugyan más megoldást is választani, de a meghajtás pontossága és "lassúsága" (a dolog kb. látvány célból lenne) miatt jutott eszembe ez a megoldás.
Az alapötlet annyi volt (ami házilag is viszonylag kivitelezhetőnek tűnt), hogy szimplán egy lassan forgó motor (pl. egy lada ablaktörlő motor), arra rá egy menetes szál, arra rá egy anya ami mozog, és az anyához rögzíteném a mozgatandó rudat (pl. az anyába oldalról egy M3 körüli menetet fúrva).
Nem kell folyamatos mozgásra gondolni, kb. átlag 3-4 óránként egy 15-20 centis tengerirányú mozgatás - csak sok (15-20) kis lépésben egy óra alatt.Erre a célra gondoltam elég lehetne egy sima metrikus menet is.
De aztán kicsit körbenézve rátaláltam az orsós emelőre: a trapézmenetes orsóra, és a golyósorsóra.
Utóbbi valószínűleg túlzás a célt és az árkeretet nézve, de egy trapézmenetes orsó még akár ennek ellenére is jó lehet.
De nem találtam pontos infót: miben is lenne jobb lineáris mozgatási célra ez, mint egy sima menet ?
Illetve ennek ellenére a golyósorsó is érdekelne, hogy mi az előnye, hol-mire használják, stb. ? -
-igu-
addikt
A trapezmenet sokkal nagyobb terhelest kepes elviselni, mint a sima menet, raadasul a menetemelkedes (egy fordulat alatti hosszelmozdulas) is nagyobb lehet ugy, hogy kozben a tengely nincs meggyengitve. Ezt lehet fokozni tobb bekezdessel is akar.
A golyosorso lenyege a holtjatekmentesseg, a forgo mozgas iranyvaltasakor a hossziranyu mozgas iranya is azonnal megfordul, raadasul sokkal kisebb koltseggel lehet karbantartani.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
SirTom
tag
válasz BÁ Nutrition #6315 üzenetére
Használtan lehet szerintem több az, de lehet tévedek.
Tegnapi melóm, ha valami nem tiszta lehet kérdezni
[ Szerkesztve ]
-
SirTom
tag
válasz Danivagyok #6320 üzenetére
Andrea a body builder egy férfi, randi biztos nem lesz belőle, ráadásul csopvez is.
Hamarosan váltok munkahelyet,
2.5év után átmegyek Ferrarihoz valami GT modellnek a vázát faragni. Még le töltöm a felmondási időm aztán költözhetek ismét.[ Szerkesztve ]
-
SirTom
tag
Repül az idő nagyon is... 2.5 év, ma rájöttem milyen sok barát is itt fog maradni, beleértve az ukrán nőket is, de szerintem lesznek majd arra is. Egyébként meg egy jó óra autóval, nem a világvége. A munkahelyen jó társaság van, jó itt a közösség, de ez a mindennap dolgozás nem jött be nálam, ahogy elvárják a nyolc órát folyamatosan..... A Ferrarinál a Wind Tunel részen leszek, ami a Forma1 részleg, de utcai kocsik vázát fogom csinálni, meg ha becsúszik ez az akkor F1-es cuccokat is. Neked is vissza kéne egyszer nézni, feleveníteni az élményeket ))
Iguána: Ez még csak a második csapat nekem,viszont akikkel kezdtem anno itt, azok már 2-3 csapaton is túl vannak, itt is lesz majd volt kollegám, ő ráadásul magyar srác,lógok neki egykét sörrel, egy két jó szót szolt értem
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
Tudomásomra jutott, hogy az érdi Giaform, CNC maróst keres Kondia NCT vezérlésű maróra. Egyedi gyártás, szerszámkészítés.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
SirTom
tag
-
zolikaDB
veterán
Ne mondj mar ilyet b.meg! Kit akarsz te atverni? Jot jo aron! Egy B640 siman jo gep! Az NCT meg amugysem b.ssza agyon a gepet a vezerlojevel!
Fenti gepet konkretan hasznaltam NCT100-al meg HDH 430-al. Amugy massziv. Leesik a lemez rola, de a 30-as Vollbohrert tolja a vasba, mintha muszaj lenne renduletlenul.
Magyarorszagon CAD/CAM ERTELMES suli/tanfolyam hol lelheto fel Bp vonalaig? Ahol nem az Autocad 2008 a vegcel! -
zolikaDB
veterán
válasz BÁ Nutrition #6334 üzenetére
Mar meg is jartam
-
DizzyP
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mi a különbség a Sinumerik Solution Line és a Powerline. Sajnos az idegen nyelvű találatokkal a neten nem igazán vagyok kisegítve...
Köszi szépen! -
BÁ Nutrition
addikt
a puha pofába bárhogy berakom a darabot akkor 2 századon belül fogja meg az első felfogásnál létrejött átmérőt, ha megesztergálom a második felét akkor elvileg az 0-ás, szal 2 századnál nem lehetne nagyobb ütés a darabban.
ma megjelölöm hogy milyen állásban volt befogva a darab, kiveszem, megmérem, visszarakom akkor ugyanolyan ütést kapok vissza mint ahogy volt, tehát ~0-t, viszont ha más pozícióba rakom vissza akkor kalimpál. ilyenkor szar a darab? vagy csak akkor lenne mindegy neki ha az első felfogásra rámérve is nullás lenne? és akkor bárhogy visszarakhatnám? (gondolom én) viszont így ha nem jól rakom vissza akkor 6-7et is ütött a 2es felfogás, pedig az első mint ahogy kezdtem mindig 2 századon belül van.nekem az az érzésem hogy xar ez így
de abban se vagyok biztos hogy követhető voltamyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
bandi777
csendes tag
válasz BÁ Nutrition #6338 üzenetére
Ha 180 fokban elforgatod akkor a megmunkálásnál belevitt ütésnek a kétszeresét fogod látni elméletileg.
[ Szerkesztve ]
-
kocsik
csendes tag
Sziasztok,
Tud valaki valamit a székesfehérvári Sapa cégről, milyenek ott a körülmények,bérek,lehetőségek? -
bandi777
csendes tag
válasz BÁ Nutrition #6340 üzenetére
Pedig igen.
A tokmány pontatlanságábol adodo hibával. -
Berci1975
csendes tag
Sziasztok!
Csavarfej süllyesztés táblázatot keresek, de nem lelem a neten...
(tudjátok, olyanra gondolok, mint pl. "Km6")
Valaki elérhetővé tenné számomra? -
fogyipilango
csendes tag
Hello mindenki
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Szeretnék esztergályos vagy valami hasonlóan megfizetettt szakember lenni de lecsúsztam minden helyről mint cnc forgácsoló mint gépi forgácsoló csak CAD-CAM informatikusnak tudnék elmenni.Mennyire érné meg ezta szakmát választani, illetve milyen bérezés jutalmazza ezt? Tudom hogy a cad cam-es inkább 3dben tervezz és programozz nem forgácsol de annyira nem értek ehhez.
A válaszokat előre is köszönöm -
-igu-
addikt
válasz fogyipilango #6347 üzenetére
A penz dolgahoz tudok hozzaszolni: lehet vele jol keresni, de hatalmas kulonbsegek vannak cegenkent. Most mondhatnam azt, hogy a netto 250-300 konnyeden elerheto havonta, de ha belenyulsz a f.sba, es 100-120-as ajanlatokat kapsz, akkor en leszek a feketeseggu.
-
Berci1975
csendes tag
válasz fogyipilango #6347 üzenetére
Én mindenképpen a forgács nélküli megoldást javasolom...
Pl.
Tegnap elnéztem egy méretet - selejt. Na és! Egy órán belül elkészült a jó. Viszont a főnököm lehordott...
Hozzáteszem, egyedi gyártásban, kb. a tizedik hiba 8 hónap alatt, egy G kódos megmunkálón, amin nincs programteszt.... Ja, és pörgős a gyártás, mert sürgetnek!
Ma egy(!) rajzon 10 mérethibát/hiányt találtam, amit telefonon egyeztettem a tervezővel, de én még azt sem mondhatom neki, hogy ejnye-bejnye...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● nem beszélgetős OFF topic!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest